Kimono’s, je kent ze vast wel. Deze typische Japanse kledingstukken zijn niet enkel uiterst elegant, ze zitten ook ontzettend goed. Wil jij een vleugje Japanse traditie in huis? Neem dan zeker eens een kijkje in de collectie van Kimono Belge!

Een beetje historiek

De kimono ken je misschien van op televisie, of in het beste geval van in het Japanse restaurant achter de hoek, maar dit kledingstuk gaat al eeuwenlang mee. Deze losse mantel wordt met een ceintuur dichtgebonden. De knopen hebben stuk voor stuk een betekenis. De kimono is niet zomaar een kledingstuk.  Kimono’s worden gedragen bij officiële gelegenheden, zoals bruiloften en de traditionele theeceremonie. De lengte van de mouwen varieert naargelang de gelegenheid. De dag van vandaag heeft een Japanse vrouw normaal gezien nog één kimono, namelijk een furisode kimono, die ze draagt bij de ceremonie van haar 20ste verjaardag. De eerste kimono, wat trouwens  “hetgeen iemand draagt” betekent werd gedragen rond 300 V.C, al waren ze natuurlijk toen nog niet zo gesofisticeerd.

Kimono’s in België

Een tijdje geleden besloot Sara Van Steenkiste de kimono’s naar België te brengen. De creatieve ziel deed de inspiratie op tijdens één van haar reizen. Daar willen we natuurlijk graag wat meer over weten.

Hoi Sara, van waar je interesse in kimono’s?

Het idee is zo een 10 jaar geleden ontstaan. Wat begon met fleurige kamerjassen heb ik herwerkt tot kimono’s. De Japanse kimono is een apart model en de mouwen maken mijn concept uniek. Zelf kocht ik een Yukata om thuis te dragen en ik was er helemaal weg van, daar moet dus wel een markt voor zijn dacht ik. Ik combineer de Japanse kimono met westerse stoffen, dat maakt Kimono Belge uniek!

Maar ondertussen brengen we ook meer op de markt dan enkel kimono’s. Jassen, kleedjes en een cosy concept onder de vorm van truitjes, we hebben het allemaal.

Dus je hebt ook ervaring met het reizen naar Japan?

Wel, na het zien van de film ‘Memoirs of a Gheisha’, wilde ik die plekken met eigen ogen zien. Het is een land met tradities en dat spreekt me aan. Daarnaast kan ik ook het boekje ‘Ikigai’, wat vind je geluk betekent, aan iedereen aanraden. Sober leven en tradities kunnen je gelukkig maken!

Mooi! Waar haal je je inspiratie voor je ontwerpen?

Ik heb verschillende soorten stof aangekocht om te zien welke samenstellingen haalbaar zijn. De bedoeling is dat er nu kleine reeksjes kimono’s komen die bij elkaar passen qua sfeer. Ik haal mijn inspiratie overal, vaak uit dagdagelijkse dingen of de natuur.

Wat is je uiteindelijke doel met Kimono Belge?

Ik wil voornamelijk mijn creatieve kant tonen. Kimono’s maken waar mensen zich goed in voelen. Massaproductie of fast fashion interesseert me niet.

Waar zijn je kimono’s verkrijgbaar?

Voorlopig zal ik ze enkel via mijn website verkopen of op events. Ik hoop deze zomer wat pop-up concepten te kunnen meepikken in Antwerpen en Knokke. Mensen moeten de stof vaak toch eerst even kunnen voelen, voor ze overstag gaan! Al kan je ook wel enkele stuks bij MOHM in Antwerpen. 

In 2019 komt er een eigen winkel in Gent.

Wij van Connections, wensen je alvast veel succes. En voor iedereen die een beetje Japan naar hier wil halen, zijn de kimono’s van Kimono Belge alvast een aanrader.

Neem zeker eens een kijkje op de site welke stofjes er beschikbaar zijn. Je kan momenteel je pre-order plaatsen, vanaf € 175.

Naar Japan voor je kimono

Wil je naast die van Kimono Belge nog een tweede exemplaar? Boek vandaag nog je reis naar Japan met Connections en ga ter plaatse op zoek!

 

  • Show Comments

  • Marie de Jonge

    Ik vind de kimono’s die jij maakt erg mooi. Goed dat jij je eigen twist eraan geeft, maar tegelijkertijd de traditionele vormen en patronen terug laat komen. Ik vind de kleuren die jij gebruikt overigens prachtig!

  • Merel

    Dank voor je compliment, Marie! Echter maken wij zelf geen kimono’s 😉 dat doet Sara Van Steenkiste onder de naam Kimono Belge, neem zeker eens een kijkje op kimonobelge.be!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Indiase streetfood in hartje Antwerpen: Mission Masala

Wat je krijgt als je een Antwerpse dj kruist met een Indische schone? Een ...

Maak kennis met het sportgezicht van Connections, Elise Mertens!

De Limburgse Elise Mertens behoort tot de top van de wereldtennis, maar houdt daarnaast ...

Studio 54 komt terug naar New York City! (en jij kan erbij zijn)

De meest legendarische discotheek aller tijden komt terug naar New York City. En wel ...

10x toffe plekjes in LA!

Los Angeles wordt ook wel L.A. of City of Angels genoemd, en is groot, ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.