Naast de pracht van de natuur en de overweldigende steden zijn het vooral de Vietnamezen zelf een diepe indruk op je nalaten. Je voelt je helemaal welkom dankzij hun eeuwige glimlach en hun ongeziene vriendelijkheid. Ontdek zelf maar wat er gebeurt als je Xin Chao (hallo) of Cam on (bedankt) gebruikt!

Je ziet in Vietnam een heerlijke mix van oud en nieuw. De drukte in de steden staat in hemelsbreed contrast tegenover de rust op het platteland. Waag jij je aan een uitdagende motortocht door een stad, of fiets je liever in alle rust tussen de rijstvelden? Ontdek je de stad als een echte local of laat je de toerist-avonturier in je los en ga je op zoek naar ziplines en bergen om te beklimmen?

Je kan in Ho Chi Minh ronddwalen door sfeervolle steegjes met kleine tempels of juist helemaal uit je bol gaan in een paar van de hipste clubs en bars in heel Zuidoost-Azië. Ga shoppen op de Binh Tay Market. Geniet van de view samen met een heerlijke drankje in de Chill Skybar. Bezoek ook zeker de Jade Emperor Pagoda. Tussen de brandende wierook vergeet je even helemaal dat je midden in een energieke stad bent.

Nood aan rust en natuur? Bezoek het natuurreservaat Pu Luong in Mai Chau. Geniet van de prachtige panorama’s, wandel tussen de rijstterrassen en kijk uit over de kalksteengebergten. Stop onderweg ook zeker in kleine dorpjes en begroet de lokale bevolking! Leer hun gebruiken kennen, proef van hun cultuur.

Tijd voor het strand

Even genoeg gewandeld tussen de rijstvelden? Voetjes omhoog, ontspannen langs de kustlijn! Geniet op een van de prachtige stranden in Phu Quock. Dit is een van de beste plekken om te duiken of snorkelen in Vietnam. Boek je verblijf in de buurt van Long Beach. Dit strand is iets populairder, maar zeker niet druk! Je kan ook altijd een uitstapje plannen naar andere stranden zoals Bai Sao en Bai Dam.

 

Ontdek elke keer opnieuw een straf verhaal over Vietnam en haar rijke geschiedenis. Wil je de verhalen ook echt beleven? Kruip dan zeker in de beroemde Cu Chi tunnels. Dit ondergrondse netwerk van tunnels werd gebouwd door de Vietnamese guerrilla. Maar het kan ook minder oorlogsgetint… Laat je eens door een local meeslepen in de cultuur! Adem de spirituele sferen in, geniet van de rust.

Verrukkelijke keuken

Laat je keer op keer verleiden door de Vietnamese keuken. Proef van heerlijke streetfoodgerechten of ga zelf een keer aan de slag in een hot-pot restaurant. Enkele van dé typische aanraders zijn Bun Cha (heerlijk gekruide gehaktballetjes), Nộm bò khô (pittige salade met rundsvlees) of Pho (noedelsoep met rundsvlees of kip, groeten en perfecte kruiding)

Ben jij een echte koffielover? Dan is Vietnam voor jou een compleet paradijs! De Vietnamese koffie is gewoon een van de beste ter wereld. Dé koffiehotspots in Ho Chi Minh zijn Id Cafe en Monkey In Black. Proef zeker ook eens van de typisch Vietnamese egg coffee!

Ik ga op reis en … ik pik mee:

– Hoi An, misschien wel dé charmantste stad van Vietnam. In dit havenstadje vind je oude invloeden van over heel de wereld. De stadskern is afgesloten voor verkeer, perfect om in een alle rust te voet te verkennen!

– My Son, een ruïne die zelfs wordt vergeleken met Angkor Wat, definitely bezoeken als je tijd hebt! De ruïne ligt midden in de jungle op ongeveer 35 km van Hoi An.

– Halong Bay, puur genieten op een romantische boottocht tussen de prachtige rotseilanden. – Ho Chi Minh, een heerlijk chaotische stad die er op een vreemde manier in slaagt om net die chaos tot één van haar charmes te maken.

– Egg coffee! Klinkt misschien een beetje gek, maar je moét het gewoon geproefd hebben.

– Hué, de stad zelf ademt cultuur uit. Maar ook als je iets meer speciaals zoekt ben je hier op de juiste plek! Vlakbij Hue vind je in een prachtig park een verlaten waterpretpark. Wie op zoek is naar een unieke fotoplek: look no further! Je vindt het park als je op een kaart zoekt naar Hồ Thủy Tiên.

– Streetfood… proef zo veel mogelijk, ontdek vooral zelf wat jouw favoriete gerechtjes zijn.

– Pu Luong, een van de mooiste natuurgebieden waar je de plaatselijke bevolking zeker moet gaan begroeten.

– Mekong river, vaar de rivier af, verken plaatselijke dropjes, bezoek drijvende markten én aanschouw de wonderlijke natuur onderweg.

– Phu Quock, hier vind je de mooiste stranden om te duiken en snorkelen.

-…

Vietnam en de pracht van haar natuur geeft je gewoonweg een zalig gevoel. Begin al maar te dagdromen: Je geniet van de uitzichten tijdens een cruise in Ha long Bay of je laat je zachtjes meeslepen door de Mekong River. Je voelt de adrenaline bij een avontuurlijke trekking. Je proeft van wereldkeuken. Je relaxt op een van de prachtige stranden in Phu Quock. Vietnam has it all…

En… het is altijd het juiste moment om naar Vietnam af te reizen!

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Op zoek naar warm water!

Met de herfst in het land en de winter in aantocht wordt warmte steeds ...

10 praktische tips voor Londen

Londen is een bruisende stad die continu in beweging is en waar van alles ...

Van Bolivia tot Costa Rica

Op zoek naar een rondreis door Zuid- of Centraal-Amerika? Wij gidsen je met plezier ...

SuperShe Island: een paradijsje exclusief voor vrouwen

Geen behoefte aan mannen? Zin om je een weekendje (of langer) met de vriendinnen ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.