TOKYO IS MISSCHIEN WEL DE MEEST ZINDERENDE STAD TER WERELD. EEN METROPOOL DIE NOOIT SLAAPT, WAAR ONTWIKKELINGEN ELKAAR IN EEN RAZEND TEMPO OPVOLGEN, WAAR GROOT NIET GROOT GENOEG IS, MAAR WAAR MERKWAARDIG GENOEG OOK NOG PLAATS IS VOOR CULTUUR EN TRADITIE. WIJ NEMEN JE ALVAST 48 UUR LANG MEE OP PAD. WEDDEN DAT JE JE GEEN SECONDE VERVEELT? 

DAG 1

OCHTEND

Soms kan je maar beter meteen in de diepte springen. We beginnen dan ook Shinjuku, één van de meest bruisende buurten. Drukke straten, een massa winkels en een vleugje cultuur, slorpen je meteen op. Je geraakt er makkelijk met de trein en alles is behapbaar met een goed stel wandelschoenen. ’s Avonds ontpopt deze wijk zich tot één walhalla van entertainment, maar vroeg in de ochtend kun je er meer van genieten. Struin zeker even door de geweldige Japanse tuin ‘Shinjuku Gyoen’. Beland je er toch tijdens de avondlijke uren. Een robot show moet je bijwonen! Heeft hoogtevrees geen vat op je? Beklim de Tokyo Metropolitan Government Building en werp vanaf op het observatiedek op het 45ste een blik op de stad onder je.

MIDDAG

Onderweg naar je lunchspot heb je gerust nog wat tijd om te shoppen. Houd er rekening mee dat je slechts een fractie van de winkels kan bezoeken. Het aanbod is simpelweg overweldigend. Honger gekregen? Noedels zorgen voor de oplossing. Spring bij SHIN binnen, de udon noedels zijn er simpelweg goddelijk. Het zaakje telt amper 2 tafeltjes, een krukje of 6 en de wachttijden kunnen er stevig oplopen, maar je smaakpapillen zullen je eeuwig dankbaar zijn.

Shinjuku Gyoen

NAMIDDAG 

Spring de trein op en zet koers naar Harajuku. Ben je jong van geest dan haal je in deze wijk zeker je hartje op. Ook hier kan je eindeloos shoppen en vooral de jeugd palmt deze wijk in. Laat je gerust gaan, kijk je ogen uit naar de vreemd geklede snuiters die deze wijk bevolken of ga mensjes kijken in Yoyogi Park. Houd je het daarna liever wat mainstream, dan kan een bezoekje aan het Tokyo National Museum ongetwijfeld rust brengen. Je vindt hier de grootste collectie aan Japanse kunst, dus hier ben je wel een tijdje zoet.

AVOND 

In Japan vind je overheerlijke streetfood op elke straathoek, maar de stad telt ook het hoogste aantal restaurants bekroond met een Michelinster ter wereld. Je maakt je diner dus zelf zo duur als je wil. Bescheiden en betaalbaar zijn de kraakverse Ramen van Afuri, een kleine, lokale keten van hippe ramen restaurants. Wil je een Belgische touch? Spring dan Pommeke eens binnen, eet een Belgisch frietje en geraak aan de praat met landgenoten.
Afsluiten? Dat doe je toch in een karaokebar? Kan het anders? Er zijn er heel wat, dus kies er maar eentje uit. Je verstaat er amper wat van, maar de sfeer is ongelofelijk.

DAG 2

OCHTEND

Heb je het niet te laat gemaakt, dan kan je voor dag en dauw terecht in Tsukiji Market. Op tijd komen is de boodschap als je de veiling van tonijnen wil meemaken, want dagelijks worden hier maar 120 mensen toegelaten. In een wereldstad geen sinecure. ’s Werelds grootste vismarkt zal je met verstomming slaan. Was je te laat? Een sushi ontbijt – ja dat kan – zal het ergste leed verzachten.


DE REST VAN DE DAG Ben je een newbie in Tokyo, laat je dan de rest van de dag op sleeptouw nemen door de Belgische gids Nicolas Wauters. Hij woont al jaren in de stad, kent er de weg als zijn broekzak en is zeker als je eerste keer in de stad bent het perfecte gezelschap. Hij pikt je trouwens gewoon op aan je hotel en stemt de tocht af op jouw wensen. Met meer dan 5 personen ben je nooit, dus aandacht verzekerd! In principe kan je elke dag van de week op Nicolas rekenen en de trip duurt ongeveer tot 17 uur. Ideaal om je nog even op te frissen, wat te relaxen in je hotel en de beentjes onder tafel te steken later op de avond.

AVOND

Om je city break af te sluiten mag het culinair vanavond wat meer zijn. Ginza Kojyu is het adresje wat we je kunnen aanraden. Door de kleinschaligheid en de gezelligheid lijk je iemand zijn huiskamer te dineren, maar dan wel met een Michelinster. Je ziet de gerechten voor je neus gemaakt worden en geniet van typische Japanse gerechten. De keuken is betaalbaar, dus ruim op voorhand reserveren valt aan te raden.

TOKYO ONTDEKKEN

Bij Connections zijn ze al jaren thuis in Tokyo. Er wordt dan ook exclusief samengewerkt met de Belgische gids Nicolas. Ontdek online de verschillende mogelijkheden!

 • Show Comments

 • Maxim Van den Kerckhove

  Tokyo gezien een kleine 12 jaar geleden.. ik lees veel in het verslag “shopping” dat is het vooral… hou er rekening mee dat Tokyo zeer duur is om te shoppen.. akihabara het electronica centrum is de moeite waard om hun allerhande gadgets te bekijken.. kopen beter niet ofwel experimenteel, stuk geen vervanging ofwel voltage Japan 110 volt waardoor je een transformator nodig hebt om ze hier te gebruiken.. keizerlijk paleis is ook de moeite waard.. voor de rest zeer luide, heel drukke stad met veel lichtjes, Shinjuku uitgangsbuurt, we hebben erg gelogeerd, veel drinkgelegenheden en vooral rare gewoontes die Japanners🤔, Tjukiji vismarkt echt de moeite waard maar zeker tussen 4 en 5 uur s’morgens bezoeken, later ruimen ze de boel op ..en spijtig enige stad waar ik in de wereld ben geweest waar ik meerdere keren niet werd bediend.. sprak nochtans Japans en de meeste Japanners verstaan Engels, ik laat in het midden waarom ken hun gewoontes te weinig om hierover een oordeel te vellen. Minder enthousiast verslag dan hierboven, ben nochtans liefhebber van Japan heb buiten Hokaido de rest bezocht en mooie dingen gezien maar zou zo snel mogelijk de shinkansen en trein richting Kyoto of Takayama nemen en vanaf daar beginnen reizen richting Kyushu met nodige tussenstops zoals Hiroshima, Miyajima en na een bezoek aan Kyushu( Fukuoka, Beppu, Mount Aso, Kumamoto, Nagasaki) doorreizen naar Okinawa een ander Japan.
  Hopelijk hebben jullie hier iets aan,
  Met vriendelijke groeten,
  Maxim

 • Kevin Stickens

  Thanks Maxim voor je tips!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

 • name *

 • email *

 • website *

You May Also Like

7 handige reisapps

Op reis zonder je smartphone? Geen optie! Deconnecteren allemaal goed en wel, maar je ...

Op zoek naar Incaschatten in Cuzco

De Inca’s hebben iets magisch. Natuurlijk legt zowat iedereen onmiddellijk de link met Machu ...

5 steden voor foodies in de VS

Ben je een rasechte foodie? Plan je je trips in functie van je maag? ...

Ontdek de pareltjes van de Zijderoute

De zijderoute was een netwerk van karavaanroutes door Centraal-Azië, waarlangs eeuwenlang handel werd gedreven ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.