Gerrit reist, maar dat hoeft niet naar het einde van de wereld te zijn. Op zijn blog Gerrit and the City ontdek je naast een vleugje fashion voornamelijk plekjes in eigen land. Je hoeft overduidelijk niet naar de andere kant van de aardbol te vliegen om verwonderd en geraakt te worden. Ook in ons eigen landje, ook al is het maar een postzegel groot, valt meer dan genoeg te ontdekken. Wil je je toerist wanen in eigen land, begin dan maar met het volgen van de blog van Gerrit. Het waarom, dat laten we hem graag even zelf vertrekken. Ergens in ons mooie landje wisten we hem immers te strikken voor een interview.

Gerrit, kun je ons vertellen hoe je als blogger bent begonnen?

Ik reis al jarenlang binnen België. Ik geniet er ontzettend van om steeds nieuwe plekken te ontdekken in het weekend, al is het ‘maar’ in eigen land. Op deze manier heb ik het gevoel het hele jaar door een beetje op vakantie te zijn. In 2016 werkte ik bij Vente-Exclusive.com. Daar heb ik kennis gemaakt met een aantal creatieve meiden, waaronder blogster Kim (Brunette Blogging). Deze meiden zijn hechte vriendinnen geworden en zij hebben mij geïnspireerd om de stap te zetten een blog te starten en zo mijn Belgische reisjes te delen met de wereld.

Waar meiden allemaal niet goed voor zijn! Nu bloggen is één ding, inspiratie een andere. Waar haal jij je mosterd?

Ik blog voornamelijk over reizen in eigen land. Mijn interesse in mijn eigen land werd aangewakkerd tijdens mijn Erasmus reis naar Shangai. In mijn laatste jaar aan de universiteit heb ik de kans gekregen om dit te doen en het was een fantastische, verrijkende ervaring, ver boven mijn verwachtingen. Ik heb er mensen ontmoet van allerlei verschillende culturen (Chinezen uiteraard, maar ook andere buitenlandse studenten uit Italië, Duitsland, Frankrijk,…). Door hen beter te leren kennen en hun landen te ontdekken door hun verhalen, heb ik ingezien hoe weinig ik wist over mijn eigen land… Daar heb ik dan getracht verandering in te brengen van zodra ik terug in België was.

Reizen lijkt ons inderdaad centraal te staan in je blog, maar er komt toch ook een beetje fashion om de hoek kijken, nee?

Het hoofdthema van mijn blog is travel voor alle redenen die ik hiervoor heb omschreven. Ik hoop met Gerrit and the City mijn lezers te inspireren meer hun eigen land te verkennen, op dezelfde manier dat zij dat doen wanneer zij naar het buitenland gaan. Ons Koninkrijk telt namelijk zoveel verborgen pareltjes en onze steden zijn bovendien zeer divers. De combinatie met fashion is er vrij natuurlijk gekomen, omdat mode al jarenlang één van mijn grootste passies is.

We zullen op basis van je tips zeker eens op verkenningstocht trekken. Wat doe je in het dagelijkse leven, naast het bloggen?

Bloggen is en blijft een hobby voor mij. Ik heb Management gestudeerd (met een specialisatie in Marketing) en ben actief als Brand Manager voor een luxe cosmetica merk. Het bloggen doe ik dus uitsluitend in mijn vrije tijd. Dat zorgt er soms voor dat ik een hectische agenda heb, maar daar hou ik wel van.

Er lijken ons slechtere jobs! Welke bloggers volg je zelf intensief en zijn het volgen waard?

Persoonlijk volg ik uiteraard Kim van Brunette Blogging, de vriendin waar ik het eerder over had (ook zij schrijft voornamelijk over fashion en travel). France van Made By F. vind ik ook leuk (zij is toevallig ook de zus van de ‘klasgenoot’ met wie ik naar Shanghai ben gegaan). Op vlak van travel volg ik ook Bart van Vetexbart.

Er is zoveel moois rond ons heen, je hoeft echt geen vliegtuig in te stappen om verwonderd te raken

Daar kunnen we alvast wat mee. Wat wil je nog bereiken in de toekomst met je blog?

Ik hoop dat er in de toekomst nog meer samenwerkingen komen om ‘onbekende’ Belgische bestemmingen te ontdekken (zo heb ik bijvoorbeeld Meetjesland ontdekt in 2017). Daarnaast wens ik van Gerrit and the City een soort van platform te maken voor alles wat Belgisch is, dus niet alleen Belgische bestemmingen, maar ook Belgische mode, design, … Ik steun zoveel mogelijk Belgische designers door bijvoorbeeld minder te shoppen bij grote ketens en eerder te investeren in Belgische stuks van Dries Van Noten, Ann Demeulemeester, etc (tijdens stockverkopen of in vintage zaken).

Nobel! Als we je hierbij een zetje in de rug kunnen geven zullen we het zeker niet laten. Nu we al die modelabels horen, hoe zou je je eigen stijl omschrijven?

Mijn stijl valt het best te omschrijven als ‘casual chic’. Ik draag het liefst een geklede broek met een sweater. Ik hou van die combinatie van sportswear met smart kledij. Ik draag haast dagelijks zwarte ankle boots en nooit jeans. Verder draag ik veel zwart, eigenlijk te veel. Ik stap voortaan meer en meer naar prints en kleur voor mijn laatste mode aanwinsten.

Jij als specialist, welke 3 plekjes in België horen op ieders bucketlist?

Dit soort vragen is hel voor mij, haha! Maar ik ga het toch proberen. Ik ben een grote fan van rozen, daarom de Rozentuin Coloma in Sint-Pieters-Leeuw. Een andere grote liefde van mij is Art Deco, daarom de Villa Empain in Brussel. Daarnaast ben ik onlangs naar Antwerpen verhuisd en kan je mij daarom veel in de Kloosterstraat terugvinden (hier vind je heel wat vintage en interieurzaken).

Een mooie, kleurrijke selectie als je het ons vraagt. Nog een laatste kans om onze lezers te overtuigen. Waarom is je blog het volgen waard?

Jullie lezers zijn van harte welkom om Gerrit and the City te volgen om zo inspiratie op te doen om het hele jaar door die ‘wanderlust’ te voelen. Er is zoveel moois rond ons heen, je hoeft echt geen vliegtuig in te stappen om verwonderd te raken. Een trein ticket of een korte rit met de wagen zijn ruim voldoende om van decor te veranderen en geïnspireerd te raken door de omgeving.

Kijk, dat vinden wij nu eens een mooie om mee te eindigen. Het is nog goed voor moeder aarde ook! Gerrit, we wensen je nog veel leuke uitstapjes in België en eventueel daarbuiten en blijf die inspiratie de wereld maar insturen. Bedankt voor je tijd!

www.gerritandthecity.com l Instagram l Facebook

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Met Halloween naar de States

De zomervakantie is nog maar net achter de rug of we kunnen alweer uitkijken ...

4 must do’s in het zuidoosten van Azië

Azië is een waar paradijs, logisch dat heel wat reizigers keer op keer weer ...

De zijderoute verkennen: 7 handige tips & tricks

RECENT PAKTEN ZE BIJ CONNECTIONS UIT MET DE PARELS VAN DE ZIJDEROUTE. WE NEMEN ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.