SIGIRIYA ROTS

Deze leeuwenrots is ongetwijfeld één van de hoogtepunten van Sri Lanka. Volkomen terecht prijkt die fenomeen op de Werelderfgoedlijst. Midden in de jungle beklim je deze 200 meter hoge rots, een stevig kuitenbijter, verzuring is niet uitgesloten! Maar de beloning – een ronduit indrukwekkend zicht – doet je de pijntjes en de inspanning meteen vergeten. Op de top vind je trouwens de ruïnes van het paleis van koning Kasyapa. Trek zeker voldoende tijd uit om ook de omliggende tuinen te ontdekken van het paleis.

Wil je het hele gebeuren nog wat specialer maken? Probeer een ballonvaart te bemachtigen, al ben je hier wel afhankelijk van het weer. Wedden dat je social media in geen tijd uitpuilen van de mooie plaatjes.

SHARK POINT REEF

Eén van de weinige plekken ter wereld waar je zelfs als onervaren snorkelaar een haai kan spotten? Het kan drijvend boven het koraal van Pigeon Island National Park. Geen uitstapje voor angsthazen, dat willen we je wel even meegeven. De plek is vergeven van de zwartpuntrifhaaien, die er dan wel gevaarlijk uitzien, maar normalerwijze geen vlieg kwaad doen. Wat je verder mag verwachten? Meer dan 100 verschillende soorten koraal, een wonderbaarlijke kleurenpracht en meer dan 300 verschillende vissoorten. Grijp je snorkel en duik het water in. De beste periode is overigens tussen maart en oktober.

TEMPLE OF THE SACRED TOOTH

Vraag aan elke Sri Lankaan wat ze belangrijkste plek op aarde vinden en ze zullen unaniem de Temple of Tooth noemen. Zorg dat je ter plekke bent op het moment dat er een ceremonie plaatsvindt en aanschouw hoe een heleboel mensen samentroepen om offers te brengen aan het relikwie waar de tand in wordt bewaard. Het gaat hier trouwens om de tand van Boeddha zelf, toch niet de eerste de beste als je het ons vraagt. We betwijfelen sterk of het zijn echte tand is, maar laat dat onze kritische westerse geest zijn.

MACKWOODS TEA PLANTATION SIGN

Houd je wel van wat ironie? Wist je dat Sri Lanka zijn eigen ‘Hollywood sign’ heeft? Het land is vergeven van de theeplantages, maar Mackwoods is ongetwijfeld de bekendste? Met het ‘Mackwoods Sign’ moet je gewoonweg op de foto. Deze letters zijn misschien wel de meeste gefotografeerde van heel het land. Een vleugje humor, een snuifje ironie, dat weet je ongetwijfeld wel te pruimen. Als je er dan toch bent, spring dan ook gelijk het museum binnen en vergeet zeker geen kopje thee te nuttigen.

UDAWALAWE NATIONAL PARK

Olifanten spotten? Vergeet Afrika, Udawalawe National Park is de place to be. Je waant je in Oost-Afrika. Zorg dat je vroeg uit de veren bent, want dan zie je het meest. Naast meer dan 500 olifanten, dobberen er ook krokodillen en spot je ontelbare vogels en heel wat buffels. Kortom aan wildlife geen gebrek hier. Het park is niet ontzettend groot en ook met de drukte valt het wel mee. Kortom, op alle vlakken een aanrader en meer dan een tussenstop waard.

MEER ONTDEKKEN?

Meer weten over Sri Lanka? De destination experts van Connections vertellen je er met plezier meer over.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Dé brug voor thrillseekers (en andere activiteiten in Whistler Blackcomb)

Angst overwinnen op Whistler’s Peak Suspension Bridge Mensen met hoogtevrees, hier is de nieuwe ...

Logeren op de Chinese muur ?!?

De Chinese Muur. Een plek die ook wel één van De Zeven Wereldwonderen wordt ...

Beach bars om bij weg te dromen

Ben je niet zo’n culturele meerwaardezoeker? Of misschien houd je wel van afwisselingen en ...

Laat je betoveren door New Mexico

De bijnaam van New Mexico is ‘Land van Betovering’, en dat is niet voor ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.