De Zweden kennen amper burn-outs, genieten van ‘fika’ koffiemomentjes en leven volgens het principe van de ‘lagom’. Een manier van leven waarbij eerlijkheid, harmonie, gelijkmatigheid en gematigdheid centraal staan. Waar kun je dat beter beleven dan in Stockholm, de hoofdstad. En als je er dan toch bent, spring dan zeker één van de drie onderstaande, hippe topbars binnen. Van ons hoef je het niet bij eentje te houden, maar gematigdheid, weet je wel…

Waarom Stockholm ook jou zal inpakken?

Niet voor niets noemen de inwoners van Stockholm hun stad ‘beauty on water’. De historische binnenstad aan het water is verbluffend, maar toch niet gedateerd. Integendeel, het percentage hipsters is behoorlijk hoog in deze dynamische stad.

Gamla Stan, de oude stad, is goed bewaard gebleven en leent zich dan ook uitstekend voor een paar uur heerlijk flaneren. Historische gebouwen bij de vleet. Want ondanks het feit dat Stockholm 14 eilanden omvat, is het behoorlijk compact. Geraak je niet op een eiland met een brug, dan is er vast wel een ferry die je erheen brengt. Alles is immers netjes geregeld bij de Zweden.

Een paradijs voor designlovers

Waar de Zweden naast de IKEA voor bekend staan? Voor het Scandinavische design natuurlijk. Designlovers zullen hier dan ook hun hartje ophalen. Ok, het design vind je ook in ons apenlandje meer en meer terug, maar jij gaat toch ook liever voor het origineel? Ook fashionista’s komen in Stockholm ruimschoots aan hun trekken.

Foodie heaven

Raw food, açai bowls en cheeseburger met truffels, alle wereldwijde trends ontdek je hier op je bord. Logisch dus dat foodies deze stad weten te waarderen. Wil je na alle lekkernijen nog een stapje in de wereld zetten? Groot gelijk, hieronder vind je alvast 3 bars waar Connections de handen voor in het vuur steekt. Als je één van onze destination experts of travel companions er tegenkomt, het eerste drankje is voor ons!

Judit and Bertil

Verwacht hier geen hypermoderne bar, maar wel een old fashioned exemplaar, waar het nog betaalbaar is. De bar werd vernoemd naar de grootouders van de huidige uitbaters. Er gaat een heel verhaal mee gepaard, maar dat moet je maar aanhoren in het etablissement zelf. Je kunt de neon op de gevel amper missen. Een uiterst charmant plekje, waar het in de week net iets aangenamer vertoeven is dan in de drukke weekends.

Mälarpaviljongen

Op een zomerse dag in Stockholm, kruis deze hotspot dan maar aan. Deze bar, drijvend op drie pontons op het water, is dan een ware trekpleister. De zonsondergang is er verbluffend. Op de koudere dagen zijn er dekentjes voorzien, dus een excuus is er niet. Tussen oktober en april is de bar gesloten. Een laatste tip? Geniet zeker van het prachtige zicht op het Södermalm eiland.

Riche

Deze bar, waarvan de wortels teruggaan tot in 1893, behoort tot het vaste meubilair van Stockholm. Na de kantooruren stroomt de bar vol. Hoewel het ontzettend druk kan zijn aan de grote bar, zijn er rustige kantjes genoeg, waar je wel nog kunt praten. Je kunt hier trouwens ook uitstekend lunchen. De nachtraven kunnen later op de avond op de bovenverdieping terecht, waar een DJ je de nacht doet vergeten.


Voordelig naar Stockholm?

Met de goedkope vliegtuigtickets van Connections vlieg je voordelig naar Stockholm. In stijl logeren in Stockholm. Mogen we je dan het Diplomat Hotel***** aanbevelen. Pal in het centrum en aan het water, verwelkomt dit elegante hotel je met klasse.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Best of Bali: 5x ontbijt hotspots

Bali is de laatste jaren uitgegroeid tot één van ‘s werelds meest favoriete vakantiebestemmingen. ...

Vakantienachtmerrie : verloren bagage

Het zal je maar overkomen: je vertrekt eindelijk op die reis waar je zo ...

Barcelona, in het spoor van Gaudí

Doet Gaudí geen belletje rinkelen, dan ben je vast nog niet in Barcelona geweest. ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.