Je alleen op de wereld voelen? Genieten van prachtige bouwwerken zonder een massa anderen? Het kan, maar dan raden we je wel aan de toeristenvallen te mijden. Wereldwijd zijn er nog heel wat ongerepte plekjes die op je wachten, maar hoe vind je ze? Wij spiekten alvast even over het muurtje bij Condé Nast en geven jullie alvast een aantal magnifieke plekjes mee die in de loop der jaren in onbruik zijn geraakt. Plaatsen waar de klok is blijven stilstaan, maar de historie uit elke portie gutst!

Great Train Graveyard – Bolivia

Tussen de zoutvlakten en rode meren in Uyuni vind je deze ongewone begraafplaats. Hier rusten namelijk treinen die de tand des tijds nog redelijk doorstaan hebben. In de 19de eeuw gingen in deze regio meer sporen en treinen komen, maar dat plan faalde jammerlijk. Toen ook de mineralentrafiek in de jaren ‘40 stokte hadden de treinstellen helemaal geen nut meer. De jaren hebben hun impact gehad op de treinstellen, maar een bijzondere attractie is het zeker en vast.

Vliegen kan op La Paz!

City Hall Subway – New York

Bovengronds valt er heel wat te beleven in The Big Apple, maar ook ondergrond kan je een verlaten schat vinden. Dit station werd in 1904 geopende pal onder de City Hall en is ronduit verbluffend vormgegeven. Al in 1940 werd het station wegens gebrek aan reizigers gesloten. Vandaag moet je lid zijn van het Transit Museum om een ritje mee te pikken, maar met wat geluk zie je de ondergrondse passeren aan de downtown 6 bij Brooklyn Bridge.

Wie weet neemt Patrick van Rosendaal er je wel mee naartoe! 

Hashima Island – Japan

Ooit het drukst bevolkte eiland ter wereld en nu verlaten. Waardevolle grondstoffen onder het eiland brachten talloze goudzoekers naar het eiland die een plekje vonden in de appartementencomplexen, maar vandaag is het eiland compleet verlaten. Volgens de verhalen huizen er geesten …

Floating Forest – Australië

Het is even vliegen naar Sydney, maar je krijgt er wel de SS Ayrfield voor in de plaats. Dit oude marineschip werd tijdens de Tweede Wereldoorlog ingezet en uit dienst genomen in 1970. Het schip werd gedropt in Homebush Bay, waarna planten hun eigen leven begonnen te leiden. Ondertussen mag je het al een heuse jungle noemen. Een bizar, maar fascinerend zicht.

Boek hier je ticket naar Sydney.

Eastern State Penintentiary – Philadelphia

Ooit misschien wel de bekendste en meest beruchte gevangenis van de Verenigde Staten, maar ondertussen is het er vruchteloos zoeken naar een gevangene. Zelfs “Scarface” Al Capone zat er opgesloten. Je kan er gelukkig nog wel de sfeer gaan opsnuiven.

Cell Block Tango

A post shared by Gina Marie (@ginamarieru) on

Met Connections naar Philadelphia

Verlaten duikbootbasis – Oekraïne

Deze geheime Russische basis in Balaklava is fenomenaal. Het werd gebouwd om dienst te doen tijdens de Koude Oorlog en was top secret. De basis is nog in zeer goede staat en werd door de Russen in 2000 cadeau gedaan aan Oekraïne. Ondertussen werd het omgevormd tot een museum.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

In het spoor van Zaha Hadid: 5 van haar mooiste ontwerpen wereldwijd

De Britse architecte van Iraakse afkomst Zara Hadid vergaarde wereldwijd succes met haar spectaculaire ...

10 must-visits van New York!

New York in 1 woord? Overweldigend! Daarom delen we op The Travellling Generation en ...

Wicked Wild Wild West

Fan van epische road trips en wil je je laten overdonderen door natuurpracht? Vink ...

De Viking Orion: een pareltje van een cruiseschip

De tijd dat cruisen enkel en alleen voor de iets oudere medebewoners van deze ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.