Azië en spiritualiteit zijn nauw met elkaar verbonden. We worden collectief zen, kijken op naar de rust van de boeddhistische monniken en vinden die spirituele gebruiken best wel fascinerend. Zeker op Bali, waar zowat elke inwoner zijn eigen tempeltje heeft, word je omgeven door spiritualiteit. Wil je het meeste halen uit je rustgevende reis naar Bali, dan geven wij je alvast een aantal tips mee.

Traditionele offers voor de goden

Het epicentrum van spiritualiteit op Bali? Ubud, zonder twijfel. Het vormt dan ook het ideale vertrekpunt, maar net zo goed sluit je je reis er in alle rust af. Wist je trouwens dat een Balinees, twee keer per dag een offer brengt aan de goden? ‘s Ochtends gaat het om gestoomde rijst met groenten, terwijl later op de dag een bloemenoffer volgt. Vaak wordt er nog heel wat meer geofferd, zeker met speciale momenten. Deze offers worden meestal geofferd bij tempels, maar net zo goed vind je ze op stoepranden, bij scooters en ga zo maar door. Als je wil vind je vast wel een adresje waar je zelf aan de slag kan en mee offers in elkaar kan knutselen. An sich al een rustgevende ervaring.

Gunung Kawi complex

Tijd om met je offer de goden te gaan bedanken nu. De ingang van dit lager gelegen en eeuwenoude complex is ronduit spectaculair. Beneden aan de poort vind je 2 schalen met heilig water, 3x daags je ermee besprenkelen is de boodschap. Terwijl je de rijstvelden achter je laat, duik je het tropische regenwoud in voor een onvergetelijke ervaring. Het complex is nog steeds heilig en de uit rotsen gehakte beelden zijn ronduit indrukwekkend.

Tirta Empul

Een korte autorit van Gunung Kawi vandaan, vind je Tirta Empul. Hier komen gelovigen samen om zich te wassen met heilig water. Lekker verfrissend! Let op, soms is het best lang aanschuiven voor je water bij de fontein kunt scoren, dus zen blijven is de boodschap. Er is trouwens ook hier een tempelcomplex aan verbonden, al is dat minder indrukwekkend dan Gunung Kawi.

Ganesha is een superheld

Werkelijk overal vind je beelden van de olifantengod Ganesha. Zeker in Ubud, kun je er niet naast kijken. Hindoes bidden veelvuldig voor deze god en zeker als ze aan iets nieuws beginnen. Elk onderdeel aan deze god heeft een betekenis en bevat een betekenis. Ganesha verplaatst zich trouwens op een rat. Dit staat voor verlangen. Je mag er op rijden als je je in bedwang kan houden en in kan tomen.

Yoga

Ubud is ook het mekka van de yoga. Vanuit de hele wereld zakken yogi af naar hier om zich te verdiepen in deze kunst. Er zijn tal van yogascholen, pik zeker eens een les mee als je de kans ziet.

Wellness

Het spirituele combineren met een andere vorm van zelfzorg: wellness? Bali, heeft je op dat vlak natuurlijk ook heel wat te bieden. Wij lichten er alvast 2 pareltjes uit, die perfect bij Connections te boeken vallen, al dan niet in combinatie met een rondreis. Hier kom je helemaal tot rust, pik je yogasessies mee en leg je je lichaam en geest in de watten.

Alila Ubud

Heerlijk relaxen in een luxueuze setting. Deze keten zet er zwaar op in. Naast Ubud, vind je trouwens ook een hotel in Seminyak. Dit oord van rust vind je afgelegen op de heuvels, met uitzicht over de Ayung rivier. Dit elegante verblijf ligt midden in het tropische regenwoud, van stress is dan ook geen sprake. De befaamde spa is van topkwaliteit, maar zoek je meer avontuur, dan zijn er ook heel wat experiences mogelijk in de omgeving.

Mathis retreat

Mag het allemaal wat rustiger aan, zonder de inwendige mens te kort te doen en in extremen te vervallen. Dan is dit resort op jouw lijf geschreven. De tropische tuinen brengen te tot rust, de behandelingen zijn hemels en ook de keuken staat op een hoog niveau. Schakel terug, laat de westerse wereld los en geef je over aan de Balinese way of life!

Meer weten over deze hotels of over spiritualiteit in Azië? Contacteer de Connections reisspecialisten, zij vertellen je er alles over.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

In het spoor van de Masai

Bij het horen van het woord Masai dromen heel wat mensen spontaan weg. Logisch, ...

Hidden Gem New York: Domino Park

Parken bij de vleet in The Big Apple. Alleen al met het bezoeken van ...

Een weekendje weg? Belgrado!

Zin in een weekendje weg? Mogen we je Belgrado suggereren? Misschien niet de eerste ...

Travel Talks: Maxime’s tips voor Sumatra

Hoe tof is het om mooie reisverhalen en insider tips te lezen van de ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.