Doet Gaudí geen belletje rinkelen, dan ben je vast nog niet in Barcelona geweest. Deze Catalaanse architect heeft immers overduidelijk zijn stempel op de stad gedrukt. Rond 1900 ontwierp hij tal van spraakmakende gebouwen, met de Sagrada Família als orgelpunt. Wij trokken in het spoor van deze meesterlijke architect door Barcelona en geven jullie 5 gebouwen mee, die het bekijken/bezoeken meer dan waard zijn.

Casa Calvet

Casa Calvet vind je op de Carrer de Casp in de wijk Eixample. Het is het enige gebouw van Gaudí waar hij ooit een onderscheiding voor kreeg, Het bizarre? Het is één van zijn minst opvallende realisaties en vrij atypisch voor zijn stijl. Perfect om mee te starten dus, want je verwondering zal enkel in stijgende lijn gaan.

Wist je trouwens dat er momenteel een restaurant in dit pand huist? De naam van de zaak is eveneens Casa Calvet en dineren doe je hier op niveau, het restaurant heeft zelfs een vermelding in de Michelin Gids.

Casa Vincens

Dit gebouw staat geboekstaafd als het eerste van Gaudí. Samen met nog enkele andere gebouwen, prijkt het op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het bouwwerk ligt in de wijk Gràcia en bestaat uit een mengelmoes van stijlen. Spaans en Arabisch, aangevuld met keramieken tegels. Het is een enorm huis met karakteristieke torentjes. Zijn inspiratie haalde Gaudí uit de natuur. Dit gebouw, dat eigendom is van een bank is publiek toegankelijk.

Gràcia is trouwens één van de leukste wijken van Barcelona. Omdat hier niet zo heel veel bezienswaardigheden zijn, loop je er minder toeristen tegen het lijf. Plof je neer op het Plaça de la Vila de Gràcia. Bewonder op de klokkentoren en drink een glaasje.

Palau Güell & Park Güell

Een bezoekje aan Barcelona is niet compleet zonder Park Güell binnen te springen, al is het er vaak over de koppen lopen. In dit grote stadspark vind je de bonte bank (een reuzenslang die kronkelt door het aards paradijs) die je op heel wat foto’s ziet. Sinds 1984 staat ook dit door Gaudí ontworpen recreatiepark op de Werelderfgoedlijst. Het binnenste deel is overigens niet vrij toegankelijk. Reserveer je ticketje op voorhand, de wachtrijen kunnen bijzonder lang zijn.

Het Palau Güell is dan weer een herenhuis. Markant is dat dit het enige gebouw is waar Gaudí van het begin tot het einde bij betrokken was. Op het dak kom je in ‘een sprookjestuin’ maar daar is vanop straat niets van te zien.

Sagrada Família

Moeten we dit gebouw, dat al eeuwig in de steigers lijkt te staan, nog voorstellen? Het is sowieso één van de toeristische trekpleisters van de stad. Gaudí startte in 1882 aan de bouw van deze basiliek en heeft er zijn hele leven aan gewerkt. Tot op de dag van vandaag is het gebouw nog steeds onder constructie. De voorziene einddatum is 2026, wij zijn alvast benieuwd…

3 weetjes over de Sagrada Família

  • Eens afgewerkt zal de Sagrada Família 18 torens tellen. 12 apostelen, 4 evangelisten, eentje voor de maagd Maria en de grootste voor Jezus Christus.
  • Antonio Gaudí ligt begraven in het gebouw. Zijn doodsoorzaak? Aangereden door een tram.
  • In 2026 zal het gebouw het hoogste religieuze gebouw van Europa zijn. De centrale toren zal 170 meter hoog zijn.

Logeren in Barcelona

De werken van Gaudí ontdekken? Een citytrip naar Barcelona is altijd een goed idee. Bij Connections selecteerden we alvast een aantal tophotels voor je. Zo kunnen we je Hotel 1898 voorstellen, een rasecht designpareltje en voor wie helemaal nood heeft aan wat luxe The One. Meer hotels ontdekken in Barcelona of andere Europese steden? Neem dan zeker hier eens een kijkje. Uiteraard scoor je ook je goedkope vliegtuigtickets bij Connections.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

10x romantische tips en plekjes in Parijs

Valentijnsdag komt er weer aan! Wat dacht je van een romantische weekendje weg naar ...

Uber al meer dan enkel wagens

Taxi’s, campers, huurwagens, alle vervoersmiddelen zijn goed om ons op reis te verplaatsen. Maar ...

9 Instagram hotspots in New York

New York is als één van de bekendste steden ter wereld gefotografeerd vanuit elke ...

Waarom Halong Bay op je bucketlist hoort

Vietnam verkennen zonder met een bootje op Halong bay te hebben gedobberd? Zonde! Halong ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.