Nee, dat zeggen niet wij, maar de kenners van GAULT&MILLAU. In de nieuwe editie van deze culinaire bijbel werd dit restaurant immers verkozen tot beste Aziaitische restaurant van het jaar. Natuurlijk, de ideale gelegenheid om de smaakpapillen te verwennen en om de eigenaars van het restaurant in Knokke enkele vragen voor de voeten te werpen. Patrick Delanghe, mede-zaakvoerder, beantwoordde ze met een big smile! 

Hoe lang zijn jullie al bezig met Boo Raan? 

We hebben ons restaurant geopend op 25 november 2016, we zijn dus nog helemaal niet zo lang bezig. We hebben veel tijd besteed aan het voorbereiden op zakelijk gebied, maar we hadden geen ervaring in horeca. Als gepassioneerde foodie en eventorganisator kwam ik een 3-tal jaar geleden wel op het idee om samen met mijn vrouw Dokkoon Kaueak wat te gaan koken op evenementen en van het één kwam het ander. De foodservice bleek zo een groot succes dat een eigen restaurant niet kon uitblijven.

Het is misschien een evidente vraag, maar vanwaar de Aziatische keuken? 

Simpel, de Thaise keuken is gewoonweg een schitterende keuken, boordevol smaken. We gebruiken ze niet alle dagen, maar we houden er zelf wel ontzettend van. Het verlangen naar die keuken hebben we omgezet in gerechten voor onze gasten. Met succes blijkbaar.

En wat is er dan zo typisch aan de Thaise keuken? 

Zoals al aangehaald is het een keuken boordevol smaak. Het is bovendien een gezonde keuken met gerechten die snel klaar zijn en zonder nonsens. Een pure keuken!

En vertalen jullie de traditionele keuken naar een westerse variant? 

 Nee, bij Boo Raan gaan we voor de authentieke keuken. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom ons restaurant zo goed draait. De vertaling van Boo Raan is trouwens authentiek, volgens de traditie. Qua decor gaan we wel voor hedendaags.

Mooi, en wat doet de erkenning van Gault&Millau met jullie? 

Het is een heel mooie erkenning, waar we niet op gerekend hadden. Om eerlijk te zijn, we wisten zelfs niet dat er zoiets bestond als “Aziaat van het jaar”. Het is een hele eer om na 10 maanden dergelijke prijs te ontvangen van mensen die fulltime niks anders doen dan anoniem restaurants screenen. We zijn dus erg fier.

Daar kunnen we best inkomen! Heb je ook nog een aantal adresjes in Thailand zelf die je ons kan meegeven?

Bangkok heeft veel goeie restaurants. Onze favoriet? Probeer gewoon de streetfood bij één van de vele straatjes langs de hoofdwegen. Bijvoorbeeld in de wijk sukhumvit kan je heerlijke noodlesoep eten of authentieke laab gerechten.

Sowieso is Nahm een toprestaurant in Bangkok. Je proeft er de traditionele Aziatische keuken op een hoog niveau en ook aan de presentatie besteden ze de nodige aandacht. Nog dichter bij de authentieke keuken? Bo.lan. Ze richten er zich meer op de plattelandskeuken uit Noord-Oost Thailand. Heerlijk!

Patrick, bedankt voor je tijd en we knopen de adresjes alvast in onze oren.

Wil je zelf de authentieke smaken in Bangkok gaan proeven? Ontdek de foodietrips die Connections in samenwerking met Gault&Millau heeft samengesteld. Ook een diner in Bo.lan en/of Nahm zijn mogelijk. Veel dichter bij de culinaire hemel ga je niet komen!

Proeven bij Boo Raan? Alle informatie kan je vinden op www.booraan.be.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Cubaanse rum: een stukje geschiedenis

Vergeet gin-tonic, ga eens voor rum! Rum is al heel wat jaren populair en ...

Cool Capetown!

Kaapstad is een fijne stad met een fantastische ligging. Een stad waar ontzettend veel ...

Piemonte? Met de Vespa door de beste wijnstreek van Italië

De beste wijnstreek in Italië? Daar bestaat discussie over. Dat neemt niet weg dat ...

Met de Vespa door Piemonte

Combineer een Italiaans icoon de Vespa met een geweldige streek, Piemonte, en je hebt ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.