Moeten we Loïc Van Impe nog aan je voorstellen? Deze kerel brak door met zijn LOICFOOD,  #kotfood filmpjes en groeide met zijn eenvoudige, maar smaakvolle recepten in geen tijd uit tot een internetfenomeen. Deze foodvlogger trok zijn vriendin Ella achterna en verbleef 6 maanden in Japan. Daar bracht hij voor ‘Iedereen Beroemd’ op Eén verslag uit met zijn eigen rubriek ‘Konnichiwa’. Ondertussen is hij aan de slag bij een productiehuis en is hij, samen met Ella, aanwezig op onze Asian Day. Wij wisten Loïc te strikken tussen al zijn drukke activiteiten door en stelden hem een aantal snelle vragen.

5 snelle vragen aan Loïc Van Impe

Wat sprak jou het meeste aan in Japan?

Loïc: 2 dingen eigenlijk. Het culinaire uiteraard, de keuken is er voortreffelijk, maar verder zeker ook de algemene beleefdheid en de bereidheid tot helpen. Hier gaat het er echt wel een stuk egoïstischer aan toe. Het elementaire respect voor elkaar is in Japan, een stuk groter en iedereen is er gelijk voor de wet.

Zou je er permanent kunnen wonen?

Loïc: Nee, zelf heb ik veel ruimte en groen nodig en dat vind je (buiten kunstmatig) niet in Osaka, de stad waar we verbleven. Ook in andere grootsteden is er amper groen voorhanden en is alles volgebouwd. Natuurlijk kun je wel de trein nemen en binnen het uur sta je in de vrije natuur, maar hier in België is dat toch anders. Ik ben dan ook opgegroeid op het platteland, misschien dat dat ook wel meespeelt. Ella, mijn vriendin, zou er wel permanent kunnen wonen.

Welke must see staat bovenaan je lijstje?

Loïc: Ok, het is een cliché, maar Mount Fuji is gewoonweg een fantastische berg. Ook de natuur er rond is werkelijk fenomenaal. Verder is ook Osaka een prachtige stad. De naam ontglipt me, maar ga zeker op zoek naar het kleine straatje in het centrum met een mini-tempel. De rust en kalmte die je daar midden in een drukke miljoenenstad overval, is werkelijk fenomenaal. Veel succes 🙂

Wat moet je er zeker eten?

Loïc: Daar heb ik een eenvoudig antwoord op: Ramen! Voor mij werkelijk dé culinaire ontdekking in Japan. Je vindt het er overal en super vers. Ook in België heb je Ramen restaurants, maar vergelijken is onmogelijk. De lokale ingrediënten, de grote ketels, het feit dat je maar 6 minuten tijd krijgt om te eten, de hele beleving maakt het eten van Ramen in Japan, uniek.

Wat zal je voor altijd bijblijven?

Het feit dat ik in Japan mijn eerste tattoo heb laten zetten, de omtrek van Japan en de vlag, is redelijk onuitwisbaar. Bovendien heb ik er samen met Ella, 2 heel goede vrienden aan overgehouden. We waren er amper 6 maanden, maar er vloeiden heel wat traantjes bij het vertrek.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Winterzon in het ongerepte emiraat Ras Al Khaimah

Dubai kende de afgelopen jaren een stevige boom, maar er zijn nog heel wat ...

Ontdek het mooie Massachusetts!

Massachusetts is een staat in het Noordoosten van Amerika, in de regio New England. ...

3 geweldige daguitstappen vanuit Montreal

Eén van de meest levendige steden van Canada is Montreal, gelegen in de provincie ...

#ConnectionsTest: Air Transat

Als een luchtvaartmaatschappij wordt verkozen tot beste vakantieluchtvaartmaatschappij van de wereld voor 2018, dan ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.