Singapore – het kleinste land van Zuidoost-Azië – geniet niet de bekendheid van Thailand, Vietnam of zelfs buurland Maleisië, maar dat maakt het land er niet minder leuk op. Deze futuristische eilandstaat wordt over het algemeen beschouwd als de meest westerse van Azië en je zal je er dan ook onmiddellijk thuis voelen. Toeristen weten ondertussen in grote aantallen Singapore te vinden, maar gelukkig zijn er ondanks de beperkte oppervlakte nog genoeg plekjes waar je aan de drukte kan ontsnappen. Trek zeker eens richting het oosten. Deze regio is een stuk authentieker dan het centrum en je ontdekt er nog heel wat Chinese invloeden.

Bijstellen van het imago

Vraag aan een leek naar wat meer info over Singapore en hij/zij komt vaak niet verder dan de clichés: kraaknet, perfect georganiseerd, wolkenkrabbers en streng. Uiteraard klopt dat beeld voor een stuk, maar we willen dat toch een beetje bijstellen. Ga je even buiten het centrum dan ontdek je al snel de oudere Chinese architectuur en bots je op pareltjes van hindoeïstische tempels. Meer nog, ben je nog nooit in Azië geweest, dan vormt Singapore de perfecte bestemming om te acclimatiseren. Van alles wat, op een beperkte oppervlakte.

Torenhoog in het centrum

Zoals eerder aangehaald voldoet het centrum wel aan het afgelikte beeld. Torenhoge gebouwen, grote shopping malls en heel wat luxe hotels strijden er om je aandacht. Houd er rekening mee dat Singapore duur is. Nu, als je een beetje zorgvuldig kiest en te vinden bent voor streetfood, kan je de kosten aardig drukken. Maar liefst zestien miljoen toeristen bezoeken het land jaarlijks, ongeveer 3 keer het bevolkingsaantal. Wat je moet zien in het centrum? Ga zeker eens de sfeer opsnuiven in Little India en Chinatown. Ook Gardens by the Bay is een verplichte tussenstop. Dit futuristisch stadspark omvat onder meer wandelingen tussen de supertrees, overkoepelende zones met tropisch regenwoud en dome vol bloemen. Hier dwaal je al snel een dag rond vol verwondering. Laat je ook zeker culinair verwennen. Je vindt in Singapore alle lekkers van de Aziatische keuken.

Charmant en trendy shoppen doe je dan weer in Haji Lane. Let wel, het is soms over de koppen lopen. Het is een heerlijke straat om te slenteren en alternatief te shoppen. Grote ketens vind je hier niet. Wil je het klassieker dan is Orchard Road ongetwijfeld jouw hemel op aarde, haal die credit card maar boven.

Enkele tips van insiders

Food

Geen fortuin spenderen aan eten, maar je smaakpapillen wel verwennen? Makansutra Gluttons Bay is een openlucht Hawker. Dit zijn eigenlijk foodmarkets waar je heerlijke lokale gerechtjes eet. Hier geniet je trouwens van een prachtig zicht op Marina Bay. Ga mee in de relaxte sfeer en proef zeker van de verrukkelijke chilikrab. Voor de culinaire waaghalzen, misschien is bottenthee of kikkerbillenpap wel wat voor jou?

Ontbijt

We gaan je geen ontbijtadresjes meegeven, maar wel een gerecht. Probeer de zwarte kopi. Dit is een getoast bolletje met kokosjam en zachtgekookte eieren. Niet iedereen zal er fan van zijn, maar je bent toch in Singapore om nieuwe dingen te ontdekken, nee?

Rooftopbars

Wie wolkenkrabbers zegt, zegt rooftopbars. Logisch dus dat er hier heel wat te ontdekken vallen. 1-Altitude is de hoogste bar van Singapore. Nu, dit is veel meer dan een bar en het geheel strekt zich dan ook uit van de 61ste tot de 63ste verdieping. Je hebt hier een verbluffend 360° zicht over de stad. Blijf lang genoeg zitten, geregeld gaan er hier feestjes door. Wil je zeker zijn van een plaatsje, reserveer dan tijdig. Singapore is een stad om te zien en gezien te worden, dus dirk je gerust op.

Enkele leuke alternatieven? CE LA VI, LeVel33 en Smoke & Mirrors.

Altitude

Uniek logeren in het centrum

Zijn enorme hotels niet of minder jouw cup of tea, dan vormt het Naumi Hotel alvast een fijn alternatief. Luxueus valt dit hotel zeker en vast te noemen, maar met zijn 73 kamers is het nog relatief kleinschalig. De authentieke gevel springt onmiddellijk in het oog, terwijl binnenin is gekozen voor een artistiek, maar clean interieur. Dit hotel is perfect gelegen en je krijgt er veel waarde voor je geld. Een charmant boetiekhotel waar het heerlijk toeven is.

Naumi Hotel

Een must stay buiten hetcentrum

Ben je van plan je ook buiten het centrum te begeven en misschien een bezoekje te brengen aan het oosten van Singapore, wat sowieso een aanrader is, dan is The Rabbit Carrot Gun een aanrader. Dit kleinschalige boetiekhotel is ook een sfeervol restaurant. Net naast de deur is er trouwens ook een aanpalende bar van dezelfde eigenaars. De kamers zijn luxueus en Instagramproof!  

Als je dan toch in deze prachtige en min of meer authentieke regio bent, kan je net zo goed een roeitochtje ondernemen op Bedok Reservoir om vervolgens een heerlijke verse visschotel te nuttigen bij Smith Marine. Veel verser kan je je vis niet krijgen, al moet je wel wat moeite doen om er te geraken.

Voordelig naar Singapore?

Wil je voordelig naar Singapore? Met Singapore Airlines zijn afreizen vanuit Amsterdam en Düsseldorf mogelijk.

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Black Friday shoppen in New York: tips & tricks

Op vrijdag 23 november barst de koopjesgekte weer los tijdens Black Friday, voor veel ...

Authentiek logeren in Italië? Ga voor een trullo!

Zegt het woord trullo je helemaal niets? Geen paniek, dat hoeft je geen zorgen ...

4 kleurrijke wijken in Europa

Laat die regenboog maar komen, letterlijk dan. Want met deze vier prachtige wijken in ...

Ga jij ook voor een kimono?

Kimono’s, je kent ze vast wel. Deze typische Japanse kledingstukken zijn niet enkel uiterst ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.