Voetbal, ja, dat kennen we allemaal. Maar laat ons eerlijk zijn, de gemiddelde voetballer is een watje. Bij een tackle rollen ze nog een keer of 10 door en vaak moeten ze bij het minste pijntje kermend van het veld. Nee, geef ons dan maar Calcio Storico Fiorentino, voetbal maar dan net even anders en ruwer.

Calcio Storico Fiorentino kun je maar een heel klein beetje vergelijken met voetbal. Het is eigenlijk meer een combinatie van voetbal en vechtsport. Moderne gladiatoren proberen in dit Italiaanse balspel al vechtend een bal in het net van de tegenpartij te gooien. De gemiddelde voetballer springt al omhoog als er een tackle aankomt, deze heren kicken erop.

Een beetje geschiedenis

Dit spel, dat je mag beschouwen als een kruising tussen American Football, voetbal, rugby, boksen en worstelen, vindt zijn oorsprong in de 16de eeuw in Firenze. De regels van toen zijn nog steeds geldig. Hoewel de sport een tijdje van de radar verdween, worden er vandaag de dag opnieuw drie wedstrijden per jaar gespeeld, op de Piazza Santa Croce. De vier wijken van de stad vaardigen elk een team af. De finale vindt elk jaar plaats op 24 juni om 17 uur. Verwacht je aan een kleurrijke, gekostumeerde parade in de stad. Deze wedstrijd wordt immers op dezelfde dag georganiseerd als het feest van de patroonheilige van de stad, St. John the Baptist.

Uiteraard kun je dit spektakel bijwonen, tickets bestellen kan hier. Op deze website vind je trouwens nog een heleboel bijkomende informatie. Reken op ticketprijzen tussen de 29 en 80 euro.

De perfecte aanvulling op je citytrip.

Deze finale bijwonen vormt de perfecte aanvulling op je citytrip naar Firenze. Een stad die een bezoekje sowieso meer dan waard is. Firenze is één van de belangrijkste kunststeden van Italië en de cultuurliefhebber komt er dan ook ruimschoots aan zijn/haar trekken. De hoofdstad van Toscane lijkt wel een groot openluchtmuseum en is perfect om enkele dagen te relaxen en een flinke portie authenticiteit op te snuiven. Gezellige winkeltjes, straatjes en de rivier de Arno die de stad doorkruist, nodigen uit tot zorgeloos struinen door de stad.

Onze 3 tips in Firenze

San Lorenzo Market

Lekker eten hoort onlosmakelijk bij Firenze. Er zijn dan ook heel wat food markets en de grootste en meest bekende is zonder twijfel San Lorenzo Market. Verser dan hier vind je je voedingswaren niet. Terwijl je beneden opgaat tussen de locals, zijn er op de eerste verdieping restaurantjes, bars en cafeetjes. Hier kom je volledig tot rust!

Wil je iets lokaals eten? Probeer zeker de ‘panino con lampredotto’. Je vindt ze doorheen de hele stad.

Ponte Vecchio

Misschien wel de meest gefotografeerde brug van de stad, mag toch simpelweg niet op je route ontbreken? Grijp die smartphone en doe lekker mee met de massa. Op de brug vind je huizen en winkeltjes, redelijk uniek dus. Terwijl vroeger slagers de dienst uitmaakten op deze brug, zijn het tegenwoordig juweliers. Niet mis met een sieraad als souvenir, toch?  

Piazzale Michelangelo

Op zoek naar het perfecte panorama voor je foto? Zet dit plein maar met stip op één. De Piazzale Michelangelo is het bekendste plein van de stad en het zicht is wereldberoemd.

Eetadresje

Wie Italië zegt, zegt pasta. Bij restaurant La Beppe Fioraia kun je eten in een oude, kleurrijke bloemenkas. Je eet midden in het groen, een unieke belevenis. De menukaart heeft heel wat te bieden, de wijnen zijn stuk voor stuk pareltjes en probeer zeker de taglieri eens. Deze tapa-achtige gerechtjes worden op een groot houten bord geserveerd. Ideaal om met twee van te smullen.

Goedkope vluchten naar Firenze

Voordelig naar Firenze vliegen? Via connections tik je een goedkoop vliegtuigticket naar Firenze op de kop en kan het genieten beginnen.  

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Kom op zondag 7 oktober naar onze AMERI-CAN DAY!

Wil je alles weten over Noord-Amerika, dan moet je simpelweg op zondag 7 oktober ...

Van Montreal naar Quebec

Ben je op zoek naar een epische roadtrip boordevol wilde natuur, walvissen én geweldige ...

Hidden Gem New York: Domino Park

Parken bij de vleet in The Big Apple. Alleen al met het bezoeken van ...

Travel Talks: 12 must-visits voor Washington D.C.

Hoe tof is het om mooie reisverhalen en insider tips te lezen van de ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.