De kans is groot dat je spontaan Angkor te horen krijgt als je naar de meest bekende plaats in Cambodja vraagt. Logisch dus dat het massatoerisme er welig tiert en dat ongerept niet onmiddellijk het eerst woord is waar je aan denkt. En toch, Cambodja heeft nog heel wat onontdekte kanten. Maar je moet er natuurlijk wel voor openstaan.

Angkor Wat trekt om en bij de 2 miljoen toeristen per jaar. Deze toestroom nam het voorbije jaar niet af, ondanks het feit dat het toegangsgeld werd opgetrokken. Zeggen we dat je Angkor Wat niet gezien moet hebben? Nee, natuurlijk is het een must, maar wil je wat minder toeristen voor de voeten hebben lopen, breng dan zeker ook de onderstaande, minder bekende plaatsen eens een bezoekje.

Chau Srei Visbol

Moet het allemaal niet te afgelikt, dan zal Chau Srei Visbol je weten te bekoren. Dit complex ligt helemaal niet ver van Angkor Wat, maar veel meer dan ruïnes zijn het niet. Die gaan bovendien grotendeels op in de jungle, wat voor een bevreemdende sfeer zorgt. Waaghalzen kunnen alleen de site verkennen, maar de veiligste manier om de monniken van nabijgelegen klooster aan te spreken.

 

Wat Atwea

Op zoek naar een authentieke ervaring? Niet ver van Siem Reap vind je de site van Wat Atwea. De site is bijzonder goed bewaard gebleven, maar veel toeristen komen hier niet over de vloer. Ga zo vroeg mogelijk, dan krijg je een bijzondere inkijk in het religieuze leven en zie je de monniken offers brengen voor de Goden.

Net naast Wat Atwea kan je trouwens een religieuze rite ondergaan. Voor een kleine donatie besprenkelen monniken je met water. Wel eens leuk om mee te maken en wie weet brengt het wel geluk.

Beng Mealea

Een andere site waar je je innerlijke Indiana Jones of Lara Croft kan botvieren. De jungle heeft langzaamaan bezit genomen van dit complex en dat zorgt voor een uniek gevoel. Ok, geheel onbekend is deze site niet en ook deze plek is ondertussen door toeristen ontdekt, maar het is ongetwijfeld een zeer avontuurlijke belevenis. Reken op ongeveer 1,5 uur rijden vanaf Siem Reap.

Virginie Philippart

Koh Ker

Zoek je rust? Trek naar Koh Ker! Dit overwoekerd complex ligt op enkele uren rijden van Siem Reap en is nog vrij ongerept. Ondertussen is dit oude koninkrijk wel ontdekt, maar je kan er nog heerlijk alleen ronddwalen. Er zijn heel wat piramidevormige tempels die er om vragen ontdekt te worden.

Met Connections naar Cambodja

De échte avonturier trekt natuurlijk zijn backpack uit de kast en vliegt super voordelig naar Siem Reap. Maar ook een roadtrip heeft zijn charmes en een goed begin is alvast de ‘A Taste of Cambodia’ trip. Deze kan je trouwens nog verlengen met de tempels van Angkor. Zo krijg je alvast de highlights van dit fantastische land mee.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Met Halloween naar de States

De zomervakantie is nog maar net achter de rug of we kunnen alweer uitkijken ...

5x glamping in de USA!

Glamping, oftewel glamorous camping. Voor mensen die graag willen kamperen maar ook het comfort ...

5 topbestemmingen voor de zomer van 2019

Het nieuwe jaar is nog maar net van start gegaan, dus het plannen van ...

Beach bars om bij weg te dromen

Ben je niet zo’n culturele meerwaardezoeker? Of misschien houd je wel van afwisselingen en ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.