De trein is altijd een beetje reizen. Kilometers spoor die onder je door razen, terwijl je comfortabel en zonder stress van het uitzicht geniet, er zijn minder aantrekkelijke manier om de Verenigde Staten te doorkruisen.

Van The Big Apple naar San Francisco

Meer dan 4.000 kilometer overbrug je tijdens deze epische trip. Vertrekkend vanuit het bruisende New York doorkruis je van kust tot kust de Verenigde Staten om halt te houden in San Francisco. Een unieke belevenis die voor memorabele herinneringen zorgt. Bij Connections hebben we deze trip recent in ons aanbod opgenomen en we lichten deze met plezier wat verder toe.

Railbook

Dag 1 – 3
New York

Moeten we deze metropool nog verder toelichten? The Empire State Building, Times Square en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Om je op weg te helpen kun je alvast rekenen op de Belgische gidsen van BENY. De equipe van de bekende Belgische gids Patrick van Rosendaal kent de stad door en door en neemt je mee op sleeptouw. Ze laten je in een sneltempo kennis maken met de belangrijkste bezienswaardigheden en geven je heel wat inside informatie mee. In een mum van tijd haal je zo het maximale uit je tijd in New York.

Terwijl je overdag nog de straten van New York onveilig maakt, stap je ‘s avonds op de trein waar je de nacht doorbrengt. Bij het ontwaken ben je aangekomen in Chicago.

Dag 4 – 5
Chicago

The Windy City, een stad boordevol cultuur ontvangt je met open armen. Leentje De Leeuw, onze Belgische gids die haar hart aan de stad verloor, staat er voor je klaar. Zij wandelt met jou de stad door, wijst je op hotspots en speelt je heel wat wetenswaardigheden door. 

‘s Avonds staat de trein weer vertrekkensklaar om je naar je volgende tussenstop te brengen: Denver.

Dag 7 – 8
Denver

Denver staat bekend als de poort tot de Rocky Mountains, zo weet je meteen wat je nog te wachten staat. Maar de stad zelf is ook zeker de moeite waard. Botanische tuinen en heel wat cultuur, Denver kan je ongetwijfeld bekoren. Op dag 8 is er trouwens een uitstap naar het Rocky Mountain National Park voorzien, zo hoef je dit imponerende landschap niet enkel vanachter het treinraampje te bekijken. Spot er wilde dieren, beklim er de rotsen en droom weg bij de geweldige vergezichten. Lunchen doe je aan het Grand Lake.

En ‘s avonds? Je raadt het waarschijnlijk al: het spoor op. San Francisco wacht op je

Dag 10
San Francisco

We geven het je op voorhand al even mee, één dag is veel te kort om San Francisco te doorgronden. Deze bruisende stad zal je ongetwijfeld inpakken. Wie weet krijg je de smaak wel te pakken en onderneem je later nog een citytrip. De Golden Gate Bridge, het levendige centrum en dineren met het zicht op het water, trek op ontdekkingstocht. Wij geven je alvast 3 leuke adresjes mee waar het heerlijk eten en drinken is.

Ontbijten doe je bij Jane on Fillmore. Overheerlijke koffie en ontbijtjes. Waag je aan de dragon bowl. Een knalroze, gezond ontbijt.  

Tijd voor de lunch? Park Tavern is een gezellig huiskamer zaakje. Probeer zeker de mosseltjes eens, al kunnen die ook perfect in de latere uurtjes.

Een fancy cocktail? Zet dan koers naar Dirty Habit. Hier drink je een cocktail voor vier personen die wordt geserveerd in een gigantische flamingo.

Dag 11
Napa Valley

We mogen hopen dat je van wijn houdt. Je duikt immers de wijngaarden van Napa Valley in. Cabernet, Merlot en Chardonnay: de geproduceerde wijnen zijn van wereldklasse. Uiteraard is een bezoekje aan een wijndomein voorzien en geen angst, proeven is toegestaan. Maar geniet ook van het verbluffende landschap. Prachtig groene wijnranken gecombineerd met een heuvelachtig landschap, logisch dat hier topproducten uit voortkomen.

2 geweldige wijndomeinen in Napa Valley

Conn Creek Winery
In dit domein van Bill & Kathy Collins heerst de Cabernet Sauvignon. Deze wijn is niet zo makkelijk te verkrijgen in België.

Cuvaison Winery
Ook hier vind je de betere Cabernet Sauvignon uit Californië. Een wijnhuis met een rijke geschiedenis en vindbaar in België.

Deze epische treinreis meemaken?

Met de trein de Verenigde Staten doorkruisen? Met Connections kun je het realiseren.

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

De beste Hawker Stalls in Singapore

Ga je naar Singapore? Dan zal je alvast je maag kunnen vullen met goed ...

Indiase streetfood in hartje Antwerpen: Mission Masala

Wat je krijgt als je een Antwerpse dj kruist met een Indische schone? Een ...

Hotspots om spiritueel Bali te beleven?

Azië en spiritualiteit zijn nauw met elkaar verbonden. We worden collectief zen, kijken op ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.