Montreal bruist het hele jaar door. Zeker in de zomer, wemelt de stad van het leven en vindt het ene festival na het andere plaats. De lijst van evenementen is ontzettend lang. Wij maakten alvast een shortlist van 5 happenings, die je vast en zeker niet mag missen.

Montreal Folk Festival on the Canal
14 tot en met 17 juni

“My friends are into hiphop, but I’m into folk”, daar zullen de bezoekers van dit festival zich ongetwijfeld in kunnen vinden. Dit festival dat sinds 2008 meegaat trok het eerste jaar amper 500 liefhebbers maar groeide ondertussen uit tot een festival dat maar liefst 10.000 bezoekers trekt. 4 dagen lang zetten deze folkliefhebbers het park langs het Lachinekanaal op stelten. Bekende en minder bekende goden in folk, roots en bluegrass maken er hun opwachting.


The Montréal International Jazz Festival
28 juni tot en met 7 juli

Meer voor een streepje jazz te vinden? Met meer dan 1.000 concerten is dit volgens het Guinness Book of World Records het grootste jazzfestival ter wereld. Tijdens de meer dan 350 outdoor shows maken een resem aan jazzlegendes hun opwachting.

Fantasia International Film Festival
13 juli tot en met 2 augustus

Vergeet Cannes, zak af naar Montreal! Een bezoekje aan misschien wel één van de leukste filmfestivals ter wereld hoort gewoon op je agenda te staan. 150.000 bezoekers, krijgen meer dan 150 films voorgeschoteld. Underground, internationale en retro-films ze passeren allemaal de revue. Horror, fantasy, sci-fi of een ander genre? Je zegt het maar.

Osheaga Music and Arts Festival
3 tot en met 5 augustus

Dit is een muziekfestival van wereldniveau. Rep je naar het Parc Jean-Drapeau op Ile Ste-Hélène. Voor de 12de keer krijg je het beste van rock, pop, hiphop en indie voorgeschoteld. Dit jaar op de affiche? Yeah Yeah Yeahs, James Blake en de Artic Monkeys zijn maar enkele ronkende namen.

Fashion and Design Festival
20 tot en met 25 augustus

Een blik achter de schermen van de mode-industrie? Vergaap je samen met 550.000 anderen aan de mode van morgen. Modeshows, creatieve sessies, conferenties over design en muziek. Elke fashionista en fashion lover zal hier zijn/haar hartje ophalen.

Naar Montreal

Eén of meerdere van deze events meepikken? Groot gelijk! Boek vandaag nog je supervoordelige vliegtuigtickets bij Connections!

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Gay Pride 2019, the most colourful time in New York!

De Gay Pride van New York vindt plaats op zondag 30 juni 2019. Deze ...

Op roadtrip à la carte door Portugal

Wil je genieten van een relaxte, ongedwongen roadtrip maar er wel zeker van zijn ...

WECANDANCE, het meest stijlvolle festival van België

De afgelopen weken konden we enkele tickets weggeven voor WECANDANCE. Nog nooit van dit ...

5 idyllische stranden om bij weg te dromen

Natuurlijk kun je je ook aan de Belgische kust in het zand nestelen, maar ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.