5 top surfspots waar je de golven moet bedwingen!

Biertje in de hand, kont in het zand, starend naar de golven die op de kust rollen en de waaghalzen op hun boards die deze proberen te bedwingen: surfen heeft iets machtigs. Het gevoel van verbondenheid, de vrijheid en de kick die het geeft om de natuur te verslaan: magisch! Dat gevoel wordt nog versterkt tijdens een surfsessie op een idyllisch plekje. Een stek met goede golven, een relaxte sfeer en gelijkgezinden die je omringen. Wij geven jullie alvast onze 5 top surfspots mee. Waar blijf je met je camper en surfboard?

Surfrider Beach – Malibu

Zorg dat je snel een kleurtje pakt want anders ga je fel afsteken tegen al die zongebruinde Californische beach boys. Op amper een uurtje van Los Angeles gaat alles er veel relaxter aan toe en kun je zorgeloos wachten op de ‘perfecte golf’. Malibu bulkt van de surfspots en je ontmoet er om de haverklap gelijkgezinden. ‘s Avonds verbroederen op het strand met een fabelachtige zonsondergang; daar doe je het voor. 

Osaka – Japan

Bij Osaka denk ook jij ongetwijfeld niet onmiddellijk aan surfen maar eerder aan sushi, tempels en een drukke metropool. Toch hoef je je board niet thuis te laten als je naar Osaka trekt. De beste periode is de herfst wanneer lokale typhoons voor torenhoge golven kunnen zorgen. Daar kick jij op! Wakayama, Isonora en Shizuoka zijn drie plaatsen om te onthouden. Ook in Japan is surfen super populair, dus het kan er best druk zijn.

Buenos Aires – Argentinië

Heerlijke wijnen en misschien wel de beste steaks ter wereld, is dat het beeld dat je hebt van Buenos Aires? Het kosmopolitische Buenos Aires heeft veel meer: waanzinnige golven bijvoorbeeld. Mar del Plata is het mekka voor de surfers hier. Een prachtige natuur, meer dan genoeg lokale cultuur en perfecte golven, logisch dat dit plaatsje zoveel surfers aantrekt.

Manila – Filipijnen

Zegt Cloud9 je iets? Dit plekje wordt door heel wat surfers beschouwt als de hemel op aarde. Nu hebben de Filipijnen sowieso heel wat voor je in petto. Manila vormt een mengelmoes aan buitenlandse invloeden, maar buiten het hectische centrum vind je felblauwe lagunes en natuur waar je mond van openvalt. Van augustus tot eind december pik je er de beste golven mee. De tyfoons zorgen dan voor bijkomende wind en golven waar je je tanden in kan zetten.

Noosa – Australië

Australië heeft alles wat een rasechte surfer zich kan wensen. Voor beginners is Noosa niet zo gek ver van Sydney het perfecte plekje. Heel wat spots waar de golven breken en waar beginnende longboarders of surfers hun hartje kunnen ophalen. Wat niet wil zeggen dat meer ervaren boarders er geen plezier kunnen beleven.

Surfers houden van campervans

Meer dan genoeg plek voor je materiaal en je boards? Parkeren langs de kustlijn met je hele hebben en houden aan je zijde? De campervan is de perfecte metgezel voor de surfer. Bij Connections huur je op heel wat bestellingen makkelijk een campervan. Geniet van ongekende vrijheid!

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Authentiek logeren in Italië? Ga voor een trullo!

Zegt het woord trullo je helemaal niets? Geen paniek, dat hoeft je geen zorgen ...

3 niet te missen upcoming events in Sri Lanka

Goudgele stranden, fantastische tempels en een super vriendelijke bevolking, logisch dat Sri Lanka steeds ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.