Begint jouw ochtend ook met een vers kopje koffie? Moet kunnen, maar heb je er ooit al bij stilgestaan waar die koffie vandaan komt? Waar ter wereld de koffiebonen uitgroeien tot smaakbommetjes en welke landen een referentie zijn als het op koffie aankomt? Wij gingen alvast met een paar koffieboeren praten en kunnen alvast met de hand op het hart zweren, dat in onderstaande landen geweldige koffie wordt verbouwd.

Colombia

Als je op zoek bent naar goede koffie dan mag je zeker Colombia niet overslaan. Meer nog, het koffielandschap van Colombia behoort zelfs tot het UNESCO Werelderfgoed. Brazilië mag dan misschien meer koffie produceren, toch staat Colombia bekend voor de uitstekende kwaliteit van de koffiebonen. Koffie is een essentieel onderdeel van de economie en er wordt dan ook zorg voor gedragen. Trek met Connections naar de Cocora vallei en proef van de beste koffie ter wereld. Je vindt de plantages in de uitlopers van de Andes, waar de bonen meestal voor milde koffiesoorten zorgen.

Brazilië

Het grootste koffieland ter wereld? Brazilië! Weer een reden erbij om naar dit geweldige land te trekken. Ongeveer 1/3de van de wereldwijde koffieproductie komt uit dit Zuid-Amerikaanse land. Massaproductie betekent sowieso ook een verlies aan kwaliteit, wat niet wil zeggen dat je hier geen overheerlijke koffie meer kan drinken.

Boek hier je voordelige vlucht naar Brazilië en ga proeven.

Indonesië

We verlaten Zuid-Amerika en trekken naar Azië, want ook in Indonesië weten ze wat goede koffie is. De Nederlanders begonnen trouwens met het aanleggen van koffieplantages op Java. Vandaag de dag worden er nog steeds top Arabicakoffie’s geproduceerd. Het merendeel van de Robusta koffiebonen komen uit Indonesië.

Indonesië verkennen? Boek hier!

Ethiopië

Wie Arabica zegt, denk het best aan Ethiopië. Aan koffie zijn in dit land heel wat verhalen verbonden, maar vast staat dat het land verantwoordelijk is voor het merendeel van de Arabica koffie op deze aardbol. Bovendien, er wordt een sloot koffie gedronken in Ethiopië! Ongeveer 12 miljoen Ethiopiërs zijn actief in de koffie-industrie. Volgens een legende zou de naam koffie afkomstig zijn van ‘Kaffa’, een Ethiopische provincie.

De duurste koffie ter wereld?

Ben je op zoek naar de duurste koffie ter wereld? De Kopi Luwak is degene die je moet hebben! Deze koffie is gemaakt van uitwerpselen van civetkatten. Door het fermentatieproces in het maag-darmkanaal van deze katten, krijgen de bonen hun unieke smaak. De bonen worden uiteraard wel gewassen, geroosterd en gemalen. De echt exclusieve soort wordt gemaakt van wilde civetkatten. Voor een kilo koffie mag je toch rekenen op 5.000 euro.

De sterkste koffie ter wereld?

De Black Insomnia Coffee uit Zuid-Afrika bevat een stevige shot cafeïne. Reken maar op zeven keer zoveel cafeïne dan in een blikje Red Bull. Of dit nog gezond is, is een andere vraag …

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Travelguide Ibiza by Told You So

Nee, wij hebben het warm water niet uitgevonden. Op het wereldwijde web valt er ...

Travel Talks: op skitrip met Eva naar Jasper, Canada

Benieuwd hoe het is om te gaan skiën in de Canadian Rockies? Eva Janssens ...

48 uur in het duizelingwekkende Tokyo

TOKYO IS MISSCHIEN WEL DE MEEST ZINDERENDE STAD TER WERELD. EEN METROPOOL DIE NOOIT ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.