Een rasechte eco-warrior? Of misschien ben je iets minder fanatiek maar ga je wel bewust met je verbruik en je omgeving om? Ok, de vlucht naar Noord-Amerika kan je moeilijk schrappen, maar er zijn best wel wat eco-friendly hotels in de States en Canada. Wij geven je alvast enkele puike voorbeelden mee. Milieubewust zonder dat je ook maar een greintje aan comfort inboet.

Le Baluchon
Quebec – Canada

In de Saint-Paulin wijk vind je dit zelfverklaarde ‘eco resort’. Plastic zakken worden er door lokale kunstenaars omgevormd tot herbruikbare tassen, die worden verkocht in de brasserie van het hotel. Ze hebben een ‘in-house’ recyclagecentrum, welk ander hotel doet hen dat na? Het hotel investeerde maar liefst 1.2 miljoen dollar in het verwerken van afvalwater en op het hele domein zijn geen gemotoriseerde voertuigen toegelaten. Dit hotel doet overduidelijk inspanningen om tot een betere wereld te komen. Bovendien is Quebec ook nog eens een geweldige stad waar heel wat te beleven valt.

Hilton
Chicago – Verenigde Staten

Of Leentje De Leeuw dit hotel passeert als je met haar op stadswandeling gaat door Chicago, dat durven we te betwijfelen, maar dat doet niets af aan de inspanningen die het hotel levert. Aangezien Chicago een mekka is voor foodies hoeft het niet te verbazen dat Hilton op dit vlak inspanningen levert. Ze investeren in een sociaal project dat kansarme jongeren in contact wil brengen met agricultuur. De jongeren staan in voor de ‘dakboerderij’ die zorgt voor ingrediënten die gebruikt worden in de hotelkeuken.

Sheraton Puerto Rico Hotel
San Juan, Verenigde Staten

Ketens die bezig zijn met het milieu? Ongetwijfeld loopt niet elke Sheraton voorop maar in San Juan zijn ze alvast goed bezig. Het is het eerste hotel van de keten die een LEED-certificaat in de wacht wist te slepen. Een ‘koud dak’ dat temperatuur onder controle houdt is maar één van de vele maatregelen. Ze hebben zelfs een ‘energy butler’ in dienst. Hij komt op je strandstoel draadloos je mobiele telefoon opladen. Als dat geen service is.

Terranea Resort
Rancho Palos Verdes, Verenigde Staten

Save the best for last? Dat zou wel eens kunnen! Dit resort in South Carolina recycleert enorm. Organische producten uit de eigen tuin, een eigen afvalverwerkingsprogramma en ga zo maar door. Zelfs het waterverbruik wordt gemonitord en onder controle gehouden. Zelfs de tees voor de afslag bij het golfen zijn van afbreekbaar materiaal. Ecologie zit hem in de details …

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Op roadtrip à la carte door Portugal

Wil je genieten van een relaxte, ongedwongen roadtrip maar er wel zeker van zijn ...

4 WK-gekke bestemmingen buiten Rusland

Binnenkort dossen we ons weer helemaal in het rood uit, halen we ons truitje ...

Reis in stijl naar Parijs met de Thalys

Citytrip Parijs gepland? Dan is die zonet nog een stuk stijlvoller geworden. Vanaf de ...

De 8 hoogtepunten van San Francisco

San Francisco is een fantastische stad om te ontdekken tijdens een citytrip. Er zijn ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.