Goudgele stranden, fantastische tempels en een super vriendelijke bevolking, logisch dat Sri Lanka steeds populairder wordt. Hoewel het land nog redelijk onontgonnen is, vinden steeds meer toeristen hun weg naar dit paradijselijke land. De natuurlijke pracht is enorm en hoewel Sri Lanka relatief klein is, telt het maar liefst 8 UNESCO Werelderfgoedsites. In een eerder artikel hebben we al een aantal must visits eruit gelicht, dus lees er dat gerust nog eens op na. 

Gezien onze goede band met Andrew, onze lokale reisagent, stelden we Shammika Nanayakkara, de Assistant Manager van Andrew, de vraag waarom we nu als de gesmeerde bliksem naar Sri Lanka moeten?  Hij gaf ons alvast 3 niet te missen events mee in de komende periode. Betere inspiratie dan die van een local, actief in het toerisme, kun je niet krijgen.

APRIL

Walvissen en dolfijnen spotten

April is dé maand om dolfijnen en walvissen te spotten aan de Zuid- en/of Noordwestkust. In principe vallen deze dieren al vanaf januari waar te nemen. Vaak gaat het om scholen van om en bij de 50 stuks en je hoeft er geen kilometers voor uit de kust te varen. Rond Dutch Reef heb je regelmatig de hoogste concentratie aan dolfijnen en walvissen. Galle, Mirissa en Trincomalee zijn trekpleisters voor toeristen. Met wat geluk spot je er de blauwe vinvis, de grootste soort ter wereld. 

Adam’s peak klimseizoen

Houd je van een stevige beklimming en is je conditie in orde? Dan kun je mee met de pelgrims naar de top van Adam’s peak. Reken maar op 5.500 trappen naar boven en natuurlijk ook weer terug naar beneden. In de 4 religies die er in Sri Lanka zijn, staat deze berg geboekstaafd als heilig. Misschien het moment om wat geluk af te dwingen? Dit evenement brengt heel wat beweging op gang en ook al ben je niet religieus, het is meer dan de moeite waard. De zonsopgang is er magisch en daar kunnen de goden natuurlijk wel voor wat tussen zitten. Bovenop de berg vind je bovendien de ‘voetafdruk’ van Adam/Boeddha/Shiva, de eigenlijke reden waarom veel pelgrims de berg beklimmen. Meer weten, in dit artikel lees je er alles over. 

MEI

Schildpaddentrek in Rekuwa

Beschik je over wat geduld? Wees gerust, je zal het nodig hebben, want schildpadden zijn niet van de snelste. Het nesten en broeden van zeeschildpadden is vast en zeker de moeite van het bekijken waarde. De meeste van deze dieren zijn stokoud. Wil je er alles over weten? Breng een bezoekje aan de Kosgoda Turtle Hatchery en de Rekawa Turtle Sanctuary. Van mei tot en met juli komen deze dieren aan land, zorg dat je er bij bent! Deze onderneming vindt trouwens ‘s nachts plaats en onder begeleiding van een gids. 

Boek vandaag nog je reis naar Sri Lanka

Wil je deze unieke ervaringen meepikken? Boek vandaag nog een goedkoop vliegtuigticket naar Sri Lanka of waarom kies je niet voor een rondreis?

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Beleef La Dolce Vita in Italië!

Italië liefhebber Ginette trok dit najaar 10 dagen door Umbrië, Toscane en Emilia-Romagna. De ...

5 beste spa hotels ter wereld

De weldaad van een verblijf in een spa hotel valt niet te onderschatten. Even ...

Barcelona, in het spoor van Gaudí

Doet Gaudí geen belletje rinkelen, dan ben je vast nog niet in Barcelona geweest. ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.