New York spreekt tot de verbeelding. Het is een stad waar alles kan, je je dromen kunt waarmaken en “the sky, the limit is”. Logisch dus dat er over The Big Apple heel wat verhalen en mythes de ronde doen. Wij geven jullie alvast 7 mythes mee, waarvan weinig tot niets klopt. Trek je binnenkort naar deze zinderende stad, dan heb je dit toch alvast meegekregen.

Mythe 1
New York is helemaal niets voor baby’s en kleine kinderen

Ok, je gaat waarschijnlijk heel wat afstappen in New York, maar je kunt geen eettentje binnengaan of je telt minstens 5 baby’s. Nu zijn babysits ook peperduur in New York, dus dat kan ook wel meespelen, maar we willen maar aangeven: gezinnen met kinderen trekken echt niet allemaal weg uit New York. Er zijn bovendien heel wat leuke activiteiten voor kinderen. Een overzichtje vind je hier.

Mythe 2
Iedereen in New York is met zijn gezondheid bezig

Natuurlijk lopen de parken vol joggers en ook de gyms doen ongetwijfeld gouden zaken, maar al die fastfoodzaken moeten toch ook klanten hebben? Ga gerust voor vegan, vegetarisch en/of glutenvrij, maar weet dat ook de donuts, pizza’s en hamburgers er heerlijk zijn. De meeste locals zijn er trouwens even wild van als jij. Hierbij alvast een lijstje met beste fastfoodzaken in New York.

Mythe 3
New York wordt overspoeld door toeristen

Uiteraard trekt deze metropool toeristen vanuit de hele wereld aan en zeker rond Kerstmis of in de late herfst kan het behoorlijk druk zijn aan de toeristische attracties, maar wees gerust, er zijn ook kalmere periodes. Als je wat buiten het centrum je weg zoekt of van de gebaande paden gaat merk je er trouwens al veel minder van.

Mythe 4
New York is onveilig

Stop met naar de blockbusters te kijken die zich afspelen in New York en bezoek de stad! New York is één van de veiligste steden in de Verenigde Staten en in vergelijking met andere metropolen wereldwijd ook één van de veiligste.

Mythe 5
Iedereen verwezenlijkt zijn/haar droom in New York

Niet echt realistisch, toch? Zo maakt maar 1% van alle acteurs en actrices effectief carrière in NY. Er zijn maar liefst 8,5 miljoen mensen die in deze stad wonen en daarvan hebben er waarschijnlijk heel wat exact dezelfde ambities en plannen als jij. Niet simpel om die concurrentiestrijd te winnen.

Mythe 6
New York is duur

Om eerlijk te zijn, voor een toerist is het een stuk duurder, dan voor een local. De kunst is dan ook te leven als een local, als je minder wil uitgeven. Neem de metro in plaats van een taxi, ga niet altijd uit eten of ga op zijn minst eten waar ook New Yorkers gaan. Heel wat zaken zijn bovendien een stuk goedkoper in New York dan in Europa. Wie het goed aanpakt hoeft dus echt geen super budget te hebben om de stad te ontdekken.

Mythe 7
New York heeft amper groen

Dit klopt niet en de cijfers bewijzen het. Maar liefst 19,5% van New York bestaat uit parken. Sterker nog, New York heeft parken waar de rest van het land jaloers op is. Er zijn er heel wat en er is een park voor iedereen. Hierbij alvast een lijstje met de leukste parken in NY

Het echte New York induiken?

Wil je wat opsteken over New York? Ga dan zeker eens op pad met Patrick van Rosendaal. Deze Belg woont al heel wat jaren in New York en begeleidt er toeristen. De BENY wandelingen zijn legendarisch en trekken jaarlijks heel wat belangstellenden. Er zijn er verschillende. Neem een kijkje en selecteer je wandeling. Patrick werkt exclusief samen met Connections, dus je weet waar je moet zijn. Hij ontkracht samen met zijn team zonder twijfel nog heel wat andere mythes en vertelt je hoe New York werkelijk in elkaar zit.

  • Show Comments

  • Inge

    Op stap gaan met Patrick is een echte aanrader. Hij is gepassioneerd door de stad en dat maakt hem tot een unieke gids van de Big Apple. Hij is wat mij betreft het best bewaarde geheim van New York. Van hem hoef je geen encyclopedische praatjes te verwachten of herkauwde algemene kost. Neen, hij houdt het bij ‘insider information’. Leuke weetjes en achtergrond informatie. Hij probeert ook zijn passie voor de stad over te brengen op Belgische toeristen. Met zijn wandeling ‘Come as a Traveler, go as a New Yorker’, waan je jezelf op het einde van de uitstap een New Yorker. Een BENY wandeling is een must voor elk bezoek aan New York.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

De beroemdste en beste plekjes van L.A.

Dit keer nemen we een kijkje in het altijd zonnige Los Angeles, ook wel ...

Win een geweldige citytrip naar New York in samenwerking met Decovry.com

De specialist in reizen richting New York? Zonder twijfel Connections. Logisch dus dat Decovry.com, ...

9 Instagram hotspots in New York

New York is als één van de bekendste steden ter wereld gefotografeerd vanuit elke ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.