Weinig maanden maken het je moeilijker dan augustus. Er zijn heel wat landen die nu perfect zijn om te bereizen. Ach, laat het ons een luxeprobleem noemen. Uiteraard zijn er heel wat streken in Amerika nu ideaal, maar je hoeft het niet ver te zoeken: ook in Europa doe je nu op heel wat plaatsen een kleurtje op. Wij geven je alvast 4 plekjes mee die je misschien kan overwegen, maar doe vooral je zin!

Highway 1
Californië – Verenigde Staten

Met een oceaanbries in de haren heerlijk cruisen. Boek die huurauto – dat mag een cabrio zijn – en trek van San Francisco zuidwaarts langs de oceaan. Op je route vind je Monterey voor je in Big Sur aankomt. Monterey is een leuk vissersstadje, waar het Monterey Bay Aquarium zeker een bezoekje waard is. Mag het wat groter? Teken dan in op een Whale Watch Cruise. Terwijl je op zoek gaat naar deze mastodonten krijg je er nog een deskundige uitleg bij ook. Ook ‘s avonds valt er in Monterey meer dan genoeg te beleven.

Resto tip
Alvarado Street Brewery & Grill

Moet het niet te fancy zijn, maar wil je gewoon een lekker biertje en fijne streetfood, dan zit je goed in dit industriële gebouw. Niet minder dan 20 craft beers staan op de kaart. Perfect voor een snelle, maar lekkere hap.

Na een tussenstop in Carmel waar je geniet van het prachtige strand, zet je koers naar Big Sur. Daar duik je het , Julia Pfeiffer Burns State Park in voor een wandeltocht richting de McWay Falls. Ben je een wijnliefhebber, dan is een tochtje  richting Paso Robles, de moeite waard. Meer dan 50 wijndomeinen ontvangen je er met open armen en het druivensap natuurlijk.

Mount Fuji
Japan

De avonturiers maken van augustus gebruik om de sneeuwvrije top van Mount Fuji te veroveren. Let wel, je gaat niet alleen een poging ondernemen. Elk jaar zijn er 200.000 klimmers die koers zetten richting de top. Er zijn 4 mogelijke paden en Yoshida en Subashiri worden aangeraden. Reken op een goede 6 uur klimmen. Je kan overnachten op de berg en vraag in je travel shop gerust naar de mogelijkheden. Na de beklimming kan je uitrusten in Hakone, het resort aan de voet van de berg.

Ottowa
Canada

De hoofdstad van Canada trekt heel wat bezoekers in augustus. De temperatuur is er nu perfect om het Rideau kanaal af te varen. Een kanaal dat trouwens op de UNESCO Werelderfgoedlijst prijkt. Het Canada Science and Technology Museum is gloednieuw en vormt de perfecte uitstap met de hele familie. Wat avontuurlijker ingesteld? In augustus kan je perfect raften. Dows Lake is dan weer ideaal om te peddelen met de kano, kajakken of de paddle boarden. Ook culinair kom je in Ottowa ruimschoots aan je trekken, je proeft er de hele wereld op je bord.

Tanzania

Of je nu voor een geweldige strandvakantie naar Afrika afzakt, om wildlife te spotten of beide, Tanzania heeft het allemaal. Een safari rond de Ngorongora krater op zoek naar de zwarte neushoorn of heerlijk struinen over een lokaal marktje aan Lake Victoria. Augustus is perfect om de Kilimanjaro te beklimmen. Deze actieve vulkaan is zeker en vast de moeite waard. Er zijn verschillende routes die naar de top kronkelen, dus kies degene die qua fysiek het best bij je past. 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Travel Talks: op skitrip met Eva naar Jasper, Canada

Benieuwd hoe het is om te gaan skiën in de Canadian Rockies? Eva Janssens ...

3 geweldige daguitstappen vanuit Montreal

Eén van de meest levendige steden van Canada is Montreal, gelegen in de provincie ...

Waarom Vietnam steeds opnieuw overtuigt…

Naast de pracht van de natuur en de overweldigende steden zijn het vooral de ...

Travelguide Ibiza by Told You So

Nee, wij hebben het warm water niet uitgevonden. Op het wereldwijde web valt er ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.