Zegt het woord trullo je helemaal niets? Geen paniek, dat hoeft je geen zorgen te baren. We geven met plezier een woordje meer uitleg. Logeren in een typische trull0 is immers ontzettend charmant en een unieke experience, die we je met plezier helpen beleven.

Een trullo?

Een trullo, het meervoud is overigens trulli, is een typisch Italiaans bouwwerk. Deze witte huisjes met een kegelvormig dak vind je in Puglia. Deze gebouwtjes zijn vermoedelijk ontstaan ergens rond de 14de eeuw. Er staat steeds een symbool op het dak, maar de bedoeling hiervan is niet echt geweten. De eerste trulli werden gebouwd zonder fundering en cement. Volgens de legende was dit om het huisje snel te kunnen afbreken als de belastingdienst kwam, maar die geruchten zijn uiteraard nooit bevestigd. Belastingen konden op deze manier ontweken worden. Vandaag de dag beschikken trulli wél over funderingen en cement, een stukje veiliger.

EPSON DSC picture

De belangrijkste trulli

Wil je met je Vespa de belangrijkste trullo uit de streek (Alberobello) verkennen, dan suggereren wij alvast de deze:

 • Museo del Territorio
  In deze grote trullo in het oudste stadsdeel van Alberobello ontdek je het Museo del Territorio.
 • Chiesa di Sant’Antonio
  Deze kerk in Alberobello heeft ook het typische kegelvormige dak.
 • De tweelingtrullo
  Enkele straten verder vind je in de Via Monte Nero, de tweelingtrullo. De enige trullo met twee koepels. Volgens de legende zouden de eerste eigenaars twee broers zijn die verliefd waren op hetzelfde meisje.
 • Trullo sovrano
  Deze trullo beschikt als enige over twee verdiepingen en de originele meubelen. Zeker en vast een bezoekje waard.

Logeren in een trullo

Wil je zelf eens logeren in een authentieke trullo? Perfect mogelijk, meer nog: je combineert het met één van de Vespa/FIAT 500 tours van Connections. Opteer voor de Puglia tour en logeer in het 4* Abate Masseria **** (enkel mogelijk met de Vespa). Niet alleen slaap je hier in een trullo, je boet ook niets aan comfort in. In het complex is er een zwembad en een loungebar met zicht op de heuvels van Puglia. Romantische zielen komen hier zeker en vast aan hun trekken. Overdag spring je op de Vespa en kies je voor de Trulli Tour. Je vertrek- en eindpunt is Alberobello, trulli gegarandeerd dus.

 • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

 • name *

 • email *

 • website *

You May Also Like

8x de coolste ijshotels ter wereld

Ben je op zoek naar een onvergetelijk avontuur waarbij je de winterse kou kan ...

EDUTRIP: travel companions op stap in Hong Kong

Het leven van een Connections travel companion is hard. Alhoewel … Als fervente reizigers ...

7 tips bij het boeken van je last minute

Ben je het type dat de kat uit de boom kijkt of misschien heb ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.