Zin in een weekendje weg? Mogen we je Belgrado suggereren? Misschien niet de eerste stad waar je aan denkt, maar dat is wat ons betreft volkomen onterecht. Wij nemen je alvast een weekendje mee op sleeptouw en vertellen je met plezier wat meer over deze geweldige stad.

Het kloppende hart van de Balkan

Dat de Servische hoofdstad – die op het kruispunt ligt van het oude Christelijke en Ottomaanse rijk – een bewogen geschiedenis heeft, is nog zacht uitgedrukt. Ze werd meermaals tot puin herleidt. Keer op keer veerde de stad weer op en nu is het één van de meest hippe citytripbestemmingen die je je kan inbeelden. Heb je trek in zon, wil je de pure joie de vivre van de locals ervaren en de nodige cultuur opsnuiven? Boek dan vandaag nog je ticketje richting dit al bij al nog onbedorven pareltje.

Een flinke portie cultuur

Het belangrijkste symbool van Belgrado? Het fort, niet aan twijfelen. De witte kleur van het fort zorgt voor de bijnaam van de stad en je proeft er de 2.000 jaar oude geschiedenis. Wil je genieten van het prachtige uitzicht over de Donau en de stad? Dan is het Kalemegdan park, dat het fort omringd zeker en vast de moeite. Tijdens de zomermaanden gaan er trouwens heel wat evenementen in dit park door.

Belgrado is in de loop van haar geschiedenis maar liefst 44 keer verwoest én telkens heropgebouwd. Uiteraard heeft dit tot een geweldige mix aan bouwstijlen geleid. Architecturaal is de stad dan ook een waar pareltje.

Heerlijk tot rust komen

De traditionele bezienswaardigheden laten we even links liggen, want daar vind je meer dan voldoende informatie over, maar het eiland Ada Ciganlija vinden we wel het vernoemen waard. Dit natuurlijk eiland op het punt waar de Donau en Sava samensmelten vormt een oase van rust in de stad. Zwemmen, zonnen of picknicken, genieten is hier de boodschap. Een taxi-boot is nog het makkelijkst om het eiland te bereiken.

De inwendige mens verwennen

Ook culinair staat Belgrado meer dan zijn mannetje. Eten kun je hier 24 uur per dag en eigenlijk nooit slecht. Vlees- en visschotels staan centraal, maar ook groenten worden niet vergeten. Probeer zeker de lokale landwijnen eens. Onbekend maar zeker het proeven waard. Spring zeker ook eens een typisch Servisch restaurant binnen. Geregeld vinden hier ook live optredens plaats en voor je het weet geraak je aan de praat met de uitbaters.

Hip dineren

Beton Hala

Wil je dineren in een hippe setting? Trek naar Beton Hala! Je vindt er een heel aantal trendy hotspots. De verzamelplaats voor de hippe jongeren van de stad.

Traditioneel dineren

Zavicaj

Niet voor niets één van de toppers op TripAdvisor. Wil je de authentieke keuken ervaren in een sfeervol kader, zonder een gat in je portefeuille te slaan, dan schuif je hier je beentjes maar onder tafel. Met honger ga je hier alvast niet van tafel gaan.

Voer voor nachtraven

In Belgrado weten ze wat feesten is. De drijvende nachtclubs op de Donau zijn wereldberoemd en een garantie op een stevig feestje. Maar ook de industriële wijk Savamala is een hotspot met tal van nachtclubs. Lonely Planet erkende al die fijns met de titel van ‘World’s Best Party Town’ in 2009.

Klub 20/44

Feesten op een boot, het heeft iets speciaals. Het schip ligt op de Sava rivier en huisvestte voordien een stripclub. De club behield de fluwelen gordijnen, maar onderging voor de rest een stevige metamorfose. Dit was één van de eerste onafhankelijke clubs. Heel wat topdj’s staan er op de affiche en de muziekstijl is zeer divers.

Citytrip Belgrado

Overweeg je een weekendje Belgrado? Bij Connections zorgen we alvast voor een voordelige vlucht en combineren we het indien gewenst met een hotel. We selecteerden 2 tophotels: het Radisson Blu Old Mill en het Square Nine Hotel. De perfecte uitvalsbasis om deze fascinerende stad te ontdekken.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Dompel je onder in de smaken van Peru

Op zoek naar een minder bekende, maar overheerlijke wereldkeuken? Waag je dan zeker eens ...

Het westen van de Verenigde Staten met de kids

Nee, met kinderen hoef je niet altijd naar de Belgische kust of naar Turkije ...

3 niet te missen upcoming events in Sri Lanka

Goudgele stranden, fantastische tempels en een super vriendelijke bevolking, logisch dat Sri Lanka steeds ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.