De Grand Canyon, die ken je ongetwijfeld? Toeristen weten makkelijk de weg te vinden naar deze wereldberoemde kloof en dat merk je. Maar wist je dat er in dezelfde regio ook heel wat minder bekende natuurparken en landschappen zijn, die een stuk minder bekend en dus minder druk bevolkt zijn? Wij suggereren er alvast 4!

Dead Horse Point State Park

Valt je mond al open bij de Grand Canyon, dan ga je van Dead Horse Point helemaal door het lint. Ok, dit park mag dan ondertussen ook al duidelijk op de toeristische kaart staan, vroeg op de dag of laat, tel je er nog niet zo heel veel levende zielen. De gelijkenissen met de Grand Canyon zijn treffend, maar persoonlijk vinden we het uitzicht hier nog net iets mooier. De slingerende Colorado zoekt zich een weg tussen de rode bergen, wat zeker bij zonsopgang een magisch momentje geeft. Zet je rustig, leun achterover en laat het spektakel je overkomen. Je zal het je niet beklagen.

Capitol Reef National Park

Het nationale park met misschien wel de mooiste kleurschakeringen. Het mooie aan dit park? De toegang is volledig gratis en (amateur)fotografen kunnen hier hun hartje ophalen. Hiken is hier de nationale sport en de wandelaars vallen dan ook niet te tellen. Een duik in de geschiedenis? Ga op zoek naar de prehistorische rotstekeningen op de rotswand langs Highway 24, ze zijn meer dan 1.000 jaar oud.

Valley of the Gods

Kun je wel wat zand verdragen? Op zoek naar een authentiek decor waar het nog niet over de koppen lopen of ben je helemaal weg van de klassieke Far-West-decors? Dan zal de Valley of the Gods je ongetwijfeld weten te bekoren. Het beste uitzicht? Rij naar de top van het plateau via een oude mijnweg en overschouw het landschap. Even voel je je een cowboy/girl die zijn/haar zaakjes perfect op orde heeft.

Goblin Valley State Park

Wil je op trollenjacht? Doen! Het gaat natuurlijk niet om echte trollen, noch de trollen die je op de sociale media vindt. Nee, het gaat hier om stenen mannetjes, die laagje na laagje zijn ontstaan door de getijden. Erosie kan bijzondere dingen doen met rotsen, dat is duidelijk.

Waag je tussen de trollen, geniet van het labyrint en zorg dat je je weg terugvindt.

Met Connections naar de Canyons

Interesse om de bovenstaande natuurwonderen met eigen ogen te aanschouwen. Dan zijn de Canyons and valleys en Discover Utah tours zeker de moeite waard. The usual suspects zijn aanwezig, maar ook bovenstaande parken vallen zeker te bezoeken.

  • Show Comments

  • Inge

    Dead Horse Point in combinatie met Canyonlands NP is inderdaad een aanrader. Prachtig hoe de kleuren veranderen naargelang de zon zakt. Misschien ook even binnenspringen bij de buren van Arches NP, een uitzonderlijk en schitterend voorbeeld van wat winderosie doet met natuurlijke bogen.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

RIGA: Een minder voor de hand liggend weekendje weg

Staat Riga op je bucketlist? Waarschijnlijk niet, bij heel weinig mensen doet de hoofdstad ...

In het spoor van de Masai

Bij het horen van het woord Masai dromen heel wat mensen spontaan weg. Logisch, ...

Sint Maarten: een paradijsje in de Caraïbische Zee

Op zoek naar een echte droombestemming? Dan is Sint Maarten de perfecte keuze! Het ...

Travel Talks: Kelly’s favoriete plekjes in Londen

Hoe tof is het om mooie reisverhalen en insider tips te lezen van de ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.