De Griekse eilanden zijn al jaar en dag ware publiekstrekkers. Volkomen terecht als je het ons vraagt. Zeker de Cycladen hebben de vakantieganger heel wat te bieden. Wij geven je in het onderstaande artikel alvast enkele tips mee. Je hoeft niet altijd naar de andere kant van de wereld te trekken om te genieten. Een flinke dosis Griekse charme is vaak al meer dan voldoende.

Wat zijn de Cycladen?

De Cycladen omvatten niet minder dan 220 grotere en kleinere eilanden in de Egeïsche zee. Denk maar aan witte huisjes, blauwe deuren en koepels en je hebt een goed beeld. Idyllisch dus! Eilandhoppen is de boodschap, al hebben heel wat eilanden afzonderlijk, meer dan voldoende te bieden. De bekendste? Dat zullen toch wel Santorini, Mykonos, Naxos en Paros zijn. Ongeveer 30 van de 56 eilanden zijn bewoond. De naam zou trouwens afkomstig zijn van de cirkel die de eilanden vormen rond het heilige eiland Dilos.

Charming Greece

Ook bij Connections blijven we niet ongevoelig voor de charmes én de populariteit van deze eilanden. Mykonos en Santorini zijn dan ook recent in ons ‘Charming Greece’ aanbod opgenomen. Niet alleen zorgen we voor een vlucht en de nodige experiences, we koppelen er ook nog eens een authentieke/luxueuze verblijfplaats aan. Zo ontdek je deze prachtige eilanden op je eigen tempo, maar weet je dat je een geweldige uitvalsbasis hebt. Wij lichten er alvast 2 must do’s per eiland uit, al valt er heel wat meer te ontdekken!

Santorini

Witgekalkte huizen, majestueuze kliffen en een zonsondergang waar niet enkel romantici bij smelten, welkom je bent in Santorini. Het eiland mag dan toeristisch zijn, er zijn nog meer dan genoeg verborgen plekjes waar het heerlijk rustig is. Verleden en heden vloeien hier naadloos in elkaar over. Probeer zeker eens de lokale wijnen of één van de vele toprestaurants op het eiland. Voor beide hebben we trouwens een uitstekende suggestie!

18 lokale wijnen proeven

De Santo wijngaard is niet enkel een uitstekend plekje om de zonsondergang te bewonderen, je kunt er ook een korte wijn introductie volgen. Je proeft er maar liefst 18 wijnen, waar je overheerlijke Griekse kaas bij krijgt geserveerd. Je hele smaakpalet wordt aangesproken. Genieten van het uitzicht én wijn, veel mooier kan het niet worden.

Een etentje met kaarslicht

Wat goed te maken? Je vriend(in), vrouw, man, verwennen met een dinertje bij kaarslicht en uitzicht over de Caldera? We raden je met plezier Fanari aan. Niet enkel het zicht is verbluffend, ook op de keuken valt niets aan te merken!

Logeren op Santorini?

We selecteerden heel wat pareltjes bij Connections, maar mogen we hier even het luxueuze Vedema ***** in de kijker zetten? Deze 400 jaar oude wijnmakerij in het middeleeuwse dorp Megalochori kijkt uit over de wijngaarden, de Egeïsche Zee en al haar kleurschakeringen en brengt luxe in combinatie met minimalistisch design. Hopeloos verliefd worden mag!

Mykonos

Vergeet Ibiza en Saint-Tropez, in Mykonos moet je zijn. Hippe vogels en levensgenieters voeren hier de boventoon. Ontelbare feestjes, heel wat bekend volk, maar nog meer dan genoeg authentieke charme, om het voor iedereen aangenaam te houden. Hippe hotels en zaken schieten als paddenstoelen uit de grond en zeker in het hoogseizoen kan het er druk zijn, maar het is wel genieten geblazen.

Little Venice

Ok, hier noemt het Alefkantra, maar Venetië is nooit veraf. Veruit één van de charmantste buurten van het eiland. Deze wijk zag in de 18de eeuw het levenslicht en telt heel wat mooie huizen.

De windmolens

Uiteraard kun je feesten als de beesten in Mykonos, maar mag het vandaag wat rustiger. Grijp je smartphone voor de perfecte Instapic en zet koers richting de windmolens (Kato Myli). In de 16de eeuw werden ze gebouwd om graan in te bewaren, maar ondertussen zijn het eerder landmarks. Je hebt zelf geen fotofilters nodig om verbluffende beelden te schieten.

Logeren op Mykonos?

Hippe hotspots bij de vleet, maar wij raden je het Mykonos Ammos Hotel ***** aan. Dit boetiekhotel is lid van de Small Luxury Hotels of the World. Jouw oase aan rust en luxe op dit levendige eiland.

Meer Griekse cycladen?

De volledige selectie hotels ontdekken? Die vind je hier! Uiteraard zijn er ook goedkope vliegtuigtickets verkrijgbaar bij Connections.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

5x romantische citytrips voor Valentijn

Wil je jouw geliefde dit jaar verrassen op Valentijnsdag? Wat dacht je van een ...

Stockholm & de 3 beste bars: het ontdekken waard!

De Zweden kennen amper burn-outs, genieten van ‘fika’ koffiemomentjes en leven volgens het principe ...

Travel Talks: op stap met Sara in Cambodja

Hoe tof is het om mooie reisverhalen en insider tips te lezen van de ...

De zijderoute verkennen: 7 handige tips & tricks

RECENT PAKTEN ZE BIJ CONNECTIONS UIT MET DE PARELS VAN DE ZIJDEROUTE. WE NEMEN ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.