Yoga is al lang geen hype meer. Heel wat vrouwen en mannen wringen zich wekelijks in bochten en brengen massaal de zonnegroet. Meer nog, er is zelfs een hele toeristische industrie ontstaan rond yoga. Wil je je geest tot rust brengen, je lichaam een broodnodige oppepper geven of er gewoon eens tussenuit in een rustgevende omgeving, dan hebben wij een aantal heel leuke plaatsen en tips voor je.

De oorsprong van yoga

Zonder je al te lang te willen vervelen met de ontstaansgeschiedenis, willen we toch even meegeven dat yoga één van de zes filosofische scholen is van het hindoeïsme. Yoga leert de geest, het gevoel en het lichaam te beheersen om zo de vereniging met God te realiseren. Tegenwoordig gaan we echter meer uit van de praktische kant van yoga, een systeem van oefeningen. Mensen trachten eigenlijk door deze oefeningen in een staat van yoga te komen. Te zweverig voor jou? We gaan bijna over naar de hotspots!

Een jachtig leven, veel stress en druk? Dan is yoga ongetwijfeld wat voor jou! Veel religie komt er tegenwoordig niet meer bij kijken, maar gezond is het wél. Lichaamsoefeningen worden gecombineerd met ademhalingstechnieken, wat voor de nodige rust zorgt. Er zijn verschillende yogavormen gaande van bijzonder rustig tot intensief.

Vakantie en yoga

Trek je naar het buitenland, dan kun je daar perfect yoga beoefenen. Veel meer dan een yogamatje heb je immers niet nodig en in quasi alle landen zijn er wel yogascholen te vinden. Een aantal bestemmingen steken er natuurlijk bovenuit en er zijn zelfs hotels die zich specifiek op wellness- en yogatoerisme richten. Wij selecteerden alvast een aantal bestemmingen waar yogi zich onmiddellijk als een vis in het water zullen voelen.

Sedona – Arizona

Waarschijnlijk denk je bij yoga eerder aan Azië, maar ook in Sedona wordt yoga gretig beoefend. Veel mystieker dan Sedona maken ze dorpjes niet. Al sinds het ontstaan van de Verenigde Staten wordt deze plek beschouwd als het spirituele epicentrum. Vier energie vortexen zorgen daarvoor. Vanuit de hele wereld komen mensen naar Sedona afgezakt om de heilzame energie in zich op te nemen. Hoewel er een hele industrie rond is ontstaan en er best wel wat kwakzalvers rondlopen, kan je er nog steeds uitstekend yoga beoefenen. Teken in voor een vortex tour, volg een workshop of woon het Sedona Yoga Festival bij. Heel wat gelijkgezinden bij elkaar.

Hariharalaya – Cambodja

In dit kleine dorpje, op ongeveer 30 minuten met de tuk-tuk van Siem Reap, vind je het Hariharalaya Retreat Center, een klinkende naam in het wereldje. Waarom het centrum zo populair is? Omdat ze je er eerder een manier van leven willen aanleren die je kunt integreren in je dagelijkse leven, dan een korte ontsnapping aan de dagelijkse druk. Aangezien er nog maar net elektriciteit is en WiFi beperkt of zelfs helemaal afwezig, is dit de ideale plek voor een digitale detox. Wil je ook nog wat cultuur meepikken. Angkor Wat en de Bakong tempel liggen helemaal niet veraf.

Ubud – Bali

Ok, deze moeten we je misschien niet meer voorstellen. Ubud bulkt van de wellnessresorts en ook yoga zie je er overal beoefend worden. Al eeuwenlang is Ubud een spirituele hub. Je maakt je retreat hier zo goedkoop of duur als je zelf wilt. Er zijn super luxueuze resorts, maar net zo goed veel kleinschaliger accommodaties. In de buurt vind je trouwens heel wat heilige schrijnen en tempels die een bezoekje meer dan waard zijn.

Zo nu heb je alvast een aantal aardige bestemmingen, maar wil je vooral op een bijzondere manier yoga beoefenen? Kijk dan maar eens tussen de onderstaande mogelijkheden. Yoga, maar dan wel in een heel speciale setting.

Unieke yogaspots

In een 10.000 jaar oude krater (én op paddle boards)

In Utah vind je Park City waar je yoga kunt beoefenen in een 10.000 jaar oude krater. Terwijl je op je paddle board je oefeningen uitvoert kom je hier helemaal tot rust. Een verfrissend plonsje in het water? Wel het water is 35 graden warm, dus echt verfrissend is het niet.

Meer info vind je hier.

Op de Green Mountain Canyon in Oman

Op 2.000 meter boven zeeniveau kom je hier al snel in hogere sferen. Je hebt hier een fantastisch zicht over de omgeving. De Al Hajar bergen doemen voor je op en zorgen voor de perfecte setting.

Onder de Indische oceaan

Trek naar de Malediven en pik er een onderwater yogasessie mee. In het Hurawalhi Resort beoefen je yoga 5.8 meter onder de zee. Terwijl jij de downward facing dog oefent, zwemmen de vissen je in het kristalheldere water langs alle kanten voorbij. Ontzettend rustgevend.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

De onderwaterwereld van Lake Tahoe

Lake Tahoe is een gigantisch zoetwatermeer op de grens tussen Californië en Nevada, met ...

Op zoek naar warm water!

Met de herfst in het land en de winter in aantocht wordt warmte steeds ...

4 kleurrijke wijken in Europa

Laat die regenboog maar komen, letterlijk dan. Want met deze vier prachtige wijken in ...

Van Montreal naar Quebec

Ben je op zoek naar een epische roadtrip boordevol wilde natuur, walvissen én geweldige ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.