Angst overwinnen op Whistler’s Peak Suspension Bridge

Mensen met hoogtevrees, hier is de nieuwe uitdaging voor jullie! De Whistler’s Peak Suspension Bridge is gevestigd in Canada en verbindt Whistler’s Peak op verbazingwekkende wijze met West Ridge. Hoe? Via een glazen brug die op een angstaanjagende 2000 meter hoogte hangt, boven een prachtige vallei. Wat deze brug bijzonder maakt – naast natuurlijk de 2000 meter, het glas en de 130 meter lengte die je trillend op je benen doorbrengt – is toch wel het panoramisch uitzicht over de torenhoge bergen en de hemelsblauwe meren die zich uitstrekken over het indrukwekkende skigebied van Whistler Blackcomb. 

Neem de PEAK 2 PEAK gondola

Op nog geen 2 uur afstand van Vancouver is dit indrukwekkende skigebied gelegen. Toch geen liefhebber van een brug oversteken op indrukwekkende hoogte? Geen nood, dit allround skigebied biedt genoeg activiteiten voor elk type reiziger. Zo kan je bijvoorbeeld in alle veiligheid de gondola nemen van Whistler naar Blackcomb om daar in alle rust te sightseeën. Pluspunt: In de zomer is deze attractie ook open.

Wandelen tussen de sneeuw

Na de drukte van de winter, nemen ze in Whistler een korte pauze. In de lente openen ze opnieuw en dat doen ze indrukwekkender dan ooit. Tijdens de periode mei-juni kan je in Whistler zowaar tussen de sneeuw lopen. Hierbij maken ze het wandelpad vrij, wat ervoor zorgt dat er ‘muren’ van sneeuw ontstaan. Omdat het in die periode ook warmer wordt, blijft dit fenomeen niet lang. Ga dus zo snel mogelijk als ze het gebied opnieuw openen na de winterstop. De beste fotoplek, die vind je tussen Harmony Inukshuk en de top van Harmony Chair.

Vind een Inukshuk

Tijdens een wandeling door de bergen van Whistler zal je al snel een Inukshuk tegenkomen. Deze stenen beeldjes werden vroeger door locals gebruikt om zich te kunnen navigeren. Nu worden ze door iedereen gemaakt en als je er een tegenkomt kan je maar één ding doen. Kijken en genieten van het prachtige uitzicht dat je op die plaats ongetwijfeld zult vinden.

Top of the World afdalen op een mountainbike

Op zoek naar iets actiever? Dan is mountainbiken misschien wel iets voor jou. De Top of the World is één van de tours die je kan doen. Je daalt 1500 meter af van de top van Whistler’s Mountain naar Whistler’s Village. Niet voor de beginnende mountainbiker, maar wel zeker de moeite als je al wat ervaring achter de kiezen hebt. Want al klappertandend zul je naar beneden komen. Geen nood, Whistler Bike park biedt ook kleinere tours aan die je kan doen. Iedere maandag en woensdag organiseren ze zelfs een Women’s Night. 

Whistler bezoeken kan je combineren met je vakantie in Vancouver. Vlieg hiernaartoe, maar trek zeker een paar dagen uit om de prachtige natuur en het uitzicht van Whistler zelf te ontdekken. 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Wicked Wild Wild West

Fan van epische road trips en wil je je laten overdonderen door natuurpracht? Vink ...

Travel Talks: Milan’s Trip to Bali!

Milan Pieteraerents werkt als graphic designer bij Connections en heeft al heel wat mooie ...

Ontdek de pareltjes van de Zijderoute

De zijderoute was een netwerk van karavaanroutes door Centraal-Azië, waarlangs eeuwenlang handel werd gedreven ...

Sint Maarten: een paradijsje in de Caraïbische Zee

Op zoek naar een echte droombestemming? Dan is Sint Maarten de perfecte keuze! Het ...

Subscribe to our newsletter

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

THE TRAVELLING GENERATION will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.