Je handjes mogen het dan misschien wat zwaarder te verduren hebben in de winter, het levert vaak wel uitstekende beelden op. Als je dan toch bevroren vingers riskeert en de vrieskou trotseert, kan je maar beter topfoto’s maken! Met onderstaande tips is de kans alvast heel groot. Veel succes en tag ons met #connectionspics op Instagram!

1. Sta wat later op

Dit zal je waarschijnlijk met plezier lezen. Het wordt later licht, dus je kan gerust wat langer in je bed blijven liggen. Het eerste licht zie je waarschijnlijk pas rond 9 uur, zorg dan wel dat je klaarstaat.

2. Kleed je comfortabel en warm

Een gouden tip? Werk met laagjes? Je zit misschien een hele tijd te wachten op de juiste lichtinval, dus je goed kleden is de boodschap. Thermisch materiaal en een waterdichte jas vormen zeker een meerwaarde. Je handen kun je warm houden met dunne fleece handschoenen.

3. Houd het veilig!

Bevroren vijvers, gladde wegen en ijs, kijk er mee uit. Het perfecte beeld is je veel waard, maar toch geen ongeluk?

 

4. Overbelicht je foto’s (een beetje)

Dit klinkt misschien bizar, maar hou hier zeker rekening mee als je een sneeuwlandschap gaat fotograferen. Je camera gaat door het witte van de sneeuw, vaak vanzelf een wat donkerder beeld produceren, om het wit te compenseren. Tenzij dat je beoogde doel is, licht je maar beter maar een beetje bij, zo blijft het geheel wat levendiger.

5. Speel met je sluiertijd

Dwarrelen er sneeuwvlokken uit de hemel, dan stel je je sluitertijd het best manueel bij. Vallen de vlokken traag dan kom je er meestal wel met een sluitertijd van 1/25s. Bij zwaardere sneeuwval zal je merken dat je al snel aan een sluitertijd van 1/250s of 1/400s zit. Zo blijven je foto’s scherp en zit je niet met een storende waas.

6. Geef je materiaal de tijd om te wennen

Als je fotosessie erop zit en je terug knus binnen bent, geef je je materiaal beter even de tijd om aan de verhoogde temperatuur te wennen. Laat de toestel even in je fototas en laat het langzaam opwarmen. Als je toch meteen aan de slag wil, neem dan enkel je geheugenkaartje eruit.

7. Houd je batterijen warm

Wil je langer foto’s kunnen nemen? Houd je batterijen warm! Koude batterijen gaan minder lang mee dan warme. Houd ze dus kort bij je lichaam of warm ze even op voor je ze in gebruik neemt.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

De 8 beste sneakerstores van New York

Het is geen geheim dat je zalig kan shoppen in New York. En shoppen ...

Abu Dhabi in 1 dag

Ga je binnenkort op verre reis en maak je een tussenstop in Abu Dhabi? ...

Football Breaks: Bundesliga, bitte!

Bundesliga – Revierderby tussen Borussia Dortmund en Schalke 04… Borussia Dortmund tegen Schalke 04 ...

5x Instagram travellers van Belgische bodem

Welkom in de wonderlijke wereld van Instagram, het plekje op je smartphone waar fotografie ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.