Het leven van een Connections travel companion is hard. Alhoewel … Als fervente reizigers helpen ze niet alleen andere reizigers op weg naar hun droombestemming, ze mogen ook zelf hun kennis op peil te houden. Af en toe een studietrip hoort hier dus ook bij. Wij bezorgen jullie alvast op heel geregelde basis hun input over de reizen die ze ondernemen.

HONG KONG mei 2018
De must visits van Joy en Henri 

Victoria Peaks

554 meter boven de zeespiegel is Victoria Peak een must. Nestel je op het Sky Terrace 428 en geniet van het mooiste zicht over de stad, Victoria Harbour en Kowloon. Je komt hier met de Peak Tram, de historische kabeltram die sinds 1888 in gebruik is. Het zicht onderweg is verbluffend.

Victoria Harbour

Een boottochtje mag niet ontbreken. Je vertrekt vanaf de Kowloon Public Pier.

Daarna nog zin in een lokale markt? Rep je naar Temple Street voor de Nightmarket of naar Stanley Market. Onderhandelen over de prijs is een kunst!

Old Town Central

Twee zaken zou ik hier willen suggereren. Upper Lascar Row waar je tussen de antiekwinkeltjes struint en Hollywood Road, waar de koloniale gebouwen en kunstgalerijen in het oog springen. Een avondwandeling door de artistieke wijk Lan Kwai Fong is zeker en vast een aanrader.

Lantau Island

‘Big Buddha’ of het Tian Tian Buddha Statue, de grootste zittende buddha ter wereld is hier de trekpleister. Je beschikt maar beter over een degelijke conditie, 268 treden vallen er te overwinnen. Neem dan de Ngong Ping Cable Car. Deze is maar liefst 5.7 km lang en je geniet van een fabuleus 360° zicht over de Zuid-Chinese zee.

Insider tips!

* Neem altijd een visitekaartje van je hotel mee in het Chinese alfabet. Zo geraak je zeker terug ‘thuis’.

* Het openbaar vervoer is stipt en een echte aanrader.

* Liang Garden is zeker een bezoekje waard.

* Probeer een dim sum lunch in het Jumbo Kingdom Floating Restaurant, het grootste drijvende restaurant ter wereld.

* Ozone bar. Deze bar bovenop het Ritz Carlton hotel is een echte aanrader voor het uitzicht. De hoogste bar ter wereld zal je ongetwijfeld met verstomming slaan.

* Lantau Island. De kabelbaan met glazen bodem is hier zeker en vast het grote pluspunt.

Hotel in de kijker

Hotel Harbour Grand

Voor zowel Joy als Henri een absolute aanrader. Dit 5* hotel heeft een perfect ligging aan de baai en een gratis shuttle naar het centrum. Het buffet is er zeer uitgebreid en bijzonder lekker. Het hotel telt 555 kamers, waarvan een heel aantal met een prachtig zicht over de skyline. Voor de liefhebbers is er een fitnesscentrum, een openluchtzwembad met een geweldig zicht over de skyline en een spa.

Hong Kong zelf ontdekken?

In de voetsporen treden van onze travel companions? Boek je Hello Hong Kong trip via Connections!

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Waarom Vietnam steeds opnieuw overtuigt…

Naast de pracht van de natuur en de overweldigende steden zijn het vooral de ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.