Sleep je nog een camera mee op reis? Heel wat reizigers rekenen tegenwoordig op hun smartphone en schieten daar plaatjes mee. Logisch, de camera’s van onze telefoons zijn vaak super performant. En toch kan je ze nog stevig boosten. Met deze 4 gadgets schakel je naar een nog hoger niveau. Ideaal om je reis nog eens terug te beleven als je thuiskomt.

Extra lenzen

Nee, super handig is het niet, maar extra lenzen voor je smartphone kunnen wél een verschil maken. Er zijn al spotgoedkope exemplaren, maar wil je een beetje kwaliteit dan tel je toch al snel 50 euro neer. Een 60mm lens heb je echt wel nodig als je een beetje wilt inzoomen. Je wilt toch dat perfecte plaatje van die neushoorn? De mogelijkheden zijn enorm, maar aan de Black Eye HD Combo kan je je voor 60 euro alvast geen buil vallen. Je hebt bovendien een 160 graden beeldhoek. Ideaal voor dat landschap of die rooftop in Bangkok.

LuMee

Wil je je foto’s wat bijlichten? Dan kom je met deze LuMee alvast een heel eind. Met deze ledverlichting neem je niet alleen betere selfies, ook je andere foto’s gaan er vaak kwalitatief een heel stuk op vooruit. De LuMee blinkt dan misschien niet uit in gebruiksgemak, het licht is fel en de behuizing nogal log, maar zeker in schemerige ruimtes maak je er wel het verschil mee.

Tripod

Wil je handsfree een filmpje maken, dan is een Tripod een ontzettend handig en onmisbaar ding. De beweegbare beentjes en de mogelijkheid om je smartphone vast te zetten, zorgen ervoor dat je prachtige beelden kan maken. Zelfs wanneer de ondergrond niet echt gelijk is. Dit statief komt trouwens meestal met een afstandsbediening, waardoor je zelf ook mee in beeld komt. 

Gimbal

Nog nooit van een gimbal gehoord? Deze stabilisator is nochtans onmisbaar voor vloeiende, stabiele beelden en filmpjes. Gedaan met schokkerige beelden! Er zijn heel wat merken en modellen voorhanden, die stuk voor stuk voor stabiele zorgen, maar wij zijn alvast te spreken over de betaalbare modellen van Zhiyun. Heb je het ‘normale’ formaat van smartphone dan kan je hiermee vast en zeker aan de slag.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

7 super Instagram-worthy bestemmingen

Is reizen zonder je Instagram on point te houden ondenkbaar voor je? Ben je ...

Insider hotspots in Lissabon

Dat Lissabon steeds populairder wordt, daar kunnen we niet omheen. Logisch ook, de stad ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.