Vietnam verkennen zonder met een bootje op Halong bay te hebben gedobberd? Zonde! Halong Bay is volkomen terecht uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Deze prachtige baai levert gegarandeerd prachtige plaatjes op en blijft ongetwijfeld heel lang op je netvlies gebrand.

Uniek in de wereld

Sinds 2012 staat Halong Bay op het lijstje met 7 wereld natuurwonderen te blinken. We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat dat geen geringe prestatie is. Deze baai vormt dan ook een absolute must tijdens je roadtrip door Vietnam. Het gaat hier trouwens om een eilandengroep ter hoogte van Hanoi. Het exacte aantal moeten we je schuldig blijven, maar reken toch maar op een dikke 3.500. Al overtuigd dat dit een verbluffend schouwspel vormt? Zeker bij het opkomen of ondergaan van de zon, is de ervaring werkelijk fenomenaal.

Het woord Halong betekent trouwens ‘where the dragon descends into the sea’. De rotsen die boven het water uitsteken lijken dan ook op de schubben van een gigantische draak. Heel wat van de kleine eilandjes zijn bewoond. Deze inwoners leven trouwens vaak van de visvangst en komen nooit op het vasteland.

De rotsen zijn gevormd uit kalksteen en zoals je misschien weet is kalksteen gevoelig aan erosie. In de loop der eeuwen zijn er dan ook heel wat grotten en ondergrondse meertjes ontstaan. Fenomenaal.

Uiteraard is zoveel pracht niet onontdekt gebleven. Houd er dus rekening mee dat het behoorlijk druk kan zijn en dat de ongereptheid wel een beetje verdwenen is. Dat doet echter niets af aan de schoonheid van Halong Bay.

5 must do’s in Halong Bay

Een cruise door de baai

Laat ons starten met het meeste evidente: een cruise door de baai. Behoorlijk druk, maar simpelweg een must. Een ervaring die je nooit vergeet, al moet je soms even door de andere boten kunnen kijken. De boten zijn er in heel wat verschillende formaten, overnachten is mogelijk en er zijn ook privé boten.

Bezoek de drijvende dorpen

Er zijn heel wat drijvende dorpen in de baai.  Ba Hang en Cua Van zijn misschien wel de bekendste. De locals leven hier echt op en rond het water, fijn om zien.

Struinen over Cat Ba

Het grootste eiland in Halong Bay is Cat Ba. Hier vind je avontuur, want het is best een ruig eiland. De jungle is er redelijk dicht. Cat Ba Town is wat drukker, maar voor de rest vind je er nog natuur zat. Ideaal om op adem te komen.

Een vlucht boven Halong Bay

Met een vliegtuig of helikopter boven de baai zweven zorgt voor een heel andere ervaring. Goedkoop is het natuurlijk niet, maar je krijgt er wel unieke beelden en een waanzinnige belevenis voor in de plaats.

Ontsnap naar Lan Ha Bay

Kleiner, minder bekend, maar even mooi. Lan Ha Bay is minder populair bij toeristen, maar daar kun jij van profiteren.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Dompel je onder in de smaken van Peru

Op zoek naar een minder bekende, maar overheerlijke wereldkeuken? Waag je dan zeker eens ...

Beach bars om bij weg te dromen

Ben je niet zo’n culturele meerwaardezoeker? Of misschien houd je wel van afwisselingen en ...

Op wereldreis? Leuk! Maar, euuh… Hoe pak je dat aan?

De knoop is doorgehakt, de beslissing is genomen: je laat alles achter en trekt ...

It’s up to you New York, New York

Zoiets moet Richard Koek ongeveer gedacht hebben toen hij een heel aantal jaar geleden ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.