The Lonely Planet, de reisbijbel voor avonturiers, maakte recent zijn jaarlijkse lijstje van 10 must visit steden weer bekend. Naast Antwerpen – een beetje Belgisch chauvinisme mag – staat dit jaar ook Detroit op het lijstje te blinken. Een stad die het grauwe industriële juk volop van zich af aan het werpen is, en aan een heuse transformatie werkt. Wij geven je alvast een aantal redenen mee, waarom deze stad een bezoekje meer dan waard is. 

OUDE INDUSTRIËLE SITES KRIJGEN EEN NIEUW LEVEN

Waar Detroit tot voor een paar jaar werd geassocieerd met de teloorgang van de Amerikaanse auto-industrie, heerst er nu een heel andere vibe. Oude, vergane industriële sites worden momenteel in een razend tempo onder handen genomen, opgewaardeerd en huisvesten nu hippe koffiezaken, bike shops en galerijen. Ook heel wat brouwerijen gespecialiseerd in uitstekende ‘craft beers’ vonden er een prima uitvalsbasis. Wil je wat van dit gerstenat proeven? Boek een tripje voor één van de Motor City Brew Tours, overigens ook warm aanbevolen door Trip Advisor. Tijdens een wandeling door de stad, stuit je ongetwijfeld nog op heel wat andere ontdekkingen.

MET DE QLINE DE STAD DOORKRUISEN.

Detroit doorkruisen op een vlotte manier? Spring op de Qline! Op 25 minuten tijd doorkruis je de stad van Woodward Avenue tot aan de rivier met deze recent aangelegde tramlijn. Een tripje van om en bij de 5 kilometer. Een ideale manier om de stadsvernieuwing in al zijn glorie te bewonderen. Deze lijn, waar maar liefst 10 jaar aan gewerkt werd, kostte om en bij de 180 miljoen dollar en was duidelijk een statement om de wedergeboorte van de stad te onderstrepen. Missie geslaagd alvast! Een plekje waar je er zeker af moet springen? Halte Campus Martius! Je vindt op Woodward Avenue een geweldige Nike sneakerstore. Het perfecte schoeisel om door Detroit te struinen. Onderweg passeer je een heel aantal nieuw aangelegde parken, sportaccommodaties en ander leuks.

TIJD VOOR KUNST

Weet je een portie kunst wel te pruimen? Zet het Detroit Institute of Arts dan maar op je must visit lijstje. Niet voor niets staat dit museum aangeschreven als één van de meest interessante in de Verenigde Staten. Je ontdekt er heel wat kunststromen, duikt er in de geschiedenis van Detroit en komt alles te weten over de autogeschiedenis van de stad. De eyecatcher? Ongetwijfeld de muurschilderingen van Diego Rivera. De tekeningen zijn werkelijk enorm, prachtig en verbluffend. Ze werpen je zo terug in de jaren ‘30.

EEN AANTAL VAN ONZE TIPS OP EEN RIJTJE

Detroit ontdekken neemt best wel wat tijd in beslag, maar wij geven je alvast een paar hele leuke plekjes mee. Eastern Market is voor foodies alvast een geweldig vertrekpunt. Deze bruisende hotspot biedt echter heel wat meer. Ontdek de restaurantjes, pik een marktje mee of ga zelf aan de slag met verse ingrediënten tijdens één van de vele workshops.

‘s Avonds op toe aan wat entertainment en/of een diner? Nog niet zo heel lang geleden opende Little Ceasars Arena de deuren. De nieuwe thuishaven van de Detroit Red Wings en de Pistons: ijshockey en basketbal, Amerikaanser wordt het niet. Geregeld gaan er ook concerten door, houd de evenementenkalender dus goed in de gaten. Uiteraard hap je er vlot een hotdog weg, maar zoek je het wat verfijnder en/of wil je gewoonweg het beste van het beste? Geef Selden Standard in je smartphone in en reserveer, je zal het je geen seconde beklagen.

Overnachten? Op zoek naar een hippe bed & breakfast die ontzettend populair is, maar toch niet te afgelikt. Honor & Folly heeft alles en nog veel meer. Met een focus op design en gezelligheid voel je je hier onmiddellijk thuis. Je slaapt boven de pub, waar het heerlijk doorzakken is en geraakt in een mum van tijd aan de praat met locals. Waarna het slechts luttele meters naar je kamer is, ideaal toch? De B&B is bovendien super centraal gelegen en vormt dus de perfecte uitvalsbasis voor al je uitstapjes en ontdekkingstochten.

Naar Detroit? Zin om zelf Detroit, de Motor City te gaan ontdekken? Connections biedt je een waaier aan mogelijkheden en uiterst betaalbare vluchten, het hele jaar door.

Meer weten over Detroit? De toeristische dienst van de stad heeft een zeer geslaagde en volledige website, met heel wat informatie.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Back to the future: Singapore

Singapore – het kleinste land van Zuidoost-Azië – geniet niet de bekendheid van Thailand, ...

Verlies jezelf op citytrip in Japan!

Als we aan Azië denken, komt Japan misschien wel als een van de eerste ...

De 8 hoogtepunten van San Francisco

San Francisco is een fantastische stad om te ontdekken tijdens een citytrip. Er zijn ...

Travel Rebel: Ijsland met een klein budget

Inspiratie bieden, dat is wat we willen doen met The Travelling Generation. Daarvoor werken ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.