De zomer is aangebroken, de zon brandt op de huid, maar toch wil je weg? Dat begrijpen we volkomen. Juli is dan ook een uitstekende periode om erop uit te trekken al was het maar omdat je de kids wil/moet/kan meenemen. Wij geven jullie alvast enkele tips mee moest je last minute nog op zoek zijn naar een fijne bestemming. In de onderstaande steden/landen moet je in juli zijn. Waar wacht je nog op om te boeken?

Tip 1
Playa del Carmen – Mexico

Ok, het kan er bloedheet zijn, maar weet dat er nu wel een stuk minder toeristen zijn dan in het voorjaar. Zo heb je op zijn minst wat ruimte op de geweldige stranden. Bovendien vinden er hier nu heel wat festivals plaats. Onze aanrader?  Het Festival of the Virgin Carmen mag je niet missen. Heb je dansbenen? Dan is het 10-daagse festival ZoukMX een must. Het lijkt wel springbreak, maar dan net een tikkeltje verfijnder. Voor iedereen die nog jong van geest is!

Tip 2
Kenia

Waarom je hier nu moet zijn? Simpel, het wildebeest maakt de grote trek van de Serengeti naar de Masai Mara. Een once-in-a-lifetime experience, dat geven we je op een briefje. De beste spots om dit verbluffende schouwspel mee te pikken? Probeer de Lamai Wedge of de Mara River. Het lijkt wel of je in real-life naar een National Geographic documentaire aan het kijken bent. Heb je even genoeg van safari’s en natuur? Er zijn ook prachtige stranden om lekker lang te luieren.

Hotel tip

Sopa Lodge

De ideale uitvalsbasis om de grote trek te aanschouwen. Deze keten heeft een aantal hotels in de regio en ook in Tanzania. Je geniet er in alle comfort van de omgeving. De Masia Mara Sopa Lodge was één van de eerste lodges in het Masai Mara park. De ronde gebouwen zijn typisch Afrikaans en je wordt er als een koning in de watten gelegd.

Tip 3
St. Louis – Verenigde Staten

St. Louis mag dan misschien geen A-lister zijn maar dat neemt niet weg dat er zeker in juli hier heel wat te beleven valt. Heel wat topattracties zoals Forst Park, het kunstmuseum en de zoo zijn er bovendien volledig gratis. Bovendien opent er deze maand ook de volledig gerenoveerde  landmark: Gateway Arch. Bezoek de Budweiser brouwerij, pak een biertje mee en trek naar het baseball stadion van de Cardinals. Veel Amerikaanser wordt het niet.

Tip 4
Calgary – Canada

Houd je van rodeo? Dan is dit de place to be voor jou in juli. De Calgary Stampede vindt hier immers plaats. 10 dagen lang wonen meer dan een miljoen mensen deze enorme outdoor-rodeo bij. Alleen zal je er dus niet zijn. ‘s Avonds worden de oren verwend met heel wat live (country) muziek.

Tip 5
Montreal – Canada

En waarom zou je niet nog wat langer in Canada blijven? Montreal heeft het hele jaar door ontzettend veel te bieden maar zeker tijdens het festivalseizoen. Woon het circus-festival bij, een comedy festival of het gereputeerde Montreal International Jazz festival. Dit is misschien wel het beste muziekgebeuren ter wereld voor jazzliefhebbers.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Met een rotvaart door de poedersneeuw van Jasper, Canada

Natuurlijk kan je naar Frankrijk, Italië of Oostenrijk trekken om te skiën of snowboarden, ...

Ultimate top 100 winnaars ontdekken Zuid-Afrika

Als we bij Connections een wedstrijd organiseren, dan doen we het goed. Zo trokken ...

Op zoek naar warm water!

Met de herfst in het land en de winter in aantocht wordt warmte steeds ...

10 gelukkigste landen ter wereld

Al 6 jaar op rij brengt het Sustainable Development Solutions Network van de Verenigde ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.