Aarhus en zwembaden een bijzondere combinatie? Denemarken is natuurlijk traditionele geen zon & zee bestemming, maar prachtige zwembaden zijn er in Aarhus bij de vleet. Bovendien kan je er nog heel wat meer dan plonsen. In 2017 was deze stad de culturele hoofdstad van Europa, maar ook de foodies hebben deze stad al een hele poos geleden ontdekt.

Een nieuw openlucht zwemparadijs

Maar we hadden hier nu over zwembaden. Recent ging hier het grootste havenbad van het land open. Zwemmen met zicht op de haven, een kinderbad en zelfs twee sauna’s. Er vallen slechtere plekjes te bedenken om een zomerdag door te brengen.

Dit zwembad vind je het op het aangelegde en dus kunstmatige eiland Aarhus Docklands. In juli en augustus kan je er elke dag terecht. Als je de vier baden samen telt gaat het hier om het grootste zeewaterbad ter wereld. 650 gasten kunnen er tegelijkertijd waterpret beleven. Zit het zwembad vol dan floept er een rood licht aan bij de ingang. Maar niet getreurd, in de talrijke pop-up bars kan je met een hapje en een drankje wachten en in de toekomst worden deze voorzieningen nog stevig uitgebreid.

Over de ecologische impact hoef je je ook al geen zorgen te maken, deze is bewust laag gehouden. Geen zwembenen? In de toekomst wordt de site uitgebreid met volleybalvelden, bars en restaurants. De komende jaren valt hier dus nog heel wat meer te beleven, maar jij bent natuurlijk een early adaptor.

De eerste week na openingen werden er maar liefst 25.000 bezoekers geteld. Meer informatie over dit zwembad kan je hier vinden.

3 andere tips als je in Aarhus bent

Een fietstochtje door Aarhus

Aarhus is perfect gesneden op maat van de stalen ros. Bij het treinstation kan je makkelijk fietsen huren en al bij al is het de goedkoopste manier om je door de stad te verplaatsen. Er zijn ook gratis stadsfietsen die met jetons werken! Hoewel Aarhus de tweede grootste stad van Denemarken is, hoef je je geen zorgen te maken: je hebt geen geweldige conditie nodig.

Verken de oude stad

Den Gamle By’ ofwel de oude stad is een echt openluchtmuseum. Je vindt hier nog heel wat authentieke gebouwen terug en er lopen zelfs mensen in de oude klederdracht rond. Kids kunnen zich uitleven in een soort van kinderboerderij.

Frederikshøj

Wil je je smaakpapillen verwennen? Probeer dan een plaatsje te bemachtigen in dit toprestaurant. Let wel, het gaat je wat kosten. De Michelinsterren vliegen je hier om de oren en de fijnproevers gaan voor het 10-gangen menu. Kreeft, kaviaar en oesters, met wat geluk passeren ze allemaal de revue.

Met Connections naar Aarhus

Vliegen op Aarhus? Een eitje! Met Connections vlieg je tegen een scherpe prijs naar Aarhus.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Indiase streetfood in hartje Antwerpen: Mission Masala

Wat je krijgt als je een Antwerpse dj kruist met een Indische schone? Een ...

RIGA: Een minder voor de hand liggend weekendje weg

Staat Riga op je bucketlist? Waarschijnlijk niet, bij heel weinig mensen doet de hoofdstad ...

Best of Bali: 5x ontbijt hotspots

Bali is de laatste jaren uitgegroeid tot één van ‘s werelds meest favoriete vakantiebestemmingen. ...

Dé brug voor thrillseekers (en andere activiteiten in Whistler Blackcomb)

Angst overwinnen op Whistler’s Peak Suspension Bridge Mensen met hoogtevrees, hier is de nieuwe ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.