Ok, de temperaturen, de regen en de wind doen je misschien niet denken aan foodfestivals, maar dan noch. Ook in het buitenland zijn er heel wat leuke events en voor je het weet staat ook bij ons de zomer weer voor de deur. Wij geven jullie alvast 4 leuke foodfestivals in het buitenland mee, die je als je kan, moet meepikken. Zowel professionals als foodies komen er aan hun trekken. Wat gaat er boven een lekker drankje en een hapje streetfood? Juist!

Omnivore
Verschillende locaties wereldwijd

De Omnivore World Tour is misschien wel het meest internationale foodevent wereldwijd. Internationale en nationale chefs worden samengebracht, delen kennis en showen hun kunsten voor het grote publiek. Het van origine Franse foodfestival werd voor het eerst georganiseerd in 2006 en is dus een blijvertje. Vorig jaar werden onder meer Montreal, Parijs en Moskou aangedaan. Al meer dan 60.000 bezoekers kwamen er in de loop der jaren over de vloer. De eerstvolgende editie? Van 4 tot en met 6 maart in Parijs!

Mad Feet
Denemarken

Op een klein eilandje niet ver van Kopenhagen wil dit foodfestival je een geweten schoppen. Lezingen, demonstraties, groepsgesprekken en gezamenlijke maaltijden moeten uitmonden in oplossingen voor wereldwijde problemen rond voedsel. Wil je gewoon lekker eten? Geen stress, dat kan ook! René Redzepi, Ferran Adrìa en David Chang zijn vaste gasten. Referenties op zich!

Chef’s Revolution
Nederland

Twee dagen lang koken een tiental topchefs de sterren van de hemel op dit foodevent in Zwolle. Jonnie Boer van het sterrenrestaurant De Librije is de drijvende kracht. In een theaterzaal zie je verschillende toppers van over de hele wereld aan het werk. Buiten is er een heuse boerenmarkt waar je kan kennismaken met een 30-tal leveranciers van De Librije.

Taste of Chicago 
Verenigde Staten

Meer dan een miljoen bezoekers komen er jaarlijks over de vloer. De meest uiteenlopende restaurants serveren er hun gerechten. Denk hamburgers, churros, pizza, pulled chicken, noedels en heel wat ander lekkers. Verder komen er een heel aantal artiesten optreden. Het mooiste? Dit festival is volledig gratis, enkel specifieke events zijn tegen betaling.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

De beste reisgadgets voor je volgende trip

Reisplannen zijn gemaakt en tickets zijn geboekt: voilà, klaar om te gaan! Of toch ...

Beleef La Dolce Vita in Italië!

Italië liefhebber Ginette trok dit najaar 10 dagen door Umbrië, Toscane en Emilia-Romagna. De ...

5x zomerevents in Europa

Jouw zomer zit waarschijnlijk al goed vol, de zonovergoten terrasjes wachten op je. Toch ...

Het beste Aziatische restaurant in België? Boo Raan!

Nee, dat zeggen niet wij, maar de kenners van GAULT&MILLAU. In de nieuwe editie ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.