Nee, wij hebben het warm water niet uitgevonden. Op het wereldwijde web valt er heel wat interessante (reis)info te vinden. Zo ook op Told You So. Dit platform dat zich op vrouwen richt, sorry heren, brengt geregeld hele leuke travelguides uit. De eerste in de reeks? Het fantastische Ibiza. Wil je nog meer hotspots en adresjes? Lees dan het volledige artikel op TYS.


Achter het feestgedruis op Ibiza zijn er heel wat verborgen schatten, ontdek ze hier.

Ibiza heeft voor iedereen wat wils, zo kun je er volledig tot rust komen, goed gaan shoppen, heerlijk eten en volop gaan feesten. Het is een eiland dat het goed doet bij zowel jong als oud, gezinnen, singles, stelletjes, gays… En dat is niet voor niets, want de lijst met hotspots op dit Spaanse eiland is eindeloos. Zelf ben ik al vaak op Ibiza geweest en dus maakte ik speciaal voor Told You So een selectie van toffe adresjes van een van mijn favoriete vakantiebestemmingen in Europa.

Ibiza-stad

De hoofdstad van het eiland, kent superveel toffe boetiekjes met kleding, schoenen, accessoires en interieurartikelen. In het hoogseizoen zijn de winkels hier tot 24u geopend (m.u.v. siësta in de middag), dus je kunt gaan shoppen naar hartenlust! Veel beach clubs hebben zelfs een eigen winkeltje en in de andere steden en dorpjes op het eiland vind je veel shops zoals deze:

Sluiz Concept Store
Het Nederlandse koppel Hans en Yvonne is in 2006 deze concept store begonnen en het is inmiddels uitgegroeid tot de bekendste van het eiland (met 2 vestigingen). Je vindt hier kleding, schoenen, design, kunst, interieuraccessoires, keukenspullen, gadgets en nog veel meer. Er is tevens een lunchcafé waar je terecht kunt voor een lunch of vers gebakken appeltaart.
Vestiging San Gertrudis: Rd. Ibiza – San Miguel Km 4
Vestiging San José: Ctra. Ibiza – San José Km 8

www.sluiz-ibiza.com

World Family Ibiza
Voormalig topmodel Merel startte samen met haar Spaanse man het kleurrijke handtassen- en accessoiresmerk World Family Ibiza. Inmiddels is het merk op Ibiza en daarbuiten uitgegroeid tot een van de trendsetters op het gebied van bohemian lifestyle en accessoires.
Crta. San Juan Km 17,5 (naast Can Curune), Sant Llorenc de Balafia
www.worldfamilyibiza.com

Las Dalias Hippy Market
Er zijn meerdere (hippie) marktjes op het eiland te vinden, maar ooit is het hier allemaal begonnen. Elke zaterdag en maandagavond kun je hier terecht om gezellig te shoppen en te genieten van muziekoptredens. Nadien kun je er terecht voor een cocktail of muntthee in de loungezetels, of om lekker te eten bij een van de veggie eettentjes.
Ctra. Eivissa- Sant Carles Km 12, Sant Carles de Peralta
www.lasdalias.es

Cotton Beach Club
Ook bij Cotton Beach Club geniet je in alle luxe van een lunch, diner of dagje strand aan de prachtige Zuidwest gelegen baai van Cala Tarida. De typische “witte Ibiza stijl” komt hier duidelijk naar voren in het interieur en styling: alles is in het wit en de strandbedjes zijn uiteraard vervaardigd uit 100% katoen…
Carrer Posta de Sol 21, Sant Josep de sa Talaia
www.cottonbeachclub.com

El Chirinquito
Deze prachtige beach club bij Es Cavallet wordt gerund door een Engels/Frans Koppel en is de perfecte plek om een dagje te relaxen. Neem je kids mee, er is een kids corner waar ze kunnen gaan knutselen en spelen. Plof zelf neer op de bedjes en neem een cocktail in de hand, genieten op zijn best!
Es Cavallet staat overigens bekend als naaktstrand, bij deze beach club is dit echter niet het geval.
Playa Es Cavallet, Ibiza

www.elchiringuitoibiza.com

Experimental Beach Ibiza
Hier experimenteert men met… cocktails! De eigenaar heeft ook de bekende experimental clubs in Parijs en Londen. De sfeer is losjes met zalige tunes op de achtergrond gemixt met reggae. Naast de uitgebreide cocktailkaart kun je er ook heerlijk eten.
Las Salinas, Ibiza
www.eccbeach.com

Sa Capella
Net buiten het toeristische San Antonio vind je dit restaurant in een voormalig klooster waar een magische sfeer hangt. Met een goede kaart, zalige desserts en prachtige setting is dit absoluut een hotspot voor een romantisch diner met twee!
Carretera Sant Antoni – Santa Agnés Km 1
Facebookpagina van Sa Capella

La Paloma
Wie van gezond en lekker eten houdt, moet absoluut eens een bezoekje brengen aan La Paloma. Hier eet je de lekkerste salades, veggie gerechten en bio shakes in een relaxte omgeving die zeker ook geschikt is voor kinderen. Reserveren is aan te raden.
C/ Can Pou, 4 Sant Joan de Labritja
www.palomaibiza.com

La Mezcaleria – Ibiza stad
In de keuken van dit kleine restaurant komen de Mexicaanse en Mediterraanse keuken tezamen. Hier geniet je van een heerlijke cocktail op basis van mezcal drank en lekkere spicy hapjes. Ook leuk om een aperitiefje te gaan drinken.
Carrer de la Santa Creu 3, Ibiza stad
www.lamezcaleria.com

Huur een auto en verken het eiland, rijd naar afgelegen baaitjes en kleine dorpjes waar je zomaar plots onontdekte pareltjes treft…

Het is vaak geen overbodige luxe om strandbedjes te reserveren bij de beachclubs aangezien deze immens populair zijn in het hoogseizoen.

Wanneer je de marktjes gaat bezoeken, is het raadzaam om los geld mee te nemen aangezien betalen via bancontact of creditcard nog niet overal gangbaar is. Let overigens wel op, er lopen helaas veel zakkenrollers rond op het eiland, zorg er dus voor dat je waakzaam blijft op je bezittingen.

Formentera is een klein eiland ten Zuiden van Ibiza en de moeite waard om een dagje heen te gaan. Vanuit Ibiza stad en San Antonio vertrekken er veerboten en bootexcursies naar dit prachtige eiland waar de natuur nog ongerept is. Ook hier vind je exclusieve beachclubs, shops, hotels en restaurants. In de haven van Formentera kun je een auto, fiets of scooter huren om het eiland te gaan verkennen (tip: pak de fiets!)
Foto: Formentera via white-ibiza.com

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

EDUTRIP: travel companions op stap in Hong Kong

Het leven van een Connections travel companion is hard. Alhoewel … Als fervente reizigers ...

Hidden Gem Thailand: Wat Doi Saket

Thailand? Dat is altijd een goed idee! Dit fantastische Aziatische land is voor heel ...

5 beste spa hotels ter wereld

De weldaad van een verblijf in een spa hotel valt niet te onderschatten. Even ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.