Central Park is waarschijnlijk het eerste park dat je te binnen schiet als je aan New York denkt, maar The Big Apple heeft zoveel meer te bieden. Uiteraard is picknicken in Central Park en genieten van de sfeer een must, maar wij vroegen onze BENY gids Patrick Van Rosendaal naar zijn 4 tips. Dé Belgische gids in New York raad je alvast deze toppers aan. Oases van groen en rust die met of zonder hem het ontdekken meer dan waard zijn!

BROOKLYN BRIDGE PARK

Brooklyn Bridge Park bruist van de activiteiten en dat is dan ook de reden dat je dit park bezoekt. Maak een ritje op Jane’s Carousel of wandel langs de rivier met een prachtig zicht op Manhattan. Sportvelden, speeltuinen en ga zo maar door, hier valt altijd wat te beleven. Tijdens de zomer pik je hier films en lezingen mee, terwijl de zonsondergang je mond doet openvallen.

THE HIGH LINE

Ook dit park is wereldberoemd, al is park misschien niet de juiste omschrijving. The High Line is meer een verhoogd wandelpad met groen en sculpturen, aangelegd op de West Side Line, een ongebruikte goederenspoorlijn. Het park ontvangt meer dan 5 miljoen bezoekers per jaar. Nestel je in de lounge stoelen en geniet van het uitzicht over de Hudson!

GRAMERCY PARK

Misschien wel het meest exclusieve park van New York. Er zijn slechts 383 gecodeerde sleutels en bezit je er geen, dan kom je er niet in. Sinds 1833 staat er een hek rond dit park en sinds 1844 is het op slot. Enkel bewoners, gasten van het hotel en club members hebben toegang. Je kan een poging wagen maar rond het park wandelen is ook al meer dan de moeite waard.

Picknicken in Central Park?

Een evergreen? Wees maar zeker! Picknicken in Central Park blijft een belevenis. Voel je New Yorker, proef de sfeer en geniet van het leven rondom je. Een rechtstreekse vlucht naar New York, 4 nachten hotel in het charmante Park South hotel, en 1 dag fietshuur inclusief picknick? Bij Connections boek je al vanaf € 749! Natuurlijk kun je er ook nog een wandeling met Patrick of één van de andere gidsen van BENY aanplakken!

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

The Travelling Generation op Instagram #1

Hoe tof is het om insider tips te lezen van de reisspecialisten, tour guides ...

10 praktische tips voor Londen

Londen is een bruisende stad die continu in beweging is en waar van alles ...

7 niet te missen activiteiten in Kaapstad

Zuid-Afrika spreekt tot de verbeelding. Dit geweldige land heeft zoveel diversiteit in de aanbieding, ...

Stockholm & de 3 beste bars: het ontdekken waard!

De Zweden kennen amper burn-outs, genieten van ‘fika’ koffiemomentjes en leven volgens het principe ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.