Vanaf april trek jij door Italië met een Vespa, daar zorgt Connections immers voor. Terwijl La Bella Italia onder je wielen doorzoeft geniet jij van landschappen, cultuur en de heerlijke keuken. Je stalen ros brengt je van het ene bijzondere plekje naar het andere, maar wat weet je eigenlijk over je reisgezel? De Vespa is natuurlijk een Italiaans icoon, maar wist je deze 5 leuke feitjes al over je favoriete vervoersmiddel?

Feit 1
De Vespa ontstond in oorlogstijd en werd gemodelleerd naar een Amerikaanse motorfiets

In 2016 blies de Vespa 70 kaarsjes uit, een blijvertje dus deze kranige knar. Piaggio, het bedrijf achter de Vespa, begon ooit met het bouwen van schepen, vervolgens treinstellen en in de 20ste eeuw vliegtuigen. Door de schade die de fabrieken leden in de Tweede Wereldoorlog werd de productie stilgelegd, na de oorlog werd dan overgeschakeld op motorfietsen, om aan de enorme vraag naar goedkoop transport tegemoet te komen.

De Cushman Model 53, een Amerikaanse legermotor was het grote voorbeeld van de Vespa. Ze werden tijdens de oorlog door de geallieerden veelvuldig gedropt boven Italië  en hier haalden de rekels van Piaggio dan ook hun mosterd.

Feit 2
De designer hield helemaal niet van motorfietsen

Je moet het maar doen, een icoon ontwerpen terwijl je eigenlijk niet warm wordt van motorfietsen. De geniale designer Corradino D’Ascanio werd gevraagd de Vespa te ontwerpen. Hij werd echter niet wild van de motorfietsen die al op de markt waren en besloot het resoluut anders aan te pakken. De Vespa was dan ook ontzettend revolutionair voor zijn tijd.

Feit 3
Hollywood heeft de Vespa mee groot gemaakt

Al van bij de lancering was de Vespa populair, maar de bromfiets kreeg zeker een duwtje in de rug van Hollywood. De Vespa acteerde veelvuldig in films, een vroege vorm van product placement zeg maar. De bekendste film is misschien wel Roman Holiday met Audrey Hepburn. Zelfs in de kaskraker Ben Hur komt de Vespa aan bod. Ook in heel wat Louis de Funès films, speelt de Vespa een hoofdrol. 

Feit 4
De Vespa wordt meer gekopieerd dan andere modellen

De Vespa is misschien wel de meest gekopieerde bromfiets ter wereld, maar nog dan de al even legendarische Zundapp en de Triumph Tigress. Vooral de Chinezen kopiëren het design veelvuldig en brengen de modellen vaak tegen een fractie van de prijs op de markt.

Feit 5
De Vespa 946 is gebaseerd op de allereerste Vespa

Een nostalgische geest? Dan is de Vespa 946 helemaal wat voor jou. Dit model werd ontworpen om de allereerste Vespa die in 1946 het levenslicht zag te eren. Natuurlijk beschikt het nieuwe model over veel meer comfort en snufjes, maar de look and feel is onmiskenbaar retro.

Door Italië met de Vespa

Wil je zelf de wind door je haren voelen en Italië verkennen op dit icoon? Bij Connections worden vanaf april 2018, 7 verschillende Vespa Tours aangeboden. Puglia, Toscane of Calabrië? Het zijn maar enkele van de mogelijkheden. Je logeert in authentieke en/of luxueuze hotels in landelijke stijl, tussen het groen. Een Vespa, een roadbook en al de rest is aan jou. Van Italië genieten was nog nooit zo makkelijk.  

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

5 idyllische stranden om bij weg te dromen

Natuurlijk kun je je ook aan de Belgische kust in het zand nestelen, maar ...

Authentiek logeren in Italië? Ga voor een trullo!

Zegt het woord trullo je helemaal niets? Geen paniek, dat hoeft je geen zorgen ...

Toerist in eigen land met Gerrit and the City

Gerrit reist, maar dat hoeft niet naar het einde van de wereld te zijn. ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.