Fan van epische road trips en wil je je laten overdonderen door natuurpracht? Vink dan Arizona en als je het wat breder bekijkt de hele West Coast van de Verenigde Staten maar aan. Duik het wilde westen in, val voor het unieke karakter en de charme en vreet kilometers. Je komt als herboren terug, daar mag je zeker van zijn.

Monument Valley, Grand Canyon, Cathedral Rock en zo kunnen we nog wel een tijdje verder gaan. Qua bezienswaardigheden en fantastische vergezichten kom je hier ruimschoots aan je trekken. Tel daarbij de iconische Route 66 en weet je dat je met plezier kilometers gaat malen. Een comfortabele huurwagen is zeker geen overbodige luxe.

Sla Arizona niet over

Natuurlijk zijn Los Angeles, San Francisco en nationale parken als Yosemite en Joshua Tree must visits, maar als je net een tikkeltje verder kijkt dan de usual suspects, dan merk je dat Arizona ook heel wat in petto heeft. Niet alleen rijd je hier over de legendarische Route 66, je doorkruist ook Hopi- en Navajo-Indianen gebied. Geloof ons als we zeggen dat de typische rode kleur van deze staat al snel op je netvlies gebrand staat. En nee, daar hoef je het landschap niet op een wild paard voor te doorkruisen, een huurauto voldoet perfect. De echte liefhebbers kunnen misschien een Harley Davidson overwegen, dit beestje past perfect in deze setting.

Yosemite

Sedona: approved by locals

Doet Sedona niet onmiddellijk een belletje rinkelen? Daar hoef je je niet voor te schamen. Maar vertel ergens aan de Westkust over je plannen en ze zullen beginnen stralen bij het horen van de naam. Prachtig, puur, vol energie, het zijn maar enkele begrippen die je om de oren vliegen. Deze plek – vroeger heilig voor de indianen – trekt jaarlijks miljoenen toeristen en valt dus bezwaarlijk ongerept te noemen. Laat dat je echter vooral niet tegenhouden. Pocherig noemt de lokale toeristische dienst dit de mooiste plaats op aarde, maar zo heel fel overdreven is het niet. Wie gek is van waaghalzerij (klimmen, mountainbiken,..), wellness of kunst voelt zich hier als een vis in het water. Al voelt de uitdrukking in deze bloedhete staat wat vreemd aan.

Sedona

Spiritueel

Sedona is een spirituele stad. Door middel van heel wat marketing werd de stad gepromoot als ‘new age’ stad. Magische Indiaanse krachten zouden het stadje omringen en al wie geïnteresseerd is in spiritualiteit komt hier dan ook ruimschoots aan zijn trekken.

Zoek zeker de ‘Vortexen’ op. Deze stenen zouden sterke concentraties energiestralen bevatten die helende krachten zouden hebben. Of je er in gelooft of niet, dat laten we aan jou over, maar wie het niet probeert…

Grand Canyon

Op twee uurtjes rijden vind je Grand Canyon. Het Grand Canyon National Park mag je gewoonweg niet overslaan. Genieten van de zonsondergang terwijl ‘s werelds grootste kloof zich voor je uitstrekt. De perfecte foto voor op Instagram of andere social media, we geven het je op een briefje. Vergeet echter vooral niet van het moment te genieten.

Antelope Canyon
Antelope Canyon

Beste plek om zonsondergang te aanschouwen

Hopi Point

Er zijn ontelbare plekjes waar je de zonsopgang en -ondergang kan bekijken, maar Hopi Point is zeker een aanrader. Nestel je comfortabel en pik het verbluffend schouwspel mee. De zonnestralen vallen schitterend op de canyon en zorgen voor een spektakel van licht en schaduw.

Mag het nog spectaculairder? Overweeg dan zeker een helikoptervlucht boven Grand Canyon. Ook avondvluchten zijn perfect mogelijk.

Wees voorzichtig. Een mooie foto is natuurlijk wat waard, maar kijk toch maar wat uit. Weet dat er jaarlijks gemiddeld 12 doden vallen. Een verkeerde beweging en je ligt beneden in de kloof.

Monument Valley

De volgende stop op je route is Monument Valley. Een andere gekend icoon in de streek. Cowboys ga je hier nog amper aantreffen, het zijn Navajo-indianen die het Monument Valley Tribal Park runnen. Daar geniet je volop van de typische zandsteenformaties. Niet dat er voor de rest veel te beleven valt, maar het uitzicht compenseert veel.

Horseshoe Bend en Antelope Canyon

Het roadtrippen nog niet beu, dan bol je nog een stukje verder tot Page. Niet dat het dorpje zelf een must visit is, maar Horseshoe Bend en Antelope Canyon zijn dat wel. De hoefijzervormige bocht in de Coloradorivier is een machtig zicht, zeker als je dit kan bekijken vanop 180 meter hoogte. Veel lager bevind je je dan weer in Antelope Canyon. Hier loop je op de bodem van de canyon, terwijl de rotswanden zich boven je uit strekken: impressionant.

De West Coast verkennen?

Trek gekregen om achter het stuur te kruipen? Met onze tour Best of The West zit je gebeiteld, maar ook Canyons & Valleys, Route 66 of een programma op maat zijn mogelijk. Informeer zeker eens bij je vertrouwde travel shop. Zij vertellen je er graag alles over.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

5 steden voor foodies in de VS

Ben je een rasechte foodie? Plan je je trips in functie van je maag? ...

The Travelling Generation op Instagram #2

Hoe tof is het om insider tips te lezen van de reisspecialisten, tour guides ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.