Wereldwijd zorgt UNESCO voor de bescherming van heel wat unieke plekjes. In elk continent vallen er wel culturele pareltjes of uitzonderlijke natuurgebieden te ontdekken. Als Noord-Amerika specialist kunnen we natuurlijk niet anders dan er alvast 3 uit te lichten in de Verenigde Staten. Natuurlijk zijn er veel meer, maar je moet ergens beginnen, toch?

Yellowstone National Park

We hadden natuurlijk ook voor Grand Canyon kunnen gaan, maar het Yellowstone National Park, moet wat ons betreft daar niet voor onderdoen. Dit enorme bos beslaat maar liefst 9.000 vierkante kilometer, dus daar ben je wel even zoet mee. Deze vulkanische hotspot borrelt van de geothermische activiteiten. De Rocky Mountains zijn nooit veraf, het barst er van de actieve geisers. Alpenweides en canyons wisselen elkaar af en bizons, elanden en beren staan ongetwijfeld op het programma. Vergeet zeker ook de Yellowstone Falls geen bezoekje te brengen.

Onze Go West tour voert je niet enkel 2 dagen doorheen Yellowstone, je pikt ook nog heel wat andere spectaculaire plaatsen mee en steden als San Francisco en Las Vegas.

Everglades National Park

Altijd al met een bootje tussen de alligators willen navigeren of met een rotvaart een moerasgebied onveilig maken? Dan zal het Everglades National Park in Florida je stoutste verwachtingen overtreffen. Dit unieke natuurgebied en waterhabitat trekt heel wat vogels aan, maar ook een bedreigde diersoort als de zeekoe kun je er spotten. De Everglades moet je simpelweg verkennen met een airboat. Mogen we je één tip geven? Vergeet je muggenmelk niet!

Heel wat van onze tours bevatten de Everglades in combinatie met heel wat andere bezienswaardigheden in Florida. Je zal je geen seconde vervelen; dat geven we je op een briefje.

Het Vrijheidsbeeld

Het Vrijheidsbeeld bekijken is natuurlijk maar één – overigens volstrekt begrijpelijke – reden om New York te bezoeken. Maar ken je ook de geschiedenis van dit beeld?

Het standbeeld van ‘Vrijheid die de wereld verlicht’ werd in Parijs gemaakt door de Franse beeldhouwer Bartholdi, in samenwerking met Gustave Eiffel die verantwoordelijk was voor de staalconstructie. Het torenhoge monument was een geschenk van Frankrijk ter ere van de 100e Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag in 1886. Het Vrijheidsbeeld staat bij de ingang van de haven van New York en heeft sindsdien miljoenen immigranten verwelkomd. Een waar icoon dus!

Boek vandaag nog je goedkoop vliegtuigticket naar New York en aanschouw dit monument met eigen ogen.

  • Show Comments

  • Inge

    In Yellowstone mag je zeker ook niet de Mammoth Hot Springs vergeten. Dit zijn kalksteen terrassen gevormd door afzettingsgesteente. Het is net Pamukkale in het klein. Prachtig om te zien.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

De ultieme gids voor Ibiza

Ibiza staat vooral bekend om haar ongelooflijke nachtleven, maar het populaire Spaanse eiland is ...

Culturele hoofdstad 2018: Valletta

DE HOOFDSTAD VALLETTA IS IN 2018, CULTURELE HOOFDSTAD VAN EUROPA. DE STAD DIE AL ...

5 hippe zomerbars in Europa die je moet bezoeken

Eindelijk, het is zomer! Tijd om de short en zonnecrème uit te halen, je ...

Perfect tijdens de herfst? Belgrado!

Al plannen aan het smeden voor een citytrip in de herfst? Dat begrijpen we ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.