DE HOOFDSTAD VALLETTA IS IN 2018, CULTURELE HOOFDSTAD VAN EUROPA. DE STAD DIE AL JAREN OP DE UNESCO-WERELDERFGOEDLIJST PRIJKT WORDT HIERMEE NOG EENS EXTRA IN DE KIJKER GEZET. PLAN JE EEN TRIPJE, DAN GEVEN WIJ JE ALVAST ENKELE MUST VISITS MEE EN HOTSPOTS DIE JE NIET MAG MISSEN. ENJOY!

De laatste jaren ondergaat Valletta een ware metamorfose. Waar het vroeger gezapigheid troef was, bruist Valletta ondertussen als nooit tevoren. Hippe boetiekhotels gooien de deuren open, net als trendy restaurants en zelfs pop-ups zijn er geen vreemd fenomeen meer. Hoewel het culturele aanbod nog niet overweldigend is, heerst er alvast een positieve vibe en grijpen jonge kunstenaars hun kans om zichzelf en Valletta op de kaart te zetten.

DE 3 KLASSIEKERS

Ben je een eerste keer in Valletta, dan kan je niet om deze 3 bezienswaardigheden heen.

Saint John’s Co-Cathedral

Ongetwijfeld de meest indrukwekkende kerk in de stad. Gebouwd tussen 1573 en 1578, vormde dit gebouw de uitvalsbasis voor roemrijke ridders. In de 17de eeuw werd de kerk overgoten met een Barok sausje en tot op de dag van vandaag kijk je er je ogen uit. Dé blikvanger is ongetwijfeld het schilderij van Johannes de Doper.

Upper Barraka Gardens 

Vanop deze prachtige terrassen heb je een geweldig zicht op de haven. De tuinen zijn vrij toegankelijk en je ontdekt er een resem kanonnen. Elke middag wordt er trouwens een kanonschot gelost en om 16 uur wordt dit nog eens herhaald. Zeker kinderen zijn hier gek op.

Manoel theatre 

In Valletta vind je één van de oudste theaters ter wereld en met wat geluk kan je er nog een optreden van een orkest meepikken ook. De akoestiek is er fantastisch. Geen optreden? Je kan nog altijd mee met een begeleide tour.

 

3 ACTIVITEITEN IN 2018

Zoals eerder aangehaald is Valletta, samen met Leeuwarden, de Culturele Hoofdstad van Europa in 2018. Dit betekent uiteraard dat er heel wat bijzondere activiteiten plaatsvinden en er een heel programma is samengesteld. Wij lichten er alvast 3 toppers uit.

22/05 – 27/05 Malta Fashion Week 

Malta en mode mogen dan misschien niet onmiddellijk met elkaar geassocieerd worden, toch zijn er enkele jonge designers die aan hun weg timmeren. Verwacht je aan de collecties van Natan Micallef, een heuse awarduitreiking en heel wat feestjes. Wie weet spot je er wel je nieuwe garderobe!

20/07 – 22/07 Malta Jazz Festival 

Meer voor een streepje muziek te vinden? Kruis het Malta Jazz Festival dan maar aan. Doorheen de hele stad waait jazz van internationale artiesten je tegemoet. Pik één van de talrijke openluchtconcerten mee of ga helemaal op in een jazz-wedstrijd.

7/10 Notte Bianca

Dit spectaculaire lichtfestival moet het orgelpunt worden van het culturele jaar. De stad wordt letterlijk in de spotlights gezet en dag en nacht zijn er evenementen en zijn de musea open. Op het straat gaat het feest gewoon door en ook verschillende bars, restaurants en cafés sluiten er zich bij aan.

 

3 INSIDER HOTSPOTS

Soul Food 

Op zoek naar een gezonde lunch? Niet twijfelen: bij Soul Food moet je zijn. Ondertussen is dit zaakje super populair dus vaak moet je even wachten voor je een plekje vindt. Veganisten en vegetariërs hebben hier een ruime keuze en alles wordt kraakvers bereid. Wat minder trek? Neem een vers sapje!

Rampila 

Mag het een avondje wat fancier? Zet je neer bij Rampila, relax en geniet van de attente bediening, het eten en de sfeer. Het mag dan één van de duurdere restaurants van de stad zijn, je eet er voortreffelijk. Proef zeker de zeebaars in dit gezellige zaakje direct aan de stadswal van Valletta.

Hasting Gardens 

Niet dat je alleen zal zijn in deze tuinen, maar super toeristisch zijn ze nog niet. De ideale plek om van het uitzicht op de haven te genieten en fort St Manoel. Een flesje wijn erbij en de tijd vliegt voorbij.

De hipste straat van Valletta en het epicentrum van creativiteit? Strait Street! In vroegere tijden mochten hier zich dan wel barretjes, bordelen en andere oorden van zonden bevinden, tegenwoordig worden de straten gevuld met hippe boetiekjes, leuke snuisterijen en kunst. De place to be dus voor de hipsters en het ideale vertrekpunt voor een avondje stappen. Een adresje? De Loop Bar kunnen we ten zeerste aanraden. Verwacht niets buitensporigs, maar wel lekkere gerechtjes en drankjes die je in een volledig mismatched kader, buiten of binnen kan nuttigen.

Het volledige programma van het culturele jaar kan je overigens hier vinden.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

5 beste spa hotels ter wereld

De weldaad van een verblijf in een spa hotel valt niet te onderschatten. Even ...

Takeshita Street: het kleurrijkste buurtje van Tokyo

Altijd bruisend, altijd vernieuwend: de wijk Harajuka mag je zeker niet overslaan tijdens je ...

De beroemdste en beste plekjes van L.A.

Dit keer nemen we een kijkje in het altijd zonnige Los Angeles, ook wel ...

4 WK-gekke bestemmingen buiten Rusland

Binnenkort dossen we ons weer helemaal in het rood uit, halen we ons truitje ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.