Eindelijk, het is zomer! Tijd om de short en zonnecrème uit te halen, je slippers of modieuze sneakers uit de kast te trekken en een hippe zomerbar te gaan opzoeken. Heb je ‘standaard’ bars al wel met een bezoekje vereerd en mag het wat meer zijn? Wij gingen alvast doorheen heel Europa op zoek naar de stekjes waar jij als gentleman kan chillen in stijl. Voor het gezelschap moet je zelf maar zorgen!

The Roof Deck – Selfridges – UK

Bij de zomer hoort natuurlijk een fancy rooftop. Waar kun je beter het dak opkruipen dan in Londen? Wil je Amerikaanse beach vibes, zonder dat je de grote plas over moet steken? Spring dan op de Eurostar en nestel je op dit terras. Houten banken met kussens, strandcabines en chille muziek; heerlijk. Uitgeputte shoppers komen er tot rust, maar ook trendy afterworkers vergezellen je er. Je hebt een prachtig zicht op de skyline van Londen, dus blijf maar lekker lang zitten. Reserveren is niet nodig, dus waar wacht je op?

Theros Wave Bar – Santorini – Griekenland

Ibiza beu? Trek dan naar het upcoming Santorini. Dit adresje moet dan alvast zeker op je ‘te bezoeken’ lijstje staan. Exotiek, romantiek en strandpret, dat is wat je hier mag verwachten. Heerlijk chillen tussen de inner crowd met een cocktail in de hand. Heupwiegen is toegestaan, maar heel geregeld barst er ook een feestje los om u tegen te zeggen. Maak ook tijd om eens over het vulkanische zand te trippelen richting Eros Beach. Uitgeput? De Theros cocktails slepen er je wel doorheen.

Roest – Amsterdam – Nederland

Waarom zou je het verder zoeken dan bij de noorderburen? De industriële setting van Roest in Amsterdam is perfect om een middag/avond/nacht door te brengen. Redelijk alternatief, maar soms hoeft het niet al te afgelikt te zijn, toch? Op het dak van een industrieel pand zie je niet veel meer dan oude pakhuizen. Geluidsoverlast? Kennen ze hier niet! Met zicht op het kanaal nip je hier van je craft biertje, terwijl de dj het beste van zichzelf geeft. Regel maar al een slaapplaats want het gaat laat worden.

Strelka Bar – Moskou – Rusland

En of ze weten in Rusland wat feesten is? Met of zonder vodka! Dat bepaal je helemaal zelf. In de Strelka Bar in Moskou pik je zelfs wat cultuur mee want er is ook een kunstcentrum gevestigd. Had je nog een excuus nodig om je vriendin te overtuigen? Trotseer de wachtrij en trek je hipste outfit aan want zien en gezien worden is hier het credo. Vanop het rooftop terrace heb je trouwens een prachtig zicht over de rivier.

Makamaka – Barcelona – Spanje

Hoe kan deze geweldige stad op het lijstje ontbreken? Niet natuurlijk! Barcelona mag dan ondertussen vergeven zijn van de toeristen, laat je dat vooral niet tegenhouden. Bestel een hamburger in dit Hamburger Café, zet je op het tropische terras en zie het leven op La Barceloneta zijn gangetje gaan. Je waant je in Hawaii. De meest knappe, coole mensen van Barcelona spotten? Hier kan het! Donderdagavonden zijn het drukst, dus als je je slag wilt slaan, weet je wanneer je hier moet zijn.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Met een rotvaart door de poedersneeuw van Jasper, Canada

Natuurlijk kan je naar Frankrijk, Italië of Oostenrijk trekken om te skiën of snowboarden, ...

4 kleurrijke wijken in Europa

Laat die regenboog maar komen, letterlijk dan. Want met deze vier prachtige wijken in ...

3 gloednieuwe bars in New York

Een tripje naar The Big Apple in het vooruitzicht? Nice! Als er één stad ...

The Travelling Generation op Instagram #2

Hoe tof is het om insider tips te lezen van de reisspecialisten, tour guides ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.