Een reis naar Kreta is niet compleet zonder de hoofdstad Iraklion aan te doen. Het is de 5de grootste stad van Griekenland en dé economische hub van het eiland. Wij geven je alvast 5 bezienswaardigheden mee in of in de buurt van Iraklion.

5 tussenstops tijden je tocht door Iraklion

Archeologische museum

Dit museum is misschien wel één van de belangrijkste van Europa. Vroeger was het een klooster, maar nadat het in 1856 door een aardbeving werd verwoest, werd het een museum. Je ontdekt er een heleboel archeologische opgravingen uit Kreta zoals: fresco’s, aardewerk en juwelen. De minoïsche beschaving heeft na een bezoekje geen geheimen meer voor je.  

Agios Titos kerk

Deze kerk – die oorspronkelijk werd gebouwd in 961 – ligt aan de drukke wandelstraat van de haven naar het Leeuwenplein. De kerk ligt op een plein, waar ook heel wat gezellige cafés zijn. De kerk werd in het verleden een moskee, maar is sinds de renovatie in 1925 opnieuw een orthodoxe kerk. De prachtige binnenkant bewonderen is zeker en vast de moeite waard.

Morosini fontein

Deze prachtige fontein mag nu dan wel een toeristische attractie zijn, ooit voorzag deze fontein duizenden mensen van dagelijks drinkwater. Bewonder vanop één van de terrasjes van het Leeuwenplein, het klaterende water en zie hoe het Griekse leven zijn gangetje gaat. De fontein werd in 1628 gebouwd en is nog steeds één van de mooiste Venetiaanse monumenten in de stad.

Loggia van Heraklion

De mix van Ionische en Dorische stijlen van dit Venetiaanse monument springt onmiddellijk in het oog. Het werd gebouwd tussen 1626 en 1628 en werd ondertussen vakkundig gerestaureerd. Het vierkante gebouw heeft typische Venetiaanse zuilen, die ‘s avonds mooi worden uitgelicht. Deze loggia is dagelijks geopend en is volledig gratis. Niet het hele gebouw is toegankelijk, want het doet ook nog dienst als stadhuis.

Paleis van Knossos

Dit prachtige paleis ligt op amper 5 kilometer van de hoofdstad. Dit tempelcomplex ligt op een heuvel, waardoor je een prachtig zicht hebt op het landschap. Het paleis zou al van 3000 voor Christus dateren en je kunt er makkelijk een paar uur in rondstruinen. Slenter door de ruïnes en probeer je voor te stellen hoe het leven er vroeger aan toeging. Wil de horde toeristen vermijden? Ga zo vroeg mogelijk.

Logeren op Kreta

Wil je deze bezienswaardigheden met je eigen ogen ontdekken? Daar zorgen we bij Connections voor. Meer nog, we selecteerden een aantal zeer leuke hotels, die de perfecte uitvalsbasis vormen voor je trip naar de hoofdstad. Uiteraard kun je ook voor goedkope vliegtuigtickets terecht bij Connections.

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Deze zomer rijd je mee met Hello Kitty in Tokyo

Trek je dit jaar nog naar Tokyo? Sowieso een slimme beslissing, zeker als je ...

10x toffe plekjes in LA!

Los Angeles wordt ook wel L.A. of City of Angels genoemd, en is groot, ...

Connections goes UNESCO!

Je bent vast al weleens geconfronteerd geweest met UNESCO Werelderfgoed. Denk maar aan de ...

Barcelona, in het spoor van Gaudí

Doet Gaudí geen belletje rinkelen, dan ben je vast nog niet in Barcelona geweest. ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.