Ben jij fan van Barcelona? Terecht! Maar ben je er recent een aantal keer geweest en ben je op zoek naar een nieuwe bestemming met dezelfde vibe en/of troeven? Probeer dan zeker deze alternatieven eens. Ook van deze steden zal je meer dan waarschijnlijk onmiddellijk weg zijn en ze zijn een stuk minder druk bevolkt door toeristen.

Rabat – Marokko

Deze had je niet zien komen, toch? Deze Arabische parel heeft een Europese vibe en is meer dan het ontdekken waard. Deze stad is een stuk minder druk dan Marrakech, maar vormt vast en zeker een waardig alternatief. De stad kijkt uit over de Atlantische oceaan en de design lover komt er zeker en vast aan zijn/haar trekken. De islamitische architectuur wordt er afgewisseld met meer moderne gebouwen. Het weer is er uitstekend en ook van de keuken moet je simpelweg proeven. In de politieke hoofdstad heerst een heerlijk relaxte sfeer.

Onze tip
Duik de medina in

Lokale markten blijven steeds de moeite waard. Duik het échte leven in en ontdek de medina. Bedelende vrouwen, felle kleuren en de geur van specerijen, je komt zintuigen te kort. In het oude gedeelte vind je voedsel, terwijl je in het nieuwere gedeelte leuke snuisterijen op de kop kan tikken. Goedkoper dan hier kun je trouwens niet eten en is het overheerlijke en vers.

Boek hier je vlucht met Connections.

Cadiz – Spanje

Wil je in Spanje blijven? Cadiz is vast en zeker een aanrader. De stad is aan een stevige verjongingskuur bezig en de speelsheid spat er af. De tapas zijn hier spotgoedkoop, er zijn heel wat leuke bars en ook cultureel kom je hier ruimschoots aan je trekken. Vlei je neer met een lokale wijn, nuttig wat overheerlijke hapjes en aanschouw hoe de stad aan je voorbij trekt, heerlijk relaxen.

 

Onze tip
Duik ondergronds

Cadiz is een eeuwenoude stad, met een lange historiek en die kan jij ontdekken. Je kunt namelijk in een archeologische site onder de stad duiken. 10 meter onder de grond bekijk je stukken van de oude stad en doorkruis je tunnels. Breng dus zeker de archeologische site van Gadir een bezoekje of ontdek de Catacumbas del Beaterio.

Boek hier je vlucht met Connections.

Helsinki – Finland

Wie Finland zegt, denk vaak aan een tripje naar het noorderlicht, maar er zijn ook fantastische steden, Helsinki bijvoorbeeld. Design is een belangrijke pijler van deze hippe stad, die omgeven is door de natuur. Finnen behoren tot de gelukkigste bewoners van de planeet en je snapt onmiddellijk waarom. Duik zeker het Design District en bezoek één van de vele hippe hotspots. Let wel, het leven is duur in Helsinki.

Onze tip
Pik een wandeltour mee

Helsinki heeft heel wat te bieden en de perfecte manier om op korte tijd heel wat van de stad te zien is een wandeltoer. Er zijn er een heleboel. Laat je bij voorkeur op sleeptouw nemen door een local en kies een tochtje met een thema dat bij je past. Keuze zat.

Boek hier je vlucht.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Takeshita Street: het kleurrijkste buurtje van Tokyo

Altijd bruisend, altijd vernieuwend: de wijk Harajuka mag je zeker niet overslaan tijdens je ...

Travel Talks: Kelly’s favoriete plekjes in Londen

Hoe tof is het om mooie reisverhalen en insider tips te lezen van de ...

RIGA: Een minder voor de hand liggend weekendje weg

Staat Riga op je bucketlist? Waarschijnlijk niet, bij heel weinig mensen doet de hoofdstad ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.