Van de charmes van Japan hoef je ons niet meer te overtuigen. Dit geweldige land biedt voor ieder wat wils. De mooiste periode om het land van de rijzende zon te bezoeken? De bloeiperiode van de kersenbloesem zonder twijfel.

Als zelfs de Japanners zelf in deze periode van het jaar massaal naar de parken trekken om te picknicken, dan weet je dat het goed zit. Ook zij nemen massaal foto’s van deze kleurrijke bloemenpracht, dus je zal zeker niet alleen met je smartphone in de weer zijn. Let wel, snel zijn is de boodschap. De bloei duurt immers niet langer dan een week. Logisch dus dat deze periode in symbool staat voor de vergankelijkheid. Eens de bloemenblaadjes zijn vervlogen, slaat de melancholie toe. Maar die mooie kleuren, heb je op zijn minst gezien!

Kersenbloesems neemt men serieus

Dat men over deze periode niet licht overgaat in Japan, is misschien wel een understatement. Sinds 1953 zijn er immers officiële inspecteurs van de meteorologische dienst aangesteld, die vanaf eind maart, het kersenbloesemseizoen voor geopend verklaren. Dit kan stad per stad verschillen, dus houd daar rekening mee. Terwijl je op het zuidelijke eiland Kyushu vaak al begin maart kan genieten van deze bloemenpracht, is het in de noordelijke regio vaak tot eind mei wachten. Misschien een idee om een rondreis door Japan te plannen in functie van de kersenbloesem?

Dat er zoveel poespas rond de kersenbloesem wordt gemaakt hoeft niet te verbazen, de ‘sakura’ heeft immers een symbolische betekenis in Japan. De bloeiperiode is even kort als ze mooi is en daar zien de Japanners wel de symboliek van in. Verder staat de sakura ook voor een nieuw begin. April is namelijk de maand waarop de kerselaar in bloei staat en dit valt samen met de start van het nieuwe fiscale- en schooljaar. Je kan de kerselaar dan ook omschrijven als een symbool van hoop of van belastingen natuurlijk…

Hanami

Knoop dit begrip in je oren. Dit woord staat immers gelijk aan de vieringen ter ere van de kersenbloesem. Het zijn ware volksfeesten die in de parken worden georganiseerd. Zeker en vast de moeite waard om te beleven. Als regel kun je trouwens stellen dat ergens eind maart, begin april de steden Tokyo en Kyoto worden bereikt. Wil je je reis plannen in functie van de kersenbloesem of deze periode op de voet volgen? Dat kan op deze website.

4 topspots om deze periode optimaal te beleven

TOKYO

Vlei je neer in het Ueno-park en geniet van de belevenis. Duizenden lantaarns en meer dan duizend kerselaars, we hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat dit voor een visueel spektakel zorgt. Wees er op tijd bij als je een goed plaatsje wil bemachtigen.

OSAKA

Kema Sakuranomiya en het kasteelpark vormen hier de uitgelezen plekken om de bloemenpracht te aanschouwen. Ga bij de eerste zeker eens met een bootje het water op, om van de rivier de Okawa, de pracht te bekijken. Ook het kasteel van Osaka krijgt door middel van de kersenbloesem nog wat extra cachet.

KYOTO

Kyoto telt heel wat tempels en vaak vind je hier ook kerselaar, dus waarom beide niet combineren? Maak eens een wandeling over het ‘Pad der filosofen’ en je komt ogen tekort.

OKINAWA

Op het eiland Okinawa staan de kersenbloesems het eerst in bloei. Ideaal voor vroege vogels dus. Het mooiste plekje om ze te bewonderen? Misschien wel bij de kasteelruïne van Nakijin.

Voor de cherry blossoms naar Japan

Zin gekregen in een reis naar Japan? Reken dan maar op Connections. Niet alleen zijn we al heel wat jaren thuis in Japan, we hebben er zelfs een Belgische gids: Nicolas Wauters. Zijn tours door Tokyo zijn een waar fenomeen en als enthousiaste fotograaf zorgt hij ervoor dat je de prachtige kersenbloesems optimaal op beeld vastlegt. Zo kun je er ook thuis nog van genieten.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Calcio Storico Fiorentino: Voetbal, maar dan niet voor watjes

Voetbal, ja, dat kennen we allemaal. Maar laat ons eerlijk zijn, de gemiddelde voetballer ...

10 gelukkigste landen ter wereld

Al 6 jaar op rij brengt het Sustainable Development Solutions Network van de Verenigde ...

10 must-visits van New York!

New York in 1 woord? Overweldigend! Daarom delen we op The Travellling Generation en ...

De mooiste plekjes op La Réunion

La Réunion is niet zo heel bekend bij ons, nochtans is deze Franse overzeese ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.