Nog geen concrete reisplannen voor 2018. Geen nood, wij zijn er om je inspiratie te hebben. Of je nu van zonnekloppen, een flinke portie cultuur of pure romantiek houdt, ongetwijfeld zit er in de onderstaande bestemmingen wel één bestemming tussen die perfect bij je past. Als je nog reisgezelschap zoekt, weet je ons wel te vinden.

Dundee – Schotland

Wie Dundee zegt, zegt design. Niet voor niets is dit een UNESCO City of Design. Galerijen vol Schotse en andere designers zullen je overweldigen en natuurlijk kan je ook de inwendige mens uitstekend versterken in Schotland. Whisky, iemand? Hotels worden er in sneltempo rechtgetrokken en steeds meer cruiseschepen meren er aan. Hier moet je dus zijn.

Palau

Palau mag dan wel één van de kleinste landen ter wereld zijn, wedden dat je in dit tropische paradijs alle stress achterlaat. De onderwaterwereld is er werkelijk fenomenaal en het land loopt voorop in de ecologische strijd. Respectvol omgaan met de natuur is er dus de boodschap. O ja, deze verzameling van ongeveer 25 tropische en vulkanische eilandjes liggen in Oceanië, je zit dus wel even in het vliegtuig.

Seattle – USA

Waarschijnlijk ook niet de eerste stad waaraan je denkt in de Verenigde Staten, tenzij je een onvoorwaardelijke fan bent van de film ‘Sleepless in Seattle‘. Naast het feit dat de tech-sector hier ongelofelijk boomt, is dit ook een UNESCO wereldliteratuur stad. Vergeet zeker de biodomes van Amazon geen bezoekje te brengen. Meer dan 9.000 planten je vriendelijk geschonken door de online gigant.

Tromsø- Noorwegen

Hier moet je zijn in de winter en het toerisme boomt er dan ook al nooit tevoren. Met wat geluk pik je hier het noorderlicht mee, maar Tromsø heeft veel meer te bieden. Wintersporters halen hier hun hart op, je kart achter sledehonden of gaat walvissen spotten. Het is maar waar je zin in hebt. In 2018 opent de stad trouwens een nieuwe cruise-terminal met een bar opgetrokken uit ijs. Een reden te meer om naar Noorwegen af te zakken.

Kazakhstan

Was jij ook fan van Borat? Waarom geen bezoekje brengen aan zijn land. De film zorgde alvast voor een toeristische hype, waar luxueuze hotelketens gretig op inpikten. Astana, de hoofdstad, onderging dan ook een stevige metamorfose. Naar Kazakhstan trek je voor de ruwe natuur of om te skiën. Het Shymbulak Ski Resort heeft maar liefst 6 skiliften en is het grootste skistation van het land. Bind die latten maar al onder je voetjes.

 

You May Also Like

5 x Sri Lanka

SIGIRIYA ROTS Deze leeuwenrots is ongetwijfeld één van de hoogtepunten van Sri Lanka. Volkomen ...

10 praktische tips voor Londen

Londen is een bruisende stad die continu in beweging is en waar van alles ...

4 dingen die je moet doen in Peru

Ok, Machu Picchu is natuurlijk een evidente must see in Peru, maar dit land ...

De coolste yogaplekjes op deze aardbol

Yoga is al lang geen hype meer. Heel wat vrouwen en mannen wringen zich ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.