TBILISI BRUIST VAN DE CREATIVITEIT

“Zonder al te diep op de geschiedenis van Tbilisi in te gaan, kunnen we wel stellen dat deze metropool woelige tijden achter de rug heeft”, geeft Michael aan. Na de val van het Sovjetrijk kreeg de stad een burgeroorlog en een conflict met Rusland te verduren. Maar ondertussen is het er relatief rustig en stond er een nieuwe, jonge generatie creatievelingen op. Enkele voorbeelden? Demna Gvasalia – de oprichter van het modelabel Vetements en creatief directeur bij Balenciaga – is misschien nog het beste voorbeeld. Hij brengt een stijl op de markt die in Tbilisi al jaren wordt gedragen. De bevolking is er bovendien bijzonder vriendelijk en de stad is nog niet vergeven van de toeristen.”

HIPPE WINKELS EN TRENDY NACHTCLUBS

“Niet dat ik er uren heb doorgebracht, maar Tbilisi telt heel wat nachtraven en leuke clubs”, grinnikt Michael. Maar ook nieuwe boetieks, hippe koffiezaakjes en restaurants schieten als paddenstoelen uit de grond. Allemaal op de westerse leest geschoeid. Je merkt duidelijk dat de jonge ondernemers in Tbilisi, de Sovjettijd achter zich willen laten en hun blik resoluut op het Westen richten.” De meest trendy wijk van de stad is zonder twijfel Vera. Kledingwinkel Chaos is een must visit voor shopaholics. Hoewel deze nieuwe winkels het commando overnemen, vind je er nog net zo goed meer traditionele shops, waar de hond op de vloer ligt te slapen en de tijd lijkt stil te staan. “Wil je een stevig stapje zetten? Bassiani is de place to be. In dit oude voetbalstadion dans je de nacht weg op vette beats van internationale dj’s.

Bassiani

HET BESTE VAN HET OOSTEN EN HET WESTEN

“Een geweldige kruisbestuiving tussen Oost en West, een andere uitdrukking heb ik er niet voor”, geeft Michael aan. “Je proeft de rijke geschiedenis, elke bezetter liet er wel iets achter. Uiteraard zijn de Peace Bridge en de Gabriadze Clock evidente bezienswaardigheden, maar er is zoveel meer. Struin zeker eens over Dry Bridge Flea Market, waar je Sovjet snuisterijen op de kop kan tikken of breng een bezoekje aan het Zurab Tseretili Museum of Modern Art. Wat zeker niet mag ontbreken? Een bezoekje aan een badhuis. De stad telt er een heel aantal en de natuurlijke warmwaterbronnen doen je even alles en iedereen vergeten.”

CULINAIR GENIETEN

Tbilisi heeft ook de culinaire smulpaap heel wat te bieden. “De keuken wordt gekenmerkt door heel wat buitenlandse invloeden. De lokale specialiteiten? Ongetwijfeld ‘Khinkali’ en ‘Acharuli Khachapuri’. Drink er gerust een rood of een wit wijntje bij. Georgië is een onderschat wijnland en je kan hier nog echte ontdekkingen doen voor geen geld”, geeft Michael aan.

EVEN ONTSNAPPEN AAN DE STAD

Rondom Tbilisi valt ook een heleboel te beleven. Ben je wel te vinden voor wat avontuur, trek er dan zeker eens op uit. “Als je de kans hebt ga dan zeker de bergen eens in. Ik heb het mogen beleven en was zo overtuigd dat we het ook in de Connections city break hebben opgenomen. Ontdek Kazbegi & Mtscheta, de vroegere mythische hoofdstad, maar ook het Dzjvariklooster en de Drievuldigheidskerk van Gergeti zijn een bezoekje meer dan waard. Daar heb je trouwens een prachtig uitzicht op één van de hoogste gletsjers in de Kaukasus.

MEER WETEN?

Je merkt het, Tbilisi heeft heel wat te bieden. Ruwe natuur, stedelijke pracht en een rijke geschiedenis. Maar net zo goed superhippe plekjes, waar de jeugd de scepter zwaait. Zin om deze prachtige stad te ontdekken? De Tbilisi city break van Connections vormt de perfecte kennismaking!

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Insider hotspots in Lissabon

Dat Lissabon steeds populairder wordt, daar kunnen we niet omheen. Logisch ook, de stad ...

Travel Rebel: Ijsland met een klein budget

Inspiratie bieden, dat is wat we willen doen met The Travelling Generation. Daarvoor werken ...

Toerist in eigen land met Gerrit and the City

Gerrit reist, maar dat hoeft niet naar het einde van de wereld te zijn. ...

EDUTRIP: travel companions op stap in Hong Kong

Het leven van een Connections travel companion is hard. Alhoewel … Als fervente reizigers ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.