Costa Rica, spreekt dat land ook tot jouw verbeelding? Caribische stranden, vulkanisch gesteente, overwoekerende jungle en diersoorten in bonte kleuren, je waant je in het paradijs. Maar naast het vasteland vallen er ook heel mooie eilanden te ontdekken. Wij presenteren je 4 eilanden met 4 unieke experiences. Dit moet je meegemaakt hebben in je leven …

Duiken met reuzenmanta’s bij Isla del Caño

In Caño Island Biological Reserve zijn de reuzenmanta’s de sterren. Hoewel het verbluffende koraalrif je ongetwijfeld ook zal weten te bekoren. Wel blijven ademen door die snorkel! De beste duikspot vind je bij Devil’s Rock, waar de manta’s hun favoriete biotoop vinden. Bekijk de reuzen die onder je door zwemmen en bewonder deze creaturen die al meegaan van in de oudheid. Ook dolfijnen en walvissen passeren ongetwijfeld je gezichtsveld. Ga je tussen december en april dan kun je boven water ook een wonderlijk natuurfenomeen aanschouwen. Dan keren de bultruggen immers terug van Alaska

Chillen op Chira Island

Even helemaal tot rust komen? Ga chillen op Chira. Hier sta je oog in oog met de fenomenale natuurpracht van Costa Rica en mag het allemaal net nog iets relaxter. Moerassen, zoutvlakten en jungle. De perfecte daguitstap.

Schattenjacht op Cocos Island

Op ongeveer 550 km vind je dit al bij al nog relatief verborgen pareltje. Dik regenwoud en watervallen doen je mond openvallen en zijn nog puur natuur. Hier woont immers geen levende ziel. Amper enkele honderden toeristen zetten hier jaarlijks voet aan wal, want het is best wel een eindje zeilen van het vasteland.

Uiteraard is dit een uitstapje dat je ruim op voorhand moet vastleggen. Nog een extra reden nodig? Volgens de overleveringen zouden er op het eiland ook heel wat schatten begraven liggen. 350 ton goudstaven, interesse?

Schildpadden spotten op Tortuguero

Ok, Tortuguero is niet echt een eiland, we geven het toe. Het is eerdere een zandbank in het noordoosten waar je enkel per boot naartoe kunt. Het broeden van deze groene schildpadden aanschouwen is één van de meest bijzondere ervaringen die je in Costa Rica kan beleven. Van juli tot en met begin oktober kan je dit fenomeen onder de sterrenhemel meemaken. Wie weet krijg je wel tranen in de ogen als je de kleintjes naar het water ziet racen, al is dat bij een schildpad relatief.

Nog een aanvulling aan dit festijn voor je zintuigen? Grijp een kajak of kano en dobber de kanalen in. Daar spot je kaaimannen, jaguars, tapirs en nog veel meer bijzondere diertjes. Terwijl je geniet van de natuur die langzaam voorbijschuift.

Met Connections naar Costa Rica

De reisexperten van Connections hebben twee geweldige tours in Costa Rica samengesteld, ideaal voor een eerste kennismaking met het land. Deze kunnen uiteraard aangevuld worden met experiences op maat. Vraag er gerust naar in je travel shop, onze destination experts werken je programma samen met jou uit.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

3 geweldige daguitstappen vanuit Montreal

Eén van de meest levendige steden van Canada is Montreal, gelegen in de provincie ...

In het spoor van Zaha Hadid: 5 van haar mooiste ontwerpen wereldwijd

De Britse architecte van Iraakse afkomst Zara Hadid vergaarde wereldwijd succes met haar spectaculaire ...

Op zoek naar Incaschatten in Cuzco

De Inca’s hebben iets magisch. Natuurlijk legt zowat iedereen onmiddellijk de link met Machu ...

Football Breaks: beleef een avondje Premier League!

Leicester City FC is een Engelse voetbalclub, opgericht in 1884. De club speelt zijn ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.