Terwijl Vietnam bij zowat iedereen wel een belletje doet rinkelen is dit veel minder het geval bij buurland Laos. Daar hoef je niet om te treuren, want dit betekent natuurlijk ook dat nog niet zoveel toeristen dit prachtige land hebben ontdekt. Hieronder geven we je alvast enkele musts mee voor je eerste bezoek aan deze parel in Indochina

Naar Laos trek je voor de prachtige natuur, die is er simpelweg overweldigend. De kleine dorpjes zijn er nog authentiek en meer dan 68 verschillende (berg)volkeren huizen er. Enkel rasechte quizzers weten dat de hoofdstad Vientiane is, nochtans één van ‘s werelds meest relaxte hoofdsteden ter wereld. Met zicht op de machtige Mekong kom je er helemaal op rust, ideaal voor heel wat romantische avonden.

Heerlijk rustig reizen

Laos is sowieso één van de meest chille landen ter wereld. Heerlijk om door te reizen dus en helemaal tot rust te komen. Het eten is er verrukkelijk, de mensen super vriendelijk en het tempo een stuk lager dan in de omringende Aziatische landen.

Hoewel toerisme zeker aanwezig is in Laos is het massatoerisme er nog niet doorgedrongen. De tradities en gebruiken zijn er bovendien nog steeds behouden gebleven, wat niet van elk Aziatisch land gezegd kan worden. Het natuurlijk landschap is er bijzonder divers. Van jungles over rijstvelden, tot prachtige eilanden en bergen. Geniet zeker en vast ook van de lokale invloeden. De Franse invloeden zijn duidelijk, maar de Laotianen geven er wel hun eigen toets aan.

3 toppers die je gezien moet hebben

De 3 plaatsen die zowat elke reiziger aandoet zijn Luang Prabang, Vang Vieng en de hoofdstad Vientiane. Voor een eerste bezoek een absolute must.  Luang Prabang prijkt op de UNESCO Werelderfgoedlijst en ligt aan de oever van de Mekong. Geniet van het schouwspel van de monniken, de Pak Ou grotten of de Kuang Si-waterval. Neem hier trouwens gerust een duikje in. Beschik je over een stevige conditie? Beklim dan de 328 treden naar de top van de Phousi Mountain. Het perfecte Instagramplaatje is je beloning.

Vang Vieng staat in het teken van adembenemende grotten. Haal de speleoloog in je boven. Tham Chang is ongetwijfeld één van de meest aansprekende. Maar er zijn er veel meer, waarbij je diep in de bergen duikt.

Vientiane is dan weer het perfecte plekje om enkele dagen rond te hangen. Bezoek een aantal wats, bezoek enkele lokale marktjes of probeer wat dieper door te dringen in de hoofdstad. Zo ontdek je echte leven. Ga zeker eens van de gebaande paden.

De Mekong rivier is zowat de levensader van Laos en doorkruist het hele land. In het zuiden van Laos is deze op zijn breedst en vind je heel wat eilanden. Dit staat bekend als Si Phan Don, ook bekend als ‘4.000 islands’. Dit moet je gezien hebben, want deze eilanden zijn ronduit prachtig. Kan je dit gebied overvliegen, doe dit dan. Je kijkt je ogen uit. Een ander adembenemend schouwspel is de Khonephapheng, bijgenaamd de ‘Niagara van de Mekong’. Met de uitbreiding Pakse, Zuid-Laos, kan je dit prachtige gebied ook met Connections ontdekken.

Met Connections naar Laos

Uiteraard kan je Laos op eigen kracht ontdekken, maar ook met Connections is het mogelijk. Boek je voordelige ticket naar Vietiane of kies voor de uitgewerkte rondreis ‘A Taste of Laos’. Tijdens deze 8-daagse tour krijg je alvast een uitstekende eerste indruk van Laos. Ook een combo rondreis Vietnam-Laos is mogelijk.

Wist-je-datjes

  • Hoe mooier je uitgedost bent, hoe meer respect de lokale bevolking voor je heeft. In het openbaar worden korte broeken als onrespectvol gepercipieerd.
  • Iemand’s hoofd aaien is not done, zelfs niet bij baby’s. In het hoofd schuilt volgens de Laotianen de ziel, het hoogste in het universum.
  • Ga niet met je voeten naar iemand zitten, deze zijn onrein.
  • Blijf chill. Confrontaties worden in Laos uit de weg gegaan. Kritiek wordt als een persoonlijke belediging beschouwd.
  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

EDUTRIP: Travel companions op stap in Japan

Het leven van Connections travel companion is hard. Alhoewel … Als fervente reizigers helpen ...

5 hippe zomerbars in Europa die je moet bezoeken

Eindelijk, het is zomer! Tijd om de short en zonnecrème uit te halen, je ...

Ontario: een speeltuin voor avonturiers

Canada is een immens land en je kan er heel wat beleven. Maar hoe ...

4 must do’s in het zuidoosten van Azië

Azië is een waar paradijs, logisch dat heel wat reizigers keer op keer weer ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.